Tako je bilo uvek, a bogami se i tada zvalo projekat.
Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..
Projekat se neće raditi večno, zato se i zove projekat. Kao i zgrada kada se pravi, napravi se jedna, plati, useli, molim lepo doviđenja, dunđer ide na drugi projekat.
jbg, ja se secam vremena kada se islo da se radi, i kada si imao 'posao'
danas sve go prekarijat zaposlen na projektima
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
MNE wrote:sve je to istina što ste napisali ali i dalje se ne može porediti sa onim što se radilo po Iraku Afganistanu itd.
Ако ја напишем српски Авганистан, да ли ти знаш да (ли) је то иста земља као тај твој Афганистан? Не пратим та језичка рачвања баш, па боље да питам.
Летећи Полип wrote:Serčo, radim u fabrici koja postoji od 1887. godine. Potpisan je ugovor na deset godina, u kome naša fabrika Bombardieru remontuje vagone. Ergo projekat. Nemoj svirati o nečemu što ne znaš. Ispadaš glup!
То оно код новог гробља, скретање код места где мурија поставља радар? Онда скоро да могу да те видим са спрата, онако преко пруге .
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
Mr.Pink wrote:jbg, ja se secam vremena kada se islo da se radi, i kada si imao 'posao'
I ja se sećam tih dana, 1980-ih. Dođeš kući, ideš kroz večeru, dok jedeš meat loaf, na TV glas Boga, Dnevnik RTB. Kakav je bio da je bio.
Samo, ne brineš da li sutra imaš posao.
- Guest
jel si mogao da spavas na klupi i niko vrata nije zakljucavao?Mr.Pink wrote:jbg, ja se secam vremena kada se islo da se radi, i kada si imao 'posao'
паће wrote:
То оно код новог гробља, скретање код места где мурија поставља радар? Онда скоро да могу да те видим са спрата, онако преко пруге .
E, upravo tu!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
ja i dalje ne zakljucavam
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
i jedan dan dodjes kuci kad tamo meksikanac!
na klupi sam spavao mnogo puta. jednom se umalo ne smrzoh tamo u ns kod stajge u onom parku. al to je vise prica za seks
meksikancima su moja vrata uvek otvorena
_____
smrk kod dijane hrk
Летећи Полип wrote:
Pa nije možda, nego sigurno. I to je tako svugde. Npr, projekat na kome radim je prvo bio prebačen iz Nemačke u Češku, pa sad iz Češke u Srbiju.
Druga stvar, ne vidim gde vidiš nekompatibilnost. Svet je funkcionisao sa protekcionizmom i zatvorenim granicama najveći deo dvadesetog veka, i to upravo sa socjaldemokratama na čelu. Neki to danas smatraju za zlatno doba.
Zatvorene granice nisu bas odlika zlatnog doba. Priliv imigranata u Zapadnu Evropu i SAD bio je veci tada nego sada.
Anduril wrote:
Ne razumem - protekcionizam i zatvaranje granica za imigrante jesu kompatibilni na isti nacin na koji se slazu otvorene granice i otvoreno trziste.
Jedno je proglasiti granice zatvorenim, drugo je zaista spreciti imigrante da dolaze, mislim na one koji dolaze iz tolike bede da su spremni da rizikuju svoj zivot da bi presli granicu. Jedini nacin da se to postigne je poboljsati uslove zivota u njihovim zemljama, a protekcionizam najbogatijih zemalja tome ne doprinosi.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
Mr.Pink wrote:meksikancima i lekarkama su moja vrata uvek otvorena
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
A Američki kulturni centar na sred Knez Mihajlove.Janko wrote:jel si mogao da spavas na klupi i niko vrata nije zakljucavao?Mr.Pink wrote:jbg, ja se secam vremena kada se islo da se radi, i kada si imao 'posao'
- Guest
Mr.Pink wrote:meksikancima su moja vrata uvek otvorena
Pa se lepo bratimiš sa migrantima koji prolaze kroz Srbiju. Plemenito, nije li?
jogi, secam se tamo devedesetih i pokojnog 3dfx-a. to je bila neka 'revolucionarna' kalifornijska kompanija iz vremena kad silicijumska dolina nije ni postojala.
uglavnom, ti su sve sami radili: od apija do hardvera. besprekorno je to radilo.
i na nekom putu po amerikama, pozeleh da budem veci katolik od pape i rekoh sebi: casticu se tim sranjcetom beskorisnim koje ne sluzi nicemu osim za igranje.
udjem u radnju. dobar dan, dobar dan. ja bih najnoviji primerak tog beskorismog djubreta i to samo da se sigram! moze, izvolite. 800 $
pogledam karticu - besprekorno napravljena. umalo da ko gedzovan srbijanski kazem onom liku 'daj odma dve'! kad okrenem, a ono na poledjini stoji 'made in mexico'. sok!
