Vilmos Tehenészfiú wrote:Mene zanima šta puštaju u tim kemtreilsima.паће wrote:Ајде неким редом. Прво, дајте већ једном да знамо ко је скењао Кенедија?
Smooth jazz
Vilmos Tehenészfiú wrote:Mene zanima šta puštaju u tim kemtreilsima.паће wrote:Ајде неким редом. Прво, дајте већ једном да знамо ко је скењао Кенедија?
Erős Pista wrote:Malo smooth jazz, malo smrt svima.
Јанош Винету wrote:Како се зове тај подкаст?
Da, i ovi likovi sa podkasta mu dodju kao sledbenici/obozavaoci gurua tj GalkovskogЈанош Винету wrote:Ах, Галковски. Ма да то је озбиљно испирање мозга, знам једног дечка који опсесивно прати Галковског, тај ти је Џордан Питерсон за Русе.
Pasionirano je preteska rec, a zanimljivo mi je za pracenje iz istog razloga kao i trece oko ili sta bi vec sada bio pojam za takve pojave, muka mi je od mejnstrima, pa onda svecom trazim bilo kakav drugaciji sadrzaj i prevrcem po smecu.Turul madár wrote:pitanje je zašto ti to pasionirano pratiš
Да, НОВИОП, Русоскептик.disident wrote:Da, i ovi likovi sa podkasta mu dodju kao sledbenici/obozavaoci gurua tj GalkovskogЈанош Винету wrote:Ах, Галковски. Ма да то је озбиљно испирање мозга, знам једног дечка који опсесивно прати Галковског, тај ти је Џордан Питерсон за Русе.
Pored uobicajnog Trece oko pristupa, zanimljivo je da i Galkovski ima pojam slican slucajnim srpima i autosovinistima cirjaka, tj НОВИОП (noviop)
U ovom kapitalizmu je sve isto pa cak i drugasrbija(ubaci ime nacije)
Oba posta su zanimljiva, i najvise podsecaju na ovoЈанош Винету wrote:Да, НОВИОП, Русоскептик.disident wrote:
Da, i ovi likovi sa podkasta mu dodju kao sledbenici/obozavaoci gurua tj Galkovskog
Pored uobicajnog Trece oko pristupa, zanimljivo je da i Galkovski ima pojam slican slucajnim srpima i autosovinistima cirjaka, tj НОВИОП (noviop)
U ovom kapitalizmu je sve isto pa cak i drugasrbija(ubaci ime nacije)
”Зашто говориш руски, шта ће ти то у животу, хајде да пређемо на енглески.”
Али такви људи нажалост нису маштарије Ћирјаковићеве, они заиста постоје - само постоји разлог зашто постоје.
Дубина њихове мржње и неповерења делује огромна и непојмљиво је да неко толко мрзи самог себе, али за то постоји разлог.
Разлог је тотални распад поверења у државу и непостојање друштва, било какве сигурносне мреже, пропаст привреде и нула перспективе у будућности, неоствареност, напуштеност. Држава ти ипак дугује нешто, али руска држава не дугује никоме ништа.
У некој сибирској вукојебини која је последњи грам фарбе видела 1985-е ти држава укида последњи аутобус до града.
Нашта личе њихове улице, градови, тргови, запуштени, прљави, распаднути, дипломе факултета застарелих технологија. Један свеопшти осећај распада и деинвестиције у животну инфраструктуру. Провинција изгледа као Чернобиљ, као да је атомка ударила, као место у које се улаже минимално и питање је да ли постоји на мапи. Ако и постоји служи само за екстракцију новца у Москву.
У таквом стању не може се очекивати патриотизам, већ само озлојеђеност.
Једном су већ палили цркве па шта имају од тога?Turul madár wrote:kad će ti rusi početi da pale crkve?
Meni je zanimljivo nesto sto sam primetio po zapadnoj Srbiji zadnjih godina, imam utisak gledajuci iz auta da je svako drugo selo dobilo novo izgradjenu crkvu. Sad sto su ta sela na izdisaju je druga stvar, tako da je mozda slicna situacija i u RusijiTurul madár wrote:pa da, ali tu je i moskovski plan 200 crkvi od kojih su već trećinu ili pola podigli.
Иста је ствар. Село од 300 становника у Сибиру реше своју цркву од дрвета, накуцају капелу за једно или два лета.disident wrote:Meni je zanimljivo nesto sto sam primetio po zapadnoj Srbiji zadnjih godina, imam utisak gledajuci iz auta da je svako drugo selo dobilo novo izgradjenu crkvu. Sad sto su ta sela na izdisaju je druga stvar, tako da je mozda slicna situacija i u RusijiTurul madár wrote:pa da, ali tu je i moskovski plan 200 crkvi od kojih su već trećinu ili pola podigli.
Zvuči ko zadrugaЈанош Винету wrote:
Постоје и староверци, који сами праве своје цркве и бирају своје попове, немају никакве помоћи од државе, чак штавише, прогањају их и дан данас.
Летећи Полип wrote:E, Gari, mnogo vam je lepa ona crkva u Banstolu tamo gore.
Јанош Винету wrote:Иста је ствар. Село од 300 становника у Сибиру реше своју цркву од дрвета, накуцају капелу за једно или два лета.disident wrote:
Meni je zanimljivo nesto sto sam primetio po zapadnoj Srbiji zadnjih godina, imam utisak gledajuci iz auta da je svako drugo selo dobilo novo izgradjenu crkvu. Sad sto su ta sela na izdisaju je druga stvar, tako da je mozda slicna situacija i u Rusiji
Поп дође однекуд, а службу држи црквењак ваљда.
Постоје и староверци, који сами праве своје цркве и бирају своје попове, немају никакве помоћи од државе, чак штавише, прогањају их и дан данас.