Za Tatrami, v rovinách při řece Visle, rozkládala se od nepaměti charvátská země, část prvotní veliké vlasti slovanské.
WC 2018
- Post n°151
Re: WC 2018
Staré pověsti české:
Za Tatrami, v rovinách při řece Visle, rozkládala se od nepaměti charvátská země, část prvotní veliké vlasti slovanské.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°152
NJEMAČKI MEDIJI O FENOMENU HRVATSKE 'Nikad nijedna nacija nije toliko slavila poraz, Hrvati najradije ne bi htjeli prestati slaviti'
Nijedna? Hm, možda bi se našla jedna.
_____
- Post n°153
Veliki borac na terenu i s jakim nacionalnim nabojem.Xexoxical Endarchy wrote:
poslednji fudbaler koga smo imali da mu stvarno nije bilo bitno koju nogu koristi je bio lane jovanovic.
Je li klerofašizam zbilja tako dobar za nogomet majkumu. Mislim može i klasna svijest i kozmpolitizam, ali moraš biti intelektualac kao Sókrates. Za prosječnog udarača mješine je plemenska svijest izgleda pogodnija.
_____
- Post n°154
otto katz wrote:NJEMAČKI MEDIJI O FENOMENU HRVATSKE 'Nikad nijedna nacija nije toliko slavila poraz, Hrvati najradije ne bi htjeli prestati slaviti'
- Post n°155
sta kaze ovdeotto katz wrote:Staré pověsti české:
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°156
Skontaće neki Nemci o čemu se radi kada Baden-Virtemberg uđe u polufinale Eura 2052 i šta će to značiti za napaćene Baden-Virtemberžane i okolne nekadašnje nemačke državice Rajnlenda i Hesea, koje će im pružati podršku, dok će ih preko plota sa podozrenjem gledati komšije Bavarci koji su 20 godina pre toga pokušali agresijom da otmu Švarcvald.
- Post n°157
Iza Tatri, u ravnicama oko rijeke Visle, ležala je od pamtivjeka hrvatska zemlja, dio prvotne velike slavenske domovine.Xexoxical Endarchy wrote:sta kaze ovdeotto katz wrote:Staré pověsti české:
_____
- Post n°158
ne znam je li mitso jr japanac ili bugarin ali ne pokazujte ovo losu i joeu, pozlice im
kljucna teza - desan im je dao prednost ali i oduzeo mogucnost da je iskoriste. apsolutno!
kljucna teza - desan im je dao prednost ali i oduzeo mogucnost da je iskoriste. apsolutno!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Korisnik
- Post n°159
Ne znam što Dalić nije uveo Kovačića. Brz je i agresivan.
- Post n°160
zato sto se ne menja tim koji pobedjuje. jbg, kolki kalibar trenera toliki i kalibar mudrosti.
njemu badelj presede prvenstvo na klupi.
znam da ce sad da radijator da krindzuje, al mi da imamo tog badelja mi bismo bili dvaput ozbiljnija reprezentacija.
njemu badelj presede prvenstvo na klupi.
znam da ce sad da radijator da krindzuje, al mi da imamo tog badelja mi bismo bili dvaput ozbiljnija reprezentacija.
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°161
meni bi badelj uvek igrao ispred brozovica. ali dalic ima svoju viziju, ostvario si rezultat, nema sta, kapa dole majstore
elem nova tribina samo za fudbalske sladokusce:
elem nova tribina samo za fudbalske sladokusce:
_____
ova zemlja to je to
- Post n°162
Xexoxical Endarchy wrote:nas gene pool je 95% isti kao HR, samo nas rad sa mladjim kategorijama je generalno los i stoga imamo manje tehnicki obucenih fudbalera, a imamo vise 'radilica' i 'konceptualnih' fudbaera. zato mi licimo sve vise na neku tamo norvesku a oni lice na jugoslaviju.KinderLad wrote:podjednako dobro ili podjednako loše?
necu jos otkriti ko je nas poslednji fudbaler koji je podjednako koristio obe noge. nije piksi, lagano je, seticete se.
Ja svojim ocima gledao Gojka Kacara kako je na JNA spakovao Partizanu tri gola, levom, desnom i glavom sa ivice sesnaesterca. Pomislih tada da ce biti cudoviste i da ce igrati za Real ali jbg...
- Korisnik
- Post n°164
The Triumph of Negative-Capability Football
This was a team, after all, that thrived by making beauty incidental. No team in the World Cup possessed more lethal attacking talent. No team scored more gasp-inducing goals. Benjamin Pavard’s screaming volley against Argentina might have been the goal of the tournament. The sight of Mbappé warping down the pitch on the counter, moving so fast that he looked like a trick of the light—like an artifact within the camera lens—might have been its most indelible image. But the impression France gave, in match after match, was that these were weapons it would rather not utilize. Sure, Didier Deschamps’s tactics seemed to say, we can unleash a thousand dragons; we can turn the world into fire. But why should we?
Why, when it’s easier and more confounding to pack the back of the pitch, frustrate you, confuse you, let you wear yourself out, and then tesseract past you when you’re too maddened and tired to expect it? The weird miracle of France’s run through the World Cup was that the team played what looked like negative football while visibly retaining the high-alert, supercharged-ions look of a group that’s on the attack. I’ve never seen anything like it. It was as if José Mourinho had devised a game plan for the Harlem Globetrotters. To appreciate what the French players were doing you had to hold two contradictory thoughts in your mind at the same time. It wasn’t negative football. It was negative-capability football. And it worked.
For that reason, though, it’s hard to imagine that this French victory will transform soccer tactics in the way that Spain’s victory in 2010 did, or Germany’s in 2014. Anyone can copy a style of passing, or a disposition toward pressing on defense. How do you copy a self-negating philosophical principle? France’s tactics looked less like a diagram of movement and more like the realization, on the pitch, of a book of paradoxical koans. You shall triumph when you overcome that which would allow you to triumph. Only by embracing limits will you ever truly be free!
- Post n°165
Uzasan tekst. NewYorker o futbalu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°166
ovo ko ameri o kontinentalnoj filozofiji
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°167
_____
- Post n°169
nije bas tompson nivo, ali nije bi baja mali knindza daleko
samo za filipenka - novica
original
samo za filipenka - novica
original
_____
#FreeFacu
- Post n°170
Sta bi tek bilo da su hr reprezentativci imali tetovaze nekog od heroja WWII?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°171
da ali to su fudbaleri ovo su kosarkasi
_____
#FreeFacu
- Post n°172
sve ovo je mala maca za tompsona i vecinska hrvatska to razume i meni je zbog toga milo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°173
naravno ali mogli smo da otpevamo devojko mala i da se razidjemo kao (galantna) gospoda
_____
#FreeFacu
- Post n°174
realno nemamo osnov za hrvate, nama je precednik vucic. to je gore od tomsona ili barem nije bolje.
_____
#FreeFacu
- Post n°175
Navijamo kako nam srce veli, a poslije racionaliziramo zašto i kako. Kad već navijamo za ustaše i četnike, ne bi mi kao četničkom navijaču bila utjeha što su ustaše gore. Uglavnom od 7 repki naslijednica po prokletstvu su jedine 2 koje zapravo mogu biti kompetitvne opterećene nacionalizmom. A najkompetitivnija još i najviše. Al sad će na Euru Bosna s Prosinečkim explodirati, zadnja šansa zlatne generacije, Džeko&Pjanić za polufinale, pa se nećemo morati opravdavati.
_____