feminizam i prikljucenija
- Post n°301
Re: feminizam i prikljucenija
Ja sam sve više feminista, a nisam bio uopšte pre. Nekako mi to sve zvučalo šmizlasto. Posle sam shvatio da je svima lepše kada smo oslobođeni okova rodnih uloga. Veliki broj žena u feminizam odvuče stravično loše životno iskustvo, pa sam bio u zabludi da je to jednostavno bila loša sreća. Ipak treba biti pošten pa priznati da društvene konvencije nisu baš pravljene tako da usreće ženu. Vreba ih mnogo više zamki nego nas.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°302
Feministi po difoltu idu u gulage, jer svojim delovanjem uzrujavaju i dele naciju i radnicku klasu.
- Post n°303
Feminizam ujedinjuje naciju. Oslobađa zarobljenu ljudsku energiju i usmerava je u kreaciju umesto u konflikt. Na primer, kao da je Staljin, umesto da se bavi važnim državnim poslovima, trošio energiju na uvredljiva pisma vlastitoj ćerki, nazivajući je kurvom, iz razloga što odećom nije pokrivala kolena.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°304
uskok i ajduk wrote:Feminizam ujedinjuje naciju. Oslobađa zarobljenu ljudsku energiju i usmerava je u kreaciju umesto u konflikt.
Jesi to naucio na kursu Kreativna Srbija?
- Post n°305
Feminizam se ne uči, feminizam se osvešćuje! Polazio sam od sebe ranije, pa sam pravio logičku grešku da feminizam nema svrhu u savremenom svetu u kome je ravnopravnost već zaživela. Ali zaboravio sam koliko ima prostaka, agresivaca, patrijarhalaca, neandertalaca, itd. koji mrze žene borce poput sofisticirane Ane.
_____
- Post n°306
Dakle, postao si feminista kada je feminizam postao figura na vlasti?
- Post n°307
brnaba je za feminizam uradila taman kolko i za lgbt stvar.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°308
Дакле ни једни ни други нису њени. Иначе би.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°309
Ne znam da li je sofisticirana Ana feministkinja ili nije, ja samo vidim da je ona žena borac, da je talentovana i sposobna za politiku. A to joj se sve osporava, sposobnosti, dobre namere, talenat, itd. Drugo, sada već imam veći broj drugarica koje su prošle kroz duge veze ili kratke brakove, pa imam i tu empirijsku građu koja govori o tome da se ženama osporavaju sposobnosti kroz niz običajnih prepreka. Pri tome, priučeni frazerski feminizam ili komunistički pravac feminizma tu ništa ne pomažu. Potrebno je obnoviti suštinu feminizma, a to je oslobađanje žena u savremenim uslovima života, a ne pod izgovorom oslobađanja žena promovisati zaostale i promašene društvene sisteme.
_____
- Post n°313
yoyogi wrote:plachkica wrote:jedi govna
To im kažite na izborima.
Pa na kojim izborima je Ana Brnabic izabrana?
- Post n°314
plachkica wrote:jedi govna
Štrajk dok se ne izviniš. Umesto da trčiš za Vilijamom i sličnima svaki put kad uvrede sofisticiranu Anu, ti, iz nekih meni nejasnih razloga, trčkaraš za mnom i psuješ me, i to dok odajem priznanje ženama borcima. Još jedan dokaz da patrijarhat pretvara žene-žrtve u konfliktne ličnosti koje uzaludno rasipaju energiju.
_____
- Post n°315
Prvih 15min lalatovic dominira dok alic zvuči kao bolesnik kakav i jeste. Iščekujem da padne neko vređanje do kraja
http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/3392410/.html
http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/3392410/.html
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°317
Filipenko wrote:yoyogi wrote:
To im kažite na izborima.
Pa na kojim izborima je Ana Brnabic izabrana?
Ma prolazila pored zgrade pa reče "Sad ću ja da budem premijer, ko jebe Vučića".
Kada se u Srbiji premijer birao na izborima?
- Post n°319
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°320
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°321
juče vidim neki naslov u novinama, mislim da je kurir, nebitno, intervju druge zukorlićeve žene.
kako on ima dve žene?
kako on ima dve žene?
- Post n°322
Nisu vencani u opstini
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°323
plachkica wrote:juče vidim neki naslov u novinama, mislim da je kurir, nebitno, intervju druge zukorlićeve žene.
kako on ima dve žene?
Sa jednom ili nijednom se vjenča u opštini, sa ostalima samo šerijatsko vjenčanje, pred dva ili više svjedoka i to je to.
- Post n°324
je l to postala praksa u njegovim krugovima, ili je on izuzetak?
- Post n°325
plachkica wrote:juče vidim neki naslov u novinama, mislim da je kurir, nebitno, intervju druge zukorlićeve žene.
kako on ima dve žene?
Sta ga briga, ionako mi finansiramo gospodzu.