Nogomet u južnih Slavena
- Post n°176
Re: Nogomet u južnih Slavena
Molim vas bez napušavanja. Ignorirajmo provokacije, održimo dostojanstvo trenutka makar ovdje. Bit će ispada za gađenje dovoljno narednih dana. Očekujmo erupciju svih mogućih strasti i ostanimo mirni i dostojanstveni kako smo navikli.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°177
pa bice docek ko gotovini
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°178
ma sve je to ok, i najveće ustaše će biti pokatoličeni srbi
sve je to normalno, potpuno eldepeovski, vučićevski čak
sve je to normalno, potpuno eldepeovski, vučićevski čak
- Post n°179
To je rekao i Ostap, ali nisam siguran da znam šta to zapravo znači. Da će se veličati Hrvatska? Pa koga da veličaju, Zelenortska otočja?
_____
- Post n°180
To znači da obećavaju oluju svih oluja sutra.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°181
otto katz wrote:To je rekao i Ostap, ali nisam siguran da znam šta to zapravo znači. Da će se veličati Hrvatska? Pa koga da veličaju, Zelenortska otočja?
Stabilnost u regiji
- Post n°182
trula koalicija
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°183
Sad je kasno jebiga. Navikavajmo se na asimetriju.KinderLad wrote:otto katz wrote:To je rekao i Ostap, ali nisam siguran da znam šta to zapravo znači. Da će se veličati Hrvatska? Pa koga da veličaju, Zelenortska otočja?
Stabilnost u regiji
_____
- Guest
- Post n°185
stabilnost je postignuta, u hrvatskoj nema srba, osim u tragovima
- Post n°186
Pa ko nece za Hrvate nek navija za nase u finalu, Mitrovic, Sms, Tadic, Ljajic.. izdaja bi bila da navijas protiv te nase divne ekipe predvodjene staril liscem Krstajom, mada i na to sam spreman
- Post n°187
Zar prema francuzima nikakve ljubavi nema?
- Post n°188
Utvara wrote:Zar prema francuzima nikakve ljubavi nema?
Кад науче наш нагласак као ми њихов, обећавам да ћу да се заљубим на пола сата.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°189
Utvara wrote:Zar prema francuzima nikakve ljubavi nema?
Kod mene ima Francuza u porodici, tako da nije bilo lako odluciti. Presudjuje cinjenica da ce ova francuska generacija verovatno biti jos u prilici da se bori za medalje, dok je za Hrvate sad ili nikad.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°190
ne moš navijati za tim koji igra loš fudbal, naročito ako za njega nisi etnički vezan
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°191
imao je buden jos davno onaj tekst 'kad budem ustasa i jugosloven'. pevanje cavoglave i medjusobno druzenje nisu iskljucivi. milicic & milicic & gurovic su budale a nista na kosarkaskim terenima se ne moze porediti sa simunicevim animiranjem stadiona ustaskim pozdravom. fudbal je ovde prilicno gadan.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°192
https://slate.com/culture/2018/07/croatia-2018-world-cup-the-conundrum-of-a-lovable-team-cheered-on-with-fair-right-chants.html?via=homepage_taps_top
I Have No Idea How to Feel About Croatia
How do you root against a small nation trying to win its first World Cup? How can you support players and fans who have behaved in ways that are morally repugnant?
- Post n°193
pretpostavljam da ste videli ovo svi
- To je pre svega bio pozdrav kafiću 'Beograd' koji je u Kijevu. Ja sam tamo bio pet godina i stekao sam puno prijatelja. Tamo se okupljaju naši, Balkanci, i njima je išao taj video i na kraju moram da kažem da mi je žao što je ispalo problematično sve to. Nisam nikoga hteo uvrediti, pogotovu ne Ruse. Bio sam tamo dugo, pet godina, njima je išao pozdrav. Nisam dobro razmislio, bio sam vruće glave, ali nije bilo ništa loše. To je to - obajsnio je Vida.
Ipak, on prijatelje imao i gradu Beogradu, i voli prestonicu Srbije što je priznao, a kako je rekao on ne poznaje razlike među nacijama.
