EU - what's next?
- Post n°701
Re: EU - what's next?
Šta je na stvari s navodnim dvojakim sastavom i kvalitetom robe široke potrošnje u EU? Kod nas u zemljama realnog kapitalizma svi kukaju da nam bošva uvaljuje lošu nutelu, coca colu i schwartau džemove. Sad kaže Brisel izmišljotina i plod vaših frustracija. Pa šta je istina, šta šta?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°702
To bi trebali vi, mudri i germanofilni zapadni Sloveni da nam kažete nakon što obavite opsežne analize u svojim fensi praškim laboratorijama...
- Post n°703
A da.
Eastern Europe wins battle over double food standards New rules aim to ensure consistent food quality across the bloc. By EMMET LIVINGSTONE 3/28/19, 6:57 PM CET Updated 4/3/19, 5:40 AM CET A consumer in Prague will soon be able to enjoy a Coca-Cola knowing it has the same ingredients as one sold on the shelves of Berlin. In a victory for Central and Eastern European governments, EU negotiators reached a hard-fought agreement on Wednesday on rules for so-called dual-quality foods — identically branded products being sold with different ingredients in different markets. Central and Eastern European countries have pushed for rules to address this practice, which they say amounts to them getting more inferior products than those in the West.
Ali nisam naišao ni na kakva konkretna saznanja o samoj praxi, firmama i proizvodima. Bilo je nešto još prije par godina s nekakvom svinjetinom u tegli s mašću. Pa je proizvođač bio navodno rekao da je to zato što vi istočnoevropske svinje više volite kad je masnije.
Eastern Europe wins battle over double food standards New rules aim to ensure consistent food quality across the bloc. By EMMET LIVINGSTONE 3/28/19, 6:57 PM CET Updated 4/3/19, 5:40 AM CET A consumer in Prague will soon be able to enjoy a Coca-Cola knowing it has the same ingredients as one sold on the shelves of Berlin. In a victory for Central and Eastern European governments, EU negotiators reached a hard-fought agreement on Wednesday on rules for so-called dual-quality foods — identically branded products being sold with different ingredients in different markets. Central and Eastern European countries have pushed for rules to address this practice, which they say amounts to them getting more inferior products than those in the West.
Ali nisam naišao ni na kakva konkretna saznanja o samoj praxi, firmama i proizvodima. Bilo je nešto još prije par godina s nekakvom svinjetinom u tegli s mašću. Pa je proizvođač bio navodno rekao da je to zato što vi istočnoevropske svinje više volite kad je masnije.
_____
- Post n°704
Ех, декадентна Европа и тамо неки стандарди. Нема те силе која ће натерати Коку или Мека да код куће продају исто што продају у Европи, кад је стока код куће навикла на јефтиније.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°705
otto katz wrote:A da.
Kosovski boj konzumerizma.
- Guest
- Post n°706
otto katz wrote:Šta je na stvari s navodnim dvojakim sastavom i kvalitetom robe široke potrošnje u EU? Kod nas u zemljama realnog kapitalizma svi kukaju da nam bošva uvaljuje lošu nutelu, coca colu i schwartau džemove. Sad kaže Brisel izmišljotina i plod vaših frustracija. Pa šta je istina, šta šta?
od 2001 - 2006 sam redovno uzorkovao određene proizvode sa tržišta (prašak za veš, razne kućne hemije i tome slično) i slao na analize u njemačku gde su radili paralelno analize sa proizvodima istih proizvođača sa različitih tržišta
u tome vreme je postojala razlika u recepturama za zapadnu i istočnu evropu
za posle ne mogu da tvrdim
- Guest
- Post n°707
btw upravni odbor deleza bih hranio ćevapima kupljenim u random maksiju
- Post n°710
Stvarno su losi. Probao sam ih jednom i nikad vise. Kad ih przis, smrde na loj, posle ostane dva prsta debeo sloj masti. Ukus ko pasteta neka i to losa. Nisam uspeo da pojedem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°711
ja sam uradio sledeće:
1. Kupio sam 510 grama ćevapa
2. Ispržio
3. Izmerio 210 grama ćevapa
Probao, bacio.
1. Kupio sam 510 grama ćevapa
2. Ispržio
3. Izmerio 210 grama ćevapa
Probao, bacio.
- Post n°712
A u tiganju ostalo 300 grama ciste masti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°713
nisam merio tečnost, verujem da je i vode bilo poprilično
naprodavaniji aditivi za mesnu industriju su sredstva za vezivanje vode
naprodavaniji aditivi za mesnu industriju su sredstva za vezivanje vode
- Post n°714
William Murderface wrote:A u tiganju ostalo 300 grama ciste masti.
Eto. To dobijes za dzabe
- Post n°715
ja im opraštam sve zbog onih slatkiša koje uvoze iz belgije.
- Post n°716
plachkica wrote:ja im opraštam sve zbog onih slatkiša koje uvoze iz belgije.
To su bezmalo jedini normalni slatkisi koji mogu da se kupe kod nas a po iole normalnoj ceni
- Post n°718
ja mlečnu čokoladu sa celim lešnicima
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°720
Po meso - u Lidl! Švabo se tamo ne igra sa mesom.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°722
Vero je ok s mesom. Niš posebno, al korektno
- Post n°723
Je l' Lujo znas ko je Poljake nazvao "beli majmuni" i kada?
- Post n°724
Zanima me zašto ne ostave da to riješi tržište, a ovamo neprestano kenjaju o jarmu EU regulacija. Ruse natrag na Labu, Češku pod bečku vlast!
_____
- Post n°725
plachkica wrote:ja im opraštam sve zbog onih slatkiša koje uvoze iz belgije.
+ 1
zna se gde se kupuje meso u srbiji - u hercegovini
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk