Kolumnistička i ostala lupetanja
- Post n°601
Re: Kolumnistička i ostala lupetanja
Piše da je preneseno s Talasa? Jooj, evo ima i obrušavanje na postmoderniste, sad moram i to pročitat
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°602
Брљантно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°603
Gde li samo stancuju ovakvu decu? (Pitanje je retoricko. Odgovor je naravno - svugde).
http://www.politika.rs/scc/clanak/483360/Pogledi/Kad-misao-trokira
http://www.politika.rs/scc/clanak/483360/Pogledi/Kad-misao-trokira
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°604
мала мањина истомишљеника успела је да склопи савез са законодавним редовима
- Post n°605
Braniteljka duha jezika. Tj branitelj.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°606
Ali "zakonodavni redovi"!!! Reci mi da ne smeš ni da pomisliš da napišeš nešto protiv režima without telling me da ne smeš da napišeš ništa protiv režima.
- Post n°607
_____
- Post n°608
Preparirani jezik.
Na početku se nateraju da tako pišu, sutra već tako i misle.
Na početku se nateraju da tako pišu, sutra već tako i misle.
- Post n°609
Kjut je, though.
- Post n°610
Istorija je uciteljica zivota
пре 8 сати
Setite se istorije: Vuk ukida tadasnji srpski jezik jer ga ne razume i ne zna ga pravilno ni govoriti ni pisati. Uvodi germanizovano pojednostavljenje umesto postojeceg i tada normiranog jezika. Nesto poput "basic english" danas. I vlast posle prvobitnih otpora to prihvata, zbog politike i pritisaka velikih sila, posebno Austro-Ugarske. Narednih decenija dolazi do velikog odvajanja od Rusije i drugih slovenskih zemalja i priblizavanja Austro-Ugarskoj do nivoa dominiona. Sada je slicno na delu.
_____
- Post n°611
ali kakva je ovo simplifikacija istorije. ono branitelji rusije u srbiji.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°612
Ti ljudi za početak ne razumeju šta je vernakular, a šta književni jezik.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°613
Али оно "umesto postojeceg i tada normiranog jezika" - а управо је Вук гласно доказао да норма није постојала, да је једино чврсто правило гласило "опсенити простоту".
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°614
Proces koji trajeErős Pista wrote:
Istorija je uciteljica zivota
пре 8 сати
Setite se istorije: Vuk ukida tadasnji srpski jezik jer ga ne razume i ne zna ga pravilno ni govoriti ni pisati. Uvodi germanizovano pojednostavljenje umesto postojeceg i tada normiranog jezika. Nesto poput "basic english" danas. I vlast posle prvobitnih otpora to prihvata, zbog politike i pritisaka velikih sila, posebno Austro-Ugarske. Narednih decenija dolazi do velikog odvajanja od Rusije i drugih slovenskih zemalja i priblizavanja Austro-Ugarskoj do nivoa dominiona. Sada je slicno na delu.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°615
U tekstu se više puta naglašava neko "Dosledno kontrašenje" što je tolika besmislica, zamisliva samo kao algoritamski prevod nečeg tipa: "Dialektische Wissenschaft".
Ali, čekaj, antropolog šoven koji drlja o "ontogenezi" (pa sestro wtf, zar nije to antropolog Malinovski osporio kao moguće?!) I osuđuje kulturnu adaptaciju govornih navika?!
Ovo je bre neki avatar Instituta za srpski jezik u Leposaviću...
Ali, čekaj, antropolog šoven koji drlja o "ontogenezi" (pa sestro wtf, zar nije to antropolog Malinovski osporio kao moguće?!) I osuđuje kulturnu adaptaciju govornih navika?!
Ovo je bre neki avatar Instituta za srpski jezik u Leposaviću...
Last edited by Solus_Rex on Sun Jul 18, 2021 5:54 pm; edited 2 times in total
- Post n°616
Svi znamo da istina nije u neprotivrečnosti.
Istina je na sredini.
Istina je na sredini.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°617
i meni je malo zaparalo uši njeno razumevanje etnologije, tj antropologije, pa sam pronašao jedan njen rad koji se, da ponovim besmrtne reči Vudija Alena, može opisati kao 'zenit mongoloidnog rasuđivanja'.
u osnovi, rad pokušava da dokaže da je građanska odbrana zapisnog hrasta na današnjem autoputu Miloš Veliki bila u funkciji podsticanja evrofanatizma, a sadrži i termine "politizacija" i "građanizam", ne kao ilustracije vernakulara ranog XXI veka već kao stručni pojmovi.
http://www.anthroserbia.org/Content/PDF/Articles/18beeb1b63344672a331406fc70ad37d.pdf
u osnovi, rad pokušava da dokaže da je građanska odbrana zapisnog hrasta na današnjem autoputu Miloš Veliki bila u funkciji podsticanja evrofanatizma, a sadrži i termine "politizacija" i "građanizam", ne kao ilustracije vernakulara ranog XXI veka već kao stručni pojmovi.
http://www.anthroserbia.org/Content/PDF/Articles/18beeb1b63344672a331406fc70ad37d.pdf
- Post n°618
Izuzetno glup tekst. Sad vidim da se autorka poziva na Aleksandru Pavicevic, koja joj je pretpostavljam i mentorka, sto objasnjava puno toga.
_____
- Post n°619
https://standard.rs/2021/07/30/strah-od-elite-i-vladavina-besmisla/
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°620
Vladavina besmisla - bar je naslov iskren.
_____
- Post n°621
'Svetionici na ustalasanom moru istorije'
Elito, i bogu i stilu si teška
Elito, i bogu i stilu si teška
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°622
Ово нам је дипломирани антрополог и етнолог, елита!
Најбоље што може да произведе је салата од речи.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°623
Da se prisetimoЈанош Винету wrote:Ово нам је дипломирани антрополог и етнолог, елита!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3669068139879150&id=100003279995043
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°624
Jao, da...
_____
- Post n°625
Did I see a wedding gif in there?
_____