pomislih, zar ljudi koji su poslali coveka na mesec i koji sa prezirom gledaju na sve 'zutacko', ovo u meksiku da proizvode? zar su na to spali?
nakon par godina su tu firmu za kojom mnogi danas pricaju neke price, u najboljem americkom maniru preuzeli njihovi najgori konkurento, koji su autsorsovali tim 'zutima' gotovo sve.
od tada ne verujem nista tim amerikancima
uglavnom, ti su sve sami radili: od apija do hardvera. besprekorno je to radilo.
i na nekom putu po amerikama, pozeleh da budem veci katolik od pape i rekoh sebi: casticu se tim sranjcetom beskorisnim koje ne sluzi nicemu osim za igranje.
udjem u radnju. dobar dan, dobar dan. ja bih najnoviji primerak tog beskorismog djubreta i to samo da se sigram! moze, izvolite. 800 $
pogledam karticu - besprekorno napravljena. umalo da ko gedzovan srbijanski kazem onom liku 'daj odma dve'! kad okrenem, a ono na poledjini stoji 'made in mexico'. sok!
pomislih, zar ljudi koji su poslali coveka na mesec i koji sa prezirom gledaju na sve 'zutacko', ovo u meksiku da proizvode? zar su na to spali?
nakon par godina su tu firmu za kojom mnogi danas pricaju neke price, u najboljem americkom maniru preuzeli njihovi najgori konkurento, koji su autsorsovali tim 'zutima' gotovo sve.
Jebi ga, ja nisam morao da idem čak u Kaliforniju i kupujem karticu od 800$ da bih shvatio da Ameri outsorsuju. Dovoljan mi je bio televizor Ei Niš, Studio B, i da odgledam Roger & Me.
Studio B je devedesetih imao odličan filmski program...
Studio B je devedesetih imao odličan filmski program...
_____
~~~~~
to je sigurno zato sto si pametniji od mene
ja dok ne vidim ocima svojim nista ne verujem :rolleyes:
Летећи Полип wrote:radim u fabrici koja postoji od 1887. godine. Potpisan je ugovor na deset godina, u kome naša fabrika Bombardieru remontuje vagone.
_____
~~~~~
pa ako je Kavka a ne Kafka onda može i Avganistanпаће wrote:MNE wrote:sve je to istina što ste napisali ali i dalje se ne može porediti sa onim što se radilo po Iraku Afganistanu itd.
Ако ја напишем српски Авганистан, да ли ти знаш да (ли) је то иста земља као тај твој Афганистан? Не пратим та језичка рачвања баш, па боље да питам.
- Guest
Mr.Pink wrote:jogi, secam se tamo devedesetih i pokojnog 3dfx-a. to je bila neka 'revolucionarna' kalifornijska kompanija iz vremena kad silicijumska dolina nije ni postojala.
Odo na spavanje, pročitaću ovo ponovo ujutro. Nemam bombu za nazad posle prvog čitanja. Laku noć.
Ako je tačka točka, onda je mačka močka.MNE wrote:pa ako je Kavka a ne Kafka onda može i Avganistanпаће wrote:
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
najbolje je kad su stvari očigledne, onda nema potrebe da daješ bilo kakve razloge ili dokaze za to što tvrdiš. ko je orkestrirao, kako tačno, kako znaš, jebeš ti te gluposti kad je očigledno. missim očigledno da je arapsko proleće spolja dirigovano, očigledno da su žuti patkari američki plaćenici, očigledno da Soroš šalje iz samo njemu znanih razloga horde arapa na mađarsku granicu...Летећи Полип wrote:Očigledno orkestrirano pred izbore. Da se Tramp satera uza zid, a republikanci nateraju da se izjasne za ili protiv. Rikošetiraće se liberalima u facu, isto kao i svi ostali genijalni pokušaji.
"Orkestrirani pad Srebrenice", Srđa Trifković. Nikad nisam uspeo da dokučim šta to znači.
Mr.Pink wrote:to je sigurno zato sto si pametniji od mene
Имао сам само једног оца...
Ал' моја госпоја видела и исто не верује. Године 1990. није купила најке деци у Кини, мислила да су неке кинеске. А и биле нешто без везе јефтине, нема теорије да су праве.
MNE wrote:pa ako je Kavka a ne Kafka onda može i Avganistanпаће wrote:
За г. Кавку први пут чујем, а по свим књигама и уџбеницима, које сам видео за ово мало година, је писало Авганистан, тј онима на српском. Тамо где сам виђао то ф, било је и гх. Ел' ти то нешто енгрпски, оно тачно по средини, пола 'вако пола нако?
Откуд ти Кавка? Једначење по чему? Фантазираш, деране.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...