Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nogomet u južnih Slavena

boomer crook

Nogomet u južnih Slavena - Page 7 Empty Re: Nogomet u južnih Slavena

Post by boomer crook Sat Jul 14, 2018 1:03 am

samo se vi zezajte. ceka vas docek gotovinskog tipa.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Jul 14, 2018 1:08 am

ovo bruno sulak redovno radi, svoja navijacke strasti brani toboznim politickim razlozima. ko sto ovde pise da su kosarkasi bolji od fudbalera, tako na kosarci pise da je vujosevic bolji od covica a vucela veci jugosloven od zvezdana terzica. ne obracajte paznju na njega.

_____
    ova zemlja to je to
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 14, 2018 1:11 am

bruno sulak wrote:samo se vi zezajte. ceka vas docek gotovinskog tipa.

Pa ja se ne zezam. Taj docek je vec sad gotov(in)a stvar.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jul 14, 2018 1:20 am

zvezda je zivot wrote:ovo bruno sulak redovno radi, svoja navijacke strasti brani toboznim politickim razlozima. ko sto ovde pise da su kosarkasi bolji od fudbalera, tako na kosarci pise da je vujosevic bolji od covica a vucela veci jugosloven od zvezdana terzica. ne obracajte paznju na njega.

kada bi sve bilo isto ne bi vredelo ni misliti.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Sat Jul 14, 2018 1:31 am

pogresio je samo za svinju, on je najgori licimur od svih

i za kosarkase ali tu je pristrasan jer misli da su oni intelektualci (kao on)

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Jul 14, 2018 2:20 am

Kondo wrote:pogresio je samo za svinju, on je najgori licimur od svih

i za kosarkase ali tu je pristrasan jer misli da su oni intelektualci (kao on)

mnogo si naivan covek

_____
    ova zemlja to je to

Post by Nino Quincampoix Sat Jul 14, 2018 9:02 am

Bruno, medju fudbalerima nikad nije bilo zavade. Boban i Dejo su bili cimeri u Milanu, Mijat i Šuker u Realu.

Post by Nino Quincampoix Sat Jul 14, 2018 9:04 am

Uostalom, medjusobne utakmice su prosle vrlo ok, ako izuzmemo Baticu i Jarnog, ali je to bilo u zaru borbe, nije bilo nacionalistcki.

Post by Nino Quincampoix Sat Jul 14, 2018 9:09 am

I samo da dam tumacenje teksta koji sam okacio za Otta. Ne verujem da bi FIFA primila Banovinu Hrvatsku u punopravno clanstvo u normalnim okolnostima, i zbog toga sto su inace bili nezadovoljni britanskim slucajem, a i zbog toga sto su pojedini srpski funkcioneri bili dosta jaki (Andrejka). Cak mislim da ovo sto su primljeni za vreme rata nije bilo legalno jer organi FIFA nisu imali kvorum za vreme rata a Zil Rime je bio u Parizu u kucnom pritvoru. Nemci su hteli da sve bude kao normalno, cak se predlagalo da se odrzi i Svetsko prvenstvo, mislim u Madjarskoj.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jul 14, 2018 11:06 am

zvezda je zivot wrote:ovo bruno sulak redovno radi, svoja navijacke strasti brani toboznim politickim razlozima. ko sto ovde pise da su kosarkasi bolji od fudbalera, tako na kosarci pise da je vujosevic bolji od covica a vucela veci jugosloven od zvezdana terzica. ne obracajte paznju na njega.