- Igrao sam sa mnogo momaka iz Srbije. Izdvojio bih Radosava Petrovića koji je sad u Portugalu i sa kojim se čujem svakodnevno, kao i sa Aleksandrom Pantićem koji je igrao sa mnom u Dinamu iz Kijeva. To su sve moji prijatelji. Oni će vam reći isto što i ja, mi ne poznajemo te razlike na terenu, ni kad smo van njega... Bio neko Srbin, Hrvat, Rus, Ukrajinac, Brazilac... To su sve moji prijatelji. Nekada saigrači, nekada protivnički igrači, ali uvek ljudi i svi se mi volimo i poštujemo - rekao je Vida.
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°194
Ko igra loš fudbal, Francuzi? Ako njih misliš, pa ne, igraju fudbal dostojan svjetskih prvaka, na gornjim granicama takmičarske konkurentnosti. Ili je to "loš fudbal" u nekom estetskom, a ne spotskom smislu.Kondo wrote:ne moš navijati za tim koji igra loš fudbal, naročito ako za njega nisi etnički vezan
_____
- Post n°195
https://www.jacobinmag.com/2018/08/yugoslavia-balkan-war-football-riots
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°196
U stvari fudbal(sport) uglavnom nije spajao na prostoru eks-ju nego je jasno pokazivao nacionalne aspiracije.
Evo primer BiH za vreme jos Austro-Ugarske.
Prvi fudbalski klub u BiH i Sarajevu je Slavija osnovana 1908 od strane djaka i studenata. U pocetku on nije pokazivao jasne nacionalne karakteristike iako je srpski uticaj bio jak ali bilo je Hrvata itd. Medjutim uskoro se Hrvati odvajaju i stvaraju SASK 1910 kao simbol katolickog kluba iz Sarajeva dok Slavija postaje SSK(Srpski sportski klub) Slavija. Iako je Slavija bila manje iskljuciva od SASK.
Onda imamo epizodu iz Kraljevine Jugoslavije kada Hrvati bojkotuju reprezentaciju i jasno se vezuju za svoje klubove kao vid nacionalne pobune protiv Beograda.
Isto to ce se desavati u SFRJ.
Vec pocetkom osamdesetih pocinju masovna vezivanja nacionalnog pitanja i navijaca.
Zanimljivo je da su navijaci Partizana u to vreme bili nosioci nacionlane ideje u odnosu na Zvezdine, koje kasnije izlaze na scenu.
U drugoj polovini osamdesetih sve uzde su pokidane toliko da se osnivaju otvoreno ekstremno desne grupe.
Evo primer BiH za vreme jos Austro-Ugarske.
Prvi fudbalski klub u BiH i Sarajevu je Slavija osnovana 1908 od strane djaka i studenata. U pocetku on nije pokazivao jasne nacionalne karakteristike iako je srpski uticaj bio jak ali bilo je Hrvata itd. Medjutim uskoro se Hrvati odvajaju i stvaraju SASK 1910 kao simbol katolickog kluba iz Sarajeva dok Slavija postaje SSK(Srpski sportski klub) Slavija. Iako je Slavija bila manje iskljuciva od SASK.
Onda imamo epizodu iz Kraljevine Jugoslavije kada Hrvati bojkotuju reprezentaciju i jasno se vezuju za svoje klubove kao vid nacionalne pobune protiv Beograda.
Isto to ce se desavati u SFRJ.
Vec pocetkom osamdesetih pocinju masovna vezivanja nacionalnog pitanja i navijaca.
Zanimljivo je da su navijaci Partizana u to vreme bili nosioci nacionlane ideje u odnosu na Zvezdine, koje kasnije izlaze na scenu.
U drugoj polovini osamdesetih sve uzde su pokidane toliko da se osnivaju otvoreno ekstremno desne grupe.
- Post n°197
Omladinski stadion, Beograd, 2018.
- Post n°198
hehe
https://www.goalsarena.org/en/video/champions-league/28-08-2018-dinamo-zagreb-1-2-young-boys-champions-league-qualif.html
https://www.goalsarena.org/en/video/champions-league/28-08-2018-dinamo-zagreb-1-2-young-boys-champions-league-qualif.html
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Post n°199
Hubert de Montmirail wrote:
Omladinski stadion, Beograd, 2018.
Posle Terzica.
- Post n°200
Lujo, veceras ti je uzivo prikazano ono sto sam ti pisao.
Klub je u Srbiji iznad reprezentacije.
Klub je u Srbiji iznad reprezentacije.