by Guest Tue May 14, 2019 3:34 am
Kondo wrote:
a za bokana, mislim da je delovao benignije pre 25+ godina kada je samo bio FDU crnokosuljas
А још којих 10 и кусур година пре тога ми се дотични накачи на почетној станици 67-мице, и док се возимо према граду small talk шта-радиш-ето-ништа се полако уозбиљава у причу о некој његовој цури, Сплићанки, која га је оставила. Нашла другог - а живели су заједно, ваљда она рентала стан, а овај јој се привалио. И сад се десио тај други баја, пукла тиква, и Бокица отишао да покупи ствари... ал`на гајби нови момак.
- И кажем му, само да покупим књиге... књиге (на ивици је суза). А он, замисли, на то извади пиштољ! Пиштољ! На мене!?
Занемео је, над непојамном неправдом да се њему, осетљивом, несличном, тако нешто уопште може да деси. И мени га је жао, какав бре човек вади пиштољ на Бокицу, коврџавог и феминизираног? Успут сам задовољан што је престао да прича, јер му се све време из уста чула каква поодмакла гангрена. Видим да се од мене очекује некаква реакција, подршка, па га пустим мало да одћути, и потом смогнем једно: Стварно, бре, какав кретен вади пиштољ... на тебе.
И нисам га слагао. Такав је био, нарцисоидан и досадан дозлабога, али се чинио, и што је још важније себе тако доживљавао - сасвим, дибидус безазленим.