ThE EffEcT oF DoMEstic JaNIsSarIeS
Kolumnistička i ostala lupetanja
- Post n°551
Re: Kolumnistička i ostala lupetanja
Naslov bi trebao biti:
- Post n°552
@Janko
Pa reci nam više čime si uspeo da iznerviraš blaženog arhiepiskopa Savu pa je tako reagovao?
Pa reci nam više čime si uspeo da iznerviraš blaženog arhiepiskopa Savu pa je tako reagovao?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°553
Wtf did I just read?
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ili-buna-na-dahije-ili-kraj.html
Iako je nesumnjivo na pravoj strani glede Palme, tekst ima potpuno bizarnih delova o sudovima koji "uzimaju decu ocevima" i "u slucaju razvoda" ih dobija "rezimska botovska hulja" (izgleda je u pitanju neko licno iskustvo). To naravno nije dovoljno nego se sve poredi sa Jasenovcem i scenama iz "Dare".
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ili-buna-na-dahije-ili-kraj.html
Iako je nesumnjivo na pravoj strani glede Palme, tekst ima potpuno bizarnih delova o sudovima koji "uzimaju decu ocevima" i "u slucaju razvoda" ih dobija "rezimska botovska hulja" (izgleda je u pitanju neko licno iskustvo). To naravno nije dovoljno nego se sve poredi sa Jasenovcem i scenama iz "Dare".
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°554
Kakav transfer blama
http://91.222.7.144/kulturna-politika/spomenicka-tradicija-kakvu-imamo-kakvu-zelimo-a-kakva-nam-je-potrebna.html
http://91.222.7.144/kulturna-politika/spomenicka-tradicija-kakvu-imamo-kakvu-zelimo-a-kakva-nam-je-potrebna.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°555
Jooj. Ja sam to jutros probao da čitam. Od sramote sam morao da prekinem.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°556
Imao sam bukvalno istu reakciju.
_____
- Post n°557
Да није злонамеран, Дежуловић би се са лакоћом сетио (...) да је класична ренесансна и барокна естетика Средње Европе – оличена у гипсаним лавовима и коринтским стубовима – у Србији најпопуларнија управо по предграђима и гастарбајтерским насељима по провинцији.
Čekaj, Dežulović je zlonameran zato što od svojih čitatelja krije barokna blago srednje Evrope po srpskim čukama i gudurama a javno nabija na nos Beogradu kako je Jagodina za siromašne?!
Mozga: bez.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°558
preleteo preko teksta i na kraju video predlog da se, u ime poštovanja tradicije, uništi Kalemegdan. ok brt.
- Post n°559
Klasicna prica o "kolonijalizmu". Boze koliko ovi ljudi mrze srpski XIX vek...
No, jedna stvar je tacna
Тако се догодило да су постјугословенске државе и државице, одлучивши да се врате својој „националној култури“, схватиле да је више не познају.
Tačka
No, jedna stvar je tacna
Тако се догодило да су постјугословенске државе и државице, одлучивши да се врате својој „националној култури“, схватиле да је више не познају.
Tačka
- Post n°561
Pa sad, ne znam na sta mislis
- Post n°562
Pa valjda je fora u tome sto Tanaske zamislja nacionalnu kulturu kao neku porodicnu srebrninu koja stoji zakljucana u kredencu. Nije nacionalna kultura nigde odlazila niti joj se trebalo "vracati". Ali onosto on ima na umu naravno nije nacionalna, niti bilo kakva kultura,nego naprosto- nacionalizam.
_____
- Post n°563
ako te ne mrzi da napises par pasusa, sta mislis pod tim. Ko mrzi 19ti vek, zasto mrze 19ti vek, sta mrze u 19tom veku (to ti je izmedju sto i 129 godina)?Mór Thököly wrote:Klasicna prica o "kolonijalizmu". Boze koliko ovi ljudi mrze srpski XIX vek...
mislim cuo sam i ranije da govoris nesto slicno, pa me zanima.
edit: korisno bi bilo reci da nisam citao Tanasicev tekst, al procitacu dok napravim caj i napises
_____
????