Pa na neki način je i u pravu. Fudbal je daleko popularniji sport od košarke. "The sport" na ovoj planeti, zabava najširih masa. Samim tim će kod njega uvek biti najviše adrenalina, kao i nacional tribalizma, karakterističnog pre svega za niže slojeve. Košarka u Srbiji/Jugoslaviji je, sa druge strane, od onda do danas sport urbane (više) srednje klase. Stoga je ona uvek delovala prefinjenije, i sa ni približno toliko (vulgarnog) nacionalizma. Dovoljno je samo uporediti ovdašnje ljude iz sveta košarke, sa ljudima iz sveta fudbala. Ono su filozofi i doktori nauka, u odnosu na one gedže i sirovine.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Jul 14, 2018 11:09 am

Muka mi je od te zajebancije. Košarka je sport mazgi koje su izrasle i to je to, nema ničeg posebno intelektualnog u njoj. Ta priča se ovde razvila na samim počecima košarke u ovoj zemlji kada smo imali razne fakultetlije koje su igrale košarku za klubove, a oni su igrali iz prostog razloga što je košarka tada na ovim prostorima bila žešći amaterski sport gde je udbaški klub osvajao 15 titula za redom.

P.S. trenirao sam košarku, a i danas delimično živim od nje, da ne bude zabune. Nego sam objektivan i realan, kao i uvek, što mi je neverovatan kvalitet Nogomet u južnih Slavena - Page 7 2952840586
    kondo

Post by kondo Sat Jul 14, 2018 11:13 am

Летећи Полип wrote: Ono su filozofi i doktori nauka, u odnosu na one gedže i sirovine.

ovo isto misli i objektivna ostrvska sportska stampa, upalo mi u oko da za zadnju cetvorku hrvata koriste izraz "lumber".

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Sat Jul 14, 2018 12:43 pm

Filipenko wrote:Nego sam objektivan i realan, kao i uvek, što mi je neverovatan kvalitet Nogomet u južnih Slavena - Page 7 2952840586

"Једина ми је мана што сам уображен, кад се тога решим бићу савршен Nogomet u južnih Slavena - Page 7 2348298330 "

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 14, 2018 12:51 pm

Hubert de Montmirail wrote:Bruno, medju fudbalerima nikad nije bilo zavade. Boban i Dejo su bili cimeri u Milanu, Mijat i Šuker u Realu.

Dejo je i na Bobanovu oproštajnu utakmicu u Zagreb došao.

Ne znam je li fudbal nešto slično ovome porodio.

Nogomet u južnih Slavena - Page 7 MILICIC-DARKO-KICK-BOX_07

Što se tiče navijanja za komšije, i kod mene je onako kako je Otto napisao. Interesantnije mi je to da je danas oko mene puno više njih koji Hrvatskoj sve najgore žele nego prije dvadeset godina.

Kad je Hrvatska pobijedila Njemačku 1998. drugar i ja krenemo poslije utakmice u desetak km udaljeno. 100% bošnjačko selo. Mi tamo, a dvadesetak njih derneči u kafani proslavljajući hrvatsku pobjedu, uzima se mikrofon od pjevaljke i skandira Davor, Davor Šuker. Ugledaju nas dvojicu i kreće zajebavanje jer znaju da smo mi Nijemci™️ (mada je i meni bilo drago zbog Hrvatske te večeri) pozovu nas za sto i ostadosmo mi do zore sa njima tu.

Dvadeset godina kasnije, od tog tog društva, jedva da njih pet danas navija za Hrvatsku, a bar desetak bi tu pijanu julsku noć izbrisalo iz sjećanja i biografije. I tako nije samo kod ovog društva iz kafane, već na mnogo širem uzorku.

Dobra stvar je što internet nije bio omasovljen te godine, ko zna na šta bi se sve premetnulo jer u Mostaru je dvoje judi ubijeno dok se proslavljala pobjeda. Bilo je frke i prije deset godina kad su na EP igrali Hrvatska-Turska. Ovaj put je makar bez nereda i žrtava prošlo, mada imaju još vremena da zabrljaju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 14, 2018 1:07 pm

Čemu pripisuješ preokret?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 14, 2018 1:08 pm

Meni se inače čini da je u Srbiji obrnuto, i da danas više ljudi nego nekada bez ustezanja navia za CRO, bez obzira na luđenje u tabolidima.

