Hrvatska
- Post n°26
Re: Hrvatska
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°27
- Post n°29
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°30
Zuper wrote:Ah, da, Moslavina je postala poznata u cuvenom delu eminentog reditelja Trpakcina Stojanovica.
Ko bi mogao tako nesto zaboraviti?! Trpakcin je naglasavoa da je doticni borac seljak seljacina iz Maslovine ali veliki borac, hrabar kako ban Jelacic, koji se nesrecno zaljubio ali bi da ipak rokne uju ali i antiratno opredeljen.
Treba shvatiti hranitelje. I ja bih se iznervirao na srpsku vaskoliku umetnost.
Drugim recima-boli me noga.
Teočak i Tursunovo brdo zaista postoje i kvalitetne tuče je bilo za ta mjesta, samo su tristotinjak kilometara istočnije od Moslavine.
- Post n°31
Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić – Bulike (Branka Katić) i njene babe Jelene Ljubosavljević (Ana Sofrenović) odvojene periodom od 50 godina mira. Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana (Sergej Trifunović), ali i sina njenog očuha, Jovana (Dragan Mićanović). U tek oslobođenom Beogradu u kome važe drugačija pravila hladna i otmena Jelena Ljubosavljević pokušava da se prilagodi novim prilikama, oslanjajući se na pomoć oficira OZNA-e Krsmana Jakšića, seljaka s Kopaonika, koji pripada novoj klasi povlašćenih. Jovan je zgrožen najezdom „primitivaca“ i ljubomoran na Jeleninu vezu sa Krsmanom. Bulika u ratnoj 1992. sreće mladog ranjenika iz Moslavine, Bogdana Bilogorca (Nebojša Glogovac), koji s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište.
- Guest
- Post n°32
- Post n°33
JEDAN od najpoznatijih menadžera s prostora bivše Juge, Dragoslav Gane Pecikoza, raspričao se o Johnnyju Štuliću u intervjuu koji je ovaj jedan dao za srpski tjednik Nedeljnik.
Rekao mi je: 'Ti ćeš u pakao zbog Crvene jabuke'. Govorio je da su za rat krivi Crvena jabuka i Bajaga jer je Bajaga pjevao 'Zažmuri', a on je uvijek pjevao 'Otvori oči' da ljudi vide da dolazi nesreća", kazao je Pecikoza.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°34
- Post n°35
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°37
Porediti u tekstualnom smislu Azru i Bajagu je way off the mark. O Crvljivoj Jabuci da ne govorim.
- Guest
- Post n°38
- Post n°39
Previse pratis hrvatsku scenu u svakom smislu a to nije dobro za zdravlje.
- Post n°40
otto katz wrote:Pa ne, možemo se sad sprdati, ali ovdje je Đoni realno u pravu. Jebote zvecka oružje, oštre se kame, a on "zažmuri". Šta, zažmuri da te lakše prikoljem?
Mozda je Momcilo mislio: zmiri, cedo, zmiri.
- Guest
- Post n°41
Zuper wrote:Poceo sam da shvatam tvoj problem Songajac.
Previse pratis hrvatsku scenu u svakom smislu a to nije dobro za zdravlje.
ne samo pratim cetnicko ustasku bracu i naciste
- Guest
- Post n°43
a za tebe ne sumnjam da si veliki fan nacijatana
- Post n°44
Je l to lepo?
- Guest
- Post n°45
Croatian citizenship app rejected b/c my parents put me down as Yugoslav on my birth certificate. My dad's *entire* family (some of whom still live in Bosnia) have Croat citizenship, so basically this just means I'm again not ethnically pure enough #StoryOfMyLife #HDZthings
— Ana Barić (@anabarich) September 26, 2018
- Post n°46
- Post n°48
Gargantua wrote:Croatian citizenship app rejected b/c my parents put me down as Yugoslav on my birth certificate. My dad's *entire* family (some of whom still live in Bosnia) have Croat citizenship, so basically this just means I'm again not ethnically pure enough #StoryOfMyLife #HDZthings
ne razumem ovo. kada je rođena? na rodnom listu u SFRJ se nije moglo prijaviti kao Jugosloven, u rodnom listu stoji državljanstvo SR a ne nacionalnost
- Guest
- Post n°49
Quincy Endicott wrote:Gargantua wrote:Croatian citizenship app rejected b/c my parents put me down as Yugoslav on my birth certificate. My dad's *entire* family (some of whom still live in Bosnia) have Croat citizenship, so basically this just means I'm again not ethnically pure enough #StoryOfMyLife #HDZthings
ne razumem ovo. kada je rođena? na rodnom listu u SFRJ se nije moglo prijaviti kao Jugosloven, u rodnom listu stoji državljanstvo SR a ne nacionalnost
mislim da nije u pitanju kada, nego gde
- Post n°50