- Post n°564
Богами, било је српске националне културе и пре Југославије. Нисмо тикве без корена.
Где су Скерлић и другари?
Где су Скерлић и другари?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°565
Erős Pista wrote:Pa valjda je fora u tome sto Tanaske zamislja nacionalnu kulturu kao neku porodicnu srebrninu koja stoji zakljucana u kredencu. Nije nacionalna kultura nigde odlazila niti joj se trebalo "vracati". Ali onosto on ima na umu naravno nije nacionalna, niti bilo kakva kultura,nego naprosto- nacionalizam.
To je naravno tačno. No, sve i da su želeli, konkretno Srbi, da se "vrate" negde, što bi tek bio čist kič, pojma nisu imali šta je to. Što je negde i logično.
- Post n°566
Janko Suvar wrote:ako te ne mrzi da napises par pasusa, sta mislis pod tim. Ko mrzi 19ti vek, zasto mrze 19ti vek, sta mrze u 19tom veku (to ti je izmedju sto i 129 godina)?Mór Thököly wrote:Klasicna prica o "kolonijalizmu". Boze koliko ovi ljudi mrze srpski XIX vek...
edit: korisno bi bilo reci da nisam citao Tanasicev tekst, al procitacu dok napravim caj i napises
Pa to je podtekst i ovoga, i recimo Bokana, i Ćire i velike većine tih što trabunjaju o "kolonijalizmu"
- Guest
- Post n°567
ako pogledamo šta današnja srbija tumači kao nacionalnu kulturu, to su tamjan i tiranski vladari, i nešto malo mitomanije
- Post n°568
Ma bome ne samo podtekst, nego i tekst
- Post n°569
Turul madár wrote:ako pogledamo šta današnja srbija tumači kao nacionalnu kulturu, to su tamjan i tiranski vladari, i nešto malo mitomanije
Ustaska kutura danas.
_____
- Post n°570
Turul madár wrote:ako pogledamo šta današnja srbija tumači kao nacionalnu kulturu, to su tamjan i tiranski vladari, i nešto malo mitomanije
Da, "tamjan" nije vodio glavnu rec u XIX veku. To im smeta. Iako je jasno bila rec o nacionalizmu (kao i svuda tada). Ali to njima prosto nije dovoljno dobro.
- Guest
- Post n°571
Mór Thököly wrote:Turul madár wrote:ako pogledamo šta današnja srbija tumači kao nacionalnu kulturu, to su tamjan i tiranski vladari, i nešto malo mitomanije
Da, "tamjan" nije vodio glavnu rec u XIX veku. To im smeta. Iako je jasno bila rec o nacionalizmu (kao i svuda tada). Ali to njima prosto nije dovoljno dobro.
zato sad vodi, pa i imamo ovo što imamo
- Post n°572
Ах, сад разумем.Mór Thököly wrote:Janko Suvar wrote:
ako te ne mrzi da napises par pasusa, sta mislis pod tim. Ko mrzi 19ti vek, zasto mrze 19ti vek, sta mrze u 19tom veku (to ti je izmedju sto i 129 godina)?
Pa to je podtekst i ovoga, i recimo Bokana, i Ćire i velike većine tih što trabunjaju o "kolonijalizmu"
Као што би Ломпар и Дверјани да се вратимо "српској националној култури" па ето тако "случајно" бирају да поново открију највеће српске националисте из међуратног периода - Станислава Кракова и Црњанског.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°573
Hajde Krakov (Život čoveka... je odlična knjiga o WWI, svakako bolja od ostalih koje se bave istom temom), ali reći za Crnjanskog da je nekad bio zaboravljen pa mu treba otkrivanje i to novo otkrivanje?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°574
Jbg brt, to su te srpske logike, Crvena zvezda opozicioni klub i tome slično.
- Post n°575
Ma nije Crnjanski otkrivan, nego je rehabilitovana njegova ideologija iz 30ih. On je samo sifra.
_____