_____

Post by Nino Quincampoix Sat Jul 14, 2018 1:11 pm

Ja mislim da je zbog toga što reprezentacija Bosne nije ispoštovana na sličan način na prošlom svetskom prvenstvu, a bilo je i nekoliko veoma gadnih incidenata izmedju hrvatskih i bošnjačkih navijača, poput onog ubistva navijača mislim Sarajeva u Širokom Brijegu pre nekoliko godina.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Jul 14, 2018 1:15 pm

Navijalo se u Cro za BiH, Index.hr je ukrasio stranicu ljiljanima, na mreži je bilo mnogo izraza podrške. BiH živi u bijedi i ljudi su nezadovoljni, to je moja hipoteza. Onda hrvatski klerofašizam i bezobalno kurčenje koje ćemo i sad opet gledati još u većoj mjeri idu ljudima na živce, što je razumljivo.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    kondo

Post by kondo Sat Jul 14, 2018 1:15 pm

postoje stvari na koje nijedan djuka ili DJV ne mogu da uticu, a to je snaga licnih veza izmedju igraca i atmosfera koja se gradi oko toga. dario srna je dolazio nekoliko puta u kraj odakle su moji (topola u sumadiji, opevana u pesmama), dovodio ga je igor duljaj (cija familija ima pekaru tamo celi 20. vek), sa kojim je bio cimer dok su igrali zajedno u šahtjoru. ovi moji seljaci sa ogromnim poštovanjem govore o njemu dan danas i siguran sam da vecina topole i okolnih sela navija za hrvate danas pre svega zbog njega.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 14, 2018 1:34 pm

William Murderface wrote:Čemu pripisuješ preokret?

Pakt Čović-Dodik i ono što se iz toga izrodilo, a i sam život ovde zadnjih desetak-dvanaest godina. Prije svega to. Dosta njih to i naglasi kad obrazlaže promjenu stavova, volio bih da izgube samo zbog ovdašnjih Hrvata.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 14, 2018 1:38 pm

Da, tako sam i mislio.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 14, 2018 2:02 pm

World Cup 2018: Croatia’s Conflict Resolution

Ivan Sršen

Nogomet u južnih Slavena - Page 7 GettyImages-154286636-250x0-c-default
    I sat on our sofa in Zagreb with my son, now the same age as I was back in 1990, to watch Croatia play Argentina in our second match in the World Cup in Russia. Twenty-eight years have passed since the summer that’s stuck in my mind, ever after, as the end of my innocence and my country’s. But suddenly, I was taking part in a remake of that long-gone experience, made up of familiar actors: Maradona was there, in the VIP section of the Nizhny Novgorod Stadium, an eleven-year-old boy was sitting next to me, and I was watching the screen in disbelief: “How on earth is Croatia going to pull this off?”

_____

Filipenko

Post by Filipenko Sat Jul 14, 2018 2:42 pm

Kondo wrote:postoje stvari na koje nijedan djuka ili DJV ne mogu da uticu, a to je snaga licnih veza izmedju igraca i atmosfera koja se gradi oko toga. dario srna je dolazio nekoliko puta u kraj odakle su moji (topola u sumadiji, opevana u pesmama), dovodio ga je igor duljaj (cija familija ima pekaru tamo celi 20. vek), sa kojim je bio cimer dok su igrali zajedno u šahtjoru. ovi moji seljaci sa ogromnim poštovanjem govore o njemu dan danas i siguran sam da vecina topole i okolnih sela navija za hrvate danas pre svega zbog njega.

Nisam iznenadjen, tamo se izdajnici, poslusnicke podguzne muve i oni koji vise vole tudje nego svoje gaje od kada je ono sto vredi izginulo u sumadijskoj diviziji 1. poziva. Ko zeli integritet mora da ide ka Arandjelovcu, Milosevom gradu, da bi ga iole pronasao. I dok ide prolazice kroz sela gde su divni topoljani nabijali na kolac, streljali, klali uciteljice i porodice u porti crkve i slicno, da bi se danas mogli u miru i slobodi diviti tompsonofilima.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 14, 2018 2:56 pm

Seri, seri.
    kondo

Post by kondo Sat Jul 14, 2018 2:58 pm

jedi bre govna

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 5:38 pm