Bakalnica
- Post n°451
Re: Bakalnica
- Guest
- Post n°452
moj dobri bakalin Siniša povremeno uzima čeri iz Jerapetre, kilo 500 din. jedem ga kao bombone.
- Post n°453
ovo je dobra cena, ova nova tura je 600 u bakalnici ili 700 na kaleniću kod zlikovaca.
inače je preko vikenda poskupelo voće i povrće u bakalnici dobrih 15% - avokado je sa 650 otišao na 750, crvene narandže sa 250 na 280.
opasno smo preskupi, sada smo jači od grčke, čak i od ostrva gde je sve skuplje zbog transporta. kod nas je avokado u proseku 4 evra. ribu da ne pominjem, juče sam za čisti ponedeljak kupovao hobotnicu, 2400din kilo i toliko im se majke najebem. na ostrvu je drama jer je loša sezona i za hobe i za lignje i opet ne ide preko 12-13e. junetina nije poskupela kao ovde i sada je isto (9-10e) kao kod nas a petkom i manje (7.5-8), da ne pominjem da ima i stvari koje se nikada neće prodavati u srbiji u mesari - goveđi obrazi (10e).
nabo sam dobre (ili barem po mom ukusu, suvlje i prepržene, skoro kao čips) čvarke kod mađara, viču se "deda dragišini domaći čvarci". ne sećam se cene mislim da je malo jače od hiljadarke za kilo, prodaju se upakovani u kutijicu.
inače je preko vikenda poskupelo voće i povrće u bakalnici dobrih 15% - avokado je sa 650 otišao na 750, crvene narandže sa 250 na 280.
opasno smo preskupi, sada smo jači od grčke, čak i od ostrva gde je sve skuplje zbog transporta. kod nas je avokado u proseku 4 evra. ribu da ne pominjem, juče sam za čisti ponedeljak kupovao hobotnicu, 2400din kilo i toliko im se majke najebem. na ostrvu je drama jer je loša sezona i za hobe i za lignje i opet ne ide preko 12-13e. junetina nije poskupela kao ovde i sada je isto (9-10e) kao kod nas a petkom i manje (7.5-8), da ne pominjem da ima i stvari koje se nikada neće prodavati u srbiji u mesari - goveđi obrazi (10e).
nabo sam dobre (ili barem po mom ukusu, suvlje i prepržene, skoro kao čips) čvarke kod mađara, viču se "deda dragišini domaći čvarci". ne sećam se cene mislim da je malo jače od hiljadarke za kilo, prodaju se upakovani u kutijicu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°454
kako se kreće cena čvaraka, očekujem da počnu da ih pakuju po jedan u one kutijice za nakit
- Post n°455
Neko je napisao da su sad na Slaninijadi u Kacarevu isli od 800 do 1500
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°456
oni bibli upakovani su išli i do 2500, sad mislim da je oko 1900
- Post n°457
pomenuh na tviteru pa ajd i ovde, otkrio sam lika na zelenjaku koji prodaje pored koštunjavog i sušenog voća i tursko arapske stvari tipa zatar, sumak, razne mikseve (falafel npr), kurkumu, mleveni kardamon (za navučene na arapsku kafu poput mene) kumin, zatim sirijske masline, turski bulgur u raznim gradacijama i naravno urme. pored maslina i bulgura uzeo sam ludački ljutu mlevenu papriku za kuvanje, isprobao, zakiva.
Lik je u centralnom delu Zelenog Venca koji je bliže okretnici autobusa, konkretno u redu koji gleda na onu zgradu u sredini - prekoputa ulaza u valjda Maxi samišku pa malo niže.
Lik je u centralnom delu Zelenog Venca koji je bliže okretnici autobusa, konkretno u redu koji gleda na onu zgradu u sredini - prekoputa ulaza u valjda Maxi samišku pa malo niže.
_____
#FreeFacu
- Post n°458
Kumin, bulgur, masline idu na aktuelni spisak. Zatara jos imam sa carmel marketa. Fala lepa
- Post n°459
obavezno probajte masline da vidite da li vam se više sviđaju crne ili zelene.
za vikend je bio prodao zeleni zatar, imao je neke druge varijete za koje mislim da treba da se melju. nisam skroz siguran.
za vikend je bio prodao zeleni zatar, imao je neke druge varijete za koje mislim da treba da se melju. nisam skroz siguran.
