otto katz wrote:Hubert, znaš li kakav je bio formalni status reprezentacije Banovine Hrvatske? Kakva bi joj bila perspektiva da je ostala KJ s Banovinom?
link
otto katz wrote:Hubert, znaš li kakav je bio formalni status reprezentacije Banovine Hrvatske? Kakva bi joj bila perspektiva da je ostala KJ s Banovinom?
thnxHubert de Montmirail wrote:otto katz wrote:Hubert, znaš li kakav je bio formalni status reprezentacije Banovine Hrvatske? Kakva bi joj bila perspektiva da je ostala KJ s Banovinom?
link
B92"Svaka njihova sportska pobeda, naročito fudbalska zna često, nažalost, otklizati u incident. Kada bi se dogodilo da Hrvatska pobedi te na dostojanstven, ali, naravno, potpuno euforičan način proslavi pobedu, onda bi fudbal dokazao da može ono što ne može politika", kaže Dežulović.
Kako se navodi, fudbal je Hrvatsku doveo u trans, zaboravilo se da je zdravstvo u raspadu, da su neizvesne penzije, da mladi odlaze iz Hrvatske, na šta Dežulović kaže da fudbal, između ostalog, i služi za to.
“Domaćin želi da pokaže ili političku dominaciju i moć ili da sakrije krizu. To je ona druga, tamnija strana fudbala. U Rusija to radi s organizacijom Mundijala, kao i organizacijom Olimpijskih igara. Putin želi da demonstrira noć nove Rusije. Dok imamo jedan fantastičan uspeh, u ostatku Hrvatske se obavljaju prljavi poslovi dok je nacija prikovana ispred televizora. Ako kriminalac ima nekakav plan, onda je Mundijal idelno vreme za ostvarenje takvog plana. I deo njihovih planova je da se nepopularne odluke donose u ovo vreme“, ističe Dežulović.
Osvrnuvši se na slučaj “prebrojavanja krvnih zrnaca“ golmana Danijela Subašića, rekao je da je Hrvatska imala velike igrače koji su bili srpske nacionalnosti, kao i da je uvek bila ista priča.
“Svi su znali da su oni Srbi, ali se to nije naglas izgovaralo, niti su to oni sami izgovarali, a često su demantovali. To je tužna strana te priče. Ako si, na primer, Bosanac ili Brazilac, možeš ponosno reći da si Brazilac, ali ako si hrvatski Srbin, to ne samo da ne možeš reći, nego ćeš tvrditi i naglašavati da si Hrvat“, istakao je Dežulović.
otto katz wrote:Ja to doživljavam kao kad imaš člana obitelji koji te cijeli život sramoti, potkrada, tuče i nanosi ti svakovrsna zla. Onda dođe u priliku da jednom u životu prevaziđe sam sebe. Pa jebemu mater, podržat ću ga taj jedan put. Kao Đuro Jugoslaviju u Mntevideu.
otto katz wrote:Pominjao sam Ostapu, srpska košarka s istetoviranim četnicima i 3 prsta kao drevnim srpskim pozdravom još od mitinaga čestitoga Draškoviću Vuka na Trgu Slobode mi je godinama izazivala odbojnost. Tek na prošlom ili pretprošlom Eurobasketu kad sam slušao sadašnje igrače, Bogdanovića i druge, postali su mi simpatični. Da ne pominjem da sam i '90ih kad ih intenzivno nisam podnosio u dnu srca bio ponosan na njih, jer ipak su istorijski "naši" ma šta mi, oni, ili bilo ko treći o tome mislio i prema tome osjećao.Gargantua wrote:Meni je fudbal zanimljiv kao društveni fenomen u širem smislu, ne kao igra; ja sam ionako basketaških sklonosti, nemerljivo sam više emotivno investiran u košarkašku nego fudbalsku repku.
Nemoguće mi je da hrvatsku fudbalsku reprezentaciju gledam blagonaklono, s obzirom na permanentne izlive ustašluka, a kao posledicu klime koju je Oto gore pomenuo i koja se u reprezentativnom fudbala, na manifestnom nivou najdublje primila. Apostrofiram fudbal jer je to tu prisutno jače i češće nego gde drugde (nije da izgiboh prateći sport inače), a ne nekakav načelni HR sportski tim.
Ne mogu da se udubljujem u to koji od "-ić" je iz tog kružoka takav, ko nije. Njima nije bitno, meni još manje, neće biti moji ni pobeda ni poraz.
Kod mene je raspad Yuge izazvao tu šizofreniju, mrzim ih i istovremeno sam na njih ponosan, jer su na kraju ipak naš tim. Ali ovo samo za Srbe i Hrvate. Za ostale navijam bez tih bolesnih, traumama izazvanih paradoxa i deformacija.
bela maca wrote:ja navijam za hrvate jer su moji, ko što su i srbi moji. jbg, ne volim ni jedne ni druge, štaviše gade mi se i jedni i drugi kolektivno, ali što reče vili, nije to baš racionalno.
otto katz wrote:Kaže on, i meni, al onda mislim, stani malo, neće valjda Željo uzeti, a Zvezda još nije.
Ti? Ne bih to od tebe očekivao.Mr. Moonlight wrote:ja mrzim sve u paketu,
otto katz wrote:Ti? Ne bih to od tebe očekivao.Mr. Moonlight wrote:ja mrzim sve u paketu,
otto katz wrote:Kukoča nisu zvali na tvrđavu, pa nije ni bio. A za košarku, navija se gazi, gazi, ustaše i ubij, ubij, Srbina i ono što sam prije pominjao, nego je tebi lakše opravdati sebe, nego drugog. Da, jeste to u nogometu još brutalnije i nasilnije, ali gdje povlačiš granicu? Na crti vlastitog konformiteta. Uglavnom u navijanju se ne pita razum, nego srce.
Nek navija ko za koga hoće. A ko neće, nek se ne nameće. Od nameta nema selameta.