_____
#FreeFacu
- Post n°460
Kakve jagode jutros upecah na pijaci. Prave pravcate, lokalna proizvodnja, mirisne, slatke, savršene teksture, nemam riječi. Sutra idem po repete, dvije korpice pukoše ko bič. U sred sezone je teško naći ovako nešto.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°461
koko pare?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°462
3 marke korpica, tristotinjak grama.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°463
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°464
bogumi i ove albanske koje se prodaju kod nas kao "grčke" su iznenađujuće dobre za ovo doba godine. 1.5e korpica kod roma na bajloniju, 1.65e kod bele braće.
jedna tezga na kaleniću je prodavala neke pseudo domaće po 600rsd/kg, nisam bio raspoložen da proveravam jesu li čemu a izgledale su isto kao ove pa mi je jača bila strepnja nego nada da nisu preručene te iste s juga albanije.
jedna tezga na kaleniću je prodavala neke pseudo domaće po 600rsd/kg, nisam bio raspoložen da proveravam jesu li čemu a izgledale su isto kao ove pa mi je jača bila strepnja nego nada da nisu preručene te iste s juga albanije.
_____
#FreeFacu
- Post n°465
Makedonski paradajz, sitan ali odličnog izgleda, 500 rsd. Preskočio sam, sačekaće.
_____
zvona i praporci
- Post n°466
Prolazio neplanirano pored LIDL-a pa da svratim
Vasin rozi duguljasti patlidžan 999,90 RSD kilo, preskočio. Kesa od 300g 300RSD.
Otvorio sam se za artičoke, očišćene i uređene, spremne za na paru - pakovanje od 4 kom 300 din, kilo izađe oko 870 RSD. Nekako mi to ređe od patlidžana a i da usrećim ženu kojoj je to omiljena hrana. Moram samo da smislim da li ću propareno al dente pa u vinegret ili nešto drugo, recimo pastu.
Od ostalih stvari kupio romanesko (ono svetlo zeleno špicasto što je između brokolija i karfiola, 250 RSD je komad od 1.1kg), patlidžan običan poskupeo od 200 prošle nedelje na 250, na akciji je neki francuski mali crveni krompir za kuvanje po 120, jedem ga i ne bi se zakleo da je bolji od ovog sa zemunske pijace gde kupujem. Mnoge stvari skuplje nego ovi drugi lanci a ništa bolje - recimo avokado je 160 a u IDEA-i i Univerexportu sam uzimao po 99, sigurno ne gori. Generalno meni je LIDL baš masivno sranje posebno otkada se nabaždario na prosečni srpski ukus, premda uvek rutinski ostavim 4000-5000, uglavnom na povrće iz uvoza i poneku tehniku (danas sam uzeo produžni kabl koji na svakih 1m dužine ima po 1 utičnicu, to nisam do sada viđao).
Za srce su me ujeli kad su ukinuli bugarsko ovčije kiselo mleko.
Vasin rozi duguljasti patlidžan 999,90 RSD kilo, preskočio. Kesa od 300g 300RSD.
Otvorio sam se za artičoke, očišćene i uređene, spremne za na paru - pakovanje od 4 kom 300 din, kilo izađe oko 870 RSD. Nekako mi to ređe od patlidžana a i da usrećim ženu kojoj je to omiljena hrana. Moram samo da smislim da li ću propareno al dente pa u vinegret ili nešto drugo, recimo pastu.
Od ostalih stvari kupio romanesko (ono svetlo zeleno špicasto što je između brokolija i karfiola, 250 RSD je komad od 1.1kg), patlidžan običan poskupeo od 200 prošle nedelje na 250, na akciji je neki francuski mali crveni krompir za kuvanje po 120, jedem ga i ne bi se zakleo da je bolji od ovog sa zemunske pijace gde kupujem. Mnoge stvari skuplje nego ovi drugi lanci a ništa bolje - recimo avokado je 160 a u IDEA-i i Univerexportu sam uzimao po 99, sigurno ne gori. Generalno meni je LIDL baš masivno sranje posebno otkada se nabaždario na prosečni srpski ukus, premda uvek rutinski ostavim 4000-5000, uglavnom na povrće iz uvoza i poneku tehniku (danas sam uzeo produžni kabl koji na svakih 1m dužine ima po 1 utičnicu, to nisam do sada viđao).
Za srce su me ujeli kad su ukinuli bugarsko ovčije kiselo mleko.
_____
#FreeFacu
- Post n°467
stigla isporuka mesa od kunica, uzgajivacnica "ciric" iz pambukovice, vrlo azurni i precizni
licno se ne trzam mnogo na zeca ali zena voli pa da joj ugodim a lako se sprema
stiglo oko 4.6 kg zecetine, od toga 2 paketa sa prednjim i zadnjim batacima plus fileom (svaki po 1.3kg) i kilo kobasice.
1. paket ce u friz, kobaje ce da sacekaju vikend i rostiljanje a 2. paket u gvozdenu posudu pa u rernu na sat vremena na luk paradajz kombo sa blukom i origanom. ne bas stifado, mrzim tu kolicinu luka ali sve ostalo je tu.
ovo delim ako neko voli zeca da ima dobar dostavljac.
https://www.facebook.com/farmaciric/
stiglo oko 4.6 kg zecetine, od toga 2 paketa sa prednjim i zadnjim batacima plus fileom (svaki po 1.3kg) i kilo kobasice.
1. paket ce u friz, kobaje ce da sacekaju vikend i rostiljanje a 2. paket u gvozdenu posudu pa u rernu na sat vremena na luk paradajz kombo sa blukom i origanom. ne bas stifado, mrzim tu kolicinu luka ali sve ostalo je tu.
_____
#FreeFacu
- Post n°468
А рецепт за хосенфефер, где је?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°469
progresija poskupljenja kritskog duguljastog čerija sa zusove slike na vrhu strane u mojoj radnji
na početku rada u ukrajini bio je 395 dinara, pa je otišao na 450
odatle je išao na 595 i tu stajao do danas
sad ga video za 750
pakao vijetnama, ako ovo nije inflacija od 80%
sad ga video za 750
_____
#FreeFacu
- Post n°470
1. Mr.Pink for free!
Да ми је толико стало до њега, не бих тражио да буде за џабе.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°471
LaNCi snABdevanja poremeceni zbog rata jer je glavni hub za voce I povrce u Odesi, a prevozi se prvom klasom Turkisha sa ostrva do tamo.kondo wrote:progresija poskupljenja kritskog duguljastog čerija sa zusove slike na vrhu strane u mojoj radnji
sad ga video za 750
Hiljadu mu benzenovih prstenova Talassona.
Teraju da se sadi u domacoj izvedbi, vas koji imate dvoriste. Cini se da moze to bez vecih problema da se uradi.
Izraelci su ga valjda tako I izmislili
Jeo sam kod drugara iz vozdovackog dvorista (Vitanovacka) odlican ceri prosle godine.
Inace posle milion letovanja na Kritu I probanih x vrsta lok. paradajza ne mogu da se setim da je ceri bio ovako dobar kao ovaj o kome pisemo.
- Post n°472
dabre, pritom mi se nikada nije desilo da u srbiji kupim uvozni paradajz koji je jednako dobrog ukusa kao u zemlji porekla, ranije sam kupovao italijanski i onda to isto kupim u italiji i jbga, zabosi salju skljrvwj u srbijicu. ovaj kritski pritom odvajkada bio jeftini ovde nego na ostrvu, tamo 5e kg. e sad više nije.
_____
#FreeFacu
- Post n°473
kondo wrote:stigla isporuka mesa od kunica, uzgajivacnica "ciric" iz pambukovice, vrlo azurni i precizni
hvala ti do neba za ovo!
_____
zvona i praporci
- Post n°474
apropo bilijevih patlidzana, iskoci mi slika iz indije
_____
#FreeFacu