Mi se sami ne trudimo da osmislimo svoje postojanje mimo tog narativa, na za druge nego za sebe. "Mi" kao dominantna političko-društvena elita, ne "mi" kao svi do poslednjeg Pere iz nekog homoljskog zaseoka.
EU - what's next?
- Guest
- Post n°26
Re: EU - what's next?
To je vrlo nesrećna pozicija bez mnogo dobrih ishoda za nas.
Mi se sami ne trudimo da osmislimo svoje postojanje mimo tog narativa, na za druge nego za sebe. "Mi" kao dominantna političko-društvena elita, ne "mi" kao svi do poslednjeg Pere iz nekog homoljskog zaseoka.
- Guest
- Post n°27
Interiorizujemo tuđe poglede na nas i na ovaj prostor, bez snaga da sami izbacimo svoje viđenje koje je 21-vekovno i koliko-toliko progresivno.
I drugo, primetna je sekuritizacija gomile društvenih tema, i to kao podtekst ovog prvog trenda.
I drugo, primetna je sekuritizacija gomile društvenih tema, i to kao podtekst ovog prvog trenda.
- Post n°28
Gargantua wrote:Interiorizujemo tuđe poglede na nas i na ovaj prostor, bez snaga da sami izbacimo svoje viđenje koje 21-vekovno i koliko-toliko progresivno.
Pa objektivno je tesko ako govorimo o spoljnopolitickom polozaju. Postoji neki konacan broj games in town i tesko je osmisliti nesto izvan toga. Za 1 UK je tesko, a gde nece za Srbiju.
- Post n°30
Gargantua wrote:"Ko hoće neka se vozi, karte plaća (Nemac) Fric"
Kako nemački čitaoci reaguju na tekst o proširenju EU: "Ulazite, voz kreće. Sledeća stanica Balkan. Ko hoće neka se vozi, karte plaća (Nemac) Hans".
Izvor: Dojče vele utorak, 22.05.2018. | 08:04
Marga Reta: Ne pitaju se ni građani „voljnih" kandidata. Pre nekoliko dana je bila reportaža o Balkanu. U Srbiji ne žele u Evropsku uniju. U ostalim zemljama mnogi ljudi imaju tendenciju da se distanciraju od pridruživanja. Pa šta. I tamo postoje političari koji misle da bolje znaju šta njihovi građani žele. To je bio slučaj i sa Ukrajinom. Možete da pročitate koliko je bilo potrebno da bi većini ljudi bilo jasno šta oni žele? To se takođe odnosi prijem u NATO.
Jörg C: To neće tako moći da funkcioniše. Ili će svi biti snimljeni istovremeno ili će oni koji su već ušli sprečiti prijem bivših ratniih neprijatelja. Prijem u EU je trebalo ponuditi Juguslaviji 1990. umjesto da se ponudi samo republikama koje se suprotstavljaju Beogradu, a time i Moskvi.
pfitch: Ne radi se ovde o prijemu u EU nego da se geopolitički zatvori krilo. Nijedan od kandidata ne ispunjava uslove, osim eventualno Srbije.
zampano06: Ja sam 100% pro-EU, ali zar ne bi trebalo prvo da rešimo probleme EU pre nego što dobijemo nove probleme? Shvatam da bi tampon zona prema Rusiji trebalo da se proširi, ali kakva je korist od toga ako se EU pritom raspadne?
Zundelheiner: Naravno da žele u EU! Ali zar nije Brisel tražio od ovih zemalja da se pridruže? Bilo bi glupi da su odbili poziv… A kakve su koristi za EU? (da, mislim da je to pitanje opravdano!) Prednosti za EU nisu prepoznate, ali je još jednom dobar korak ka vojno-geostrateškoj ekspanziji na istok!
Sad sam malo bolje pogedao ove komentare ovko na gomili.
Russian trolls.
- Post n°31
Jao, siroti Fric plaća našim kamatama, dok radi mučenik po 6 sati dnevno, uglavnom kancelarijske poslove, i živi od ćaletovih dividendi i akcija.
[stjepan_radic] Neka nam kažu Nemci koliko to košta pa da ih pobijemo u tom procentu, poharamo, nadoknadimo milenijumske štete, pa da se razilazimo. [/stjepan_radic]
[stjepan_radic] Neka nam kažu Nemci koliko to košta pa da ih pobijemo u tom procentu, poharamo, nadoknadimo milenijumske štete, pa da se razilazimo. [/stjepan_radic]
- Post n°32
Komentari izmisljenih nemaca. Ono sto nije izmisljeno je da je dw to objavio
- Guest
- Post n°33
Ne idalizujem ništa već se ne zadovoljam sa "tako je to bilo" pozicijom.
enivej, brat Salvini
enivej, brat Salvini
- Post n°34
Pamti Severna Italija ko ju je oslobodio od napoleonskog ropstva.
- Guest
- Post n°35
Msm da sutra sprovedem anonimnu anketu po Berlinima, Briselima, Vašingtonima i ostalima, sa pitanjem "da se sutra probudite a da bude Jugoslavija umesto ZB (ili čega već) sa kako tako stabilnom vlašću, sličnom socijalnom slikom i na putu ka EU, dakle sve isto samo funkcionalna vlast na toj teritoriji, da li biste pristali?" mnijem da bi lagana većina rekla "da".
Ovaj prostor je za njih sada "teret" a ne predmet korisne geopolitičke igrice.
Ovaj prostor je za njih sada "teret" a ne predmet korisne geopolitičke igrice.
- Post n°36
Independent objavio da je Ramina opozicija tj. Demokratska partija koja stalno protestvuje i naziva ga narkomafijašem zapravo finansirana iz...Rusije.
Now Russia has turned its attention to Albania
Now Russia has turned its attention to Albania
- Guest
- Post n°37
Leonardo Carella
@leonardocarella
The Italian PM nominated by M5S and Lega, Giuseppe Conte, stated to have conducted research at @GirtonCollege, Cambridge in September 2001. A university source said they had not found any trace of him. Same story for an underspecified role at NYU.
Ovo za NYU:
He lists research at famous universities around the world, including Yale, the Sorbonne in France and New York University, where he said he “perfected and updated his studies” while staying at the college for at least a month every summer between 2008 and 2012.
Asked about Mr. Conte’s experience at N.Y.U., Michelle Tsai, a spokeswoman, said Monday, “A person by this name does not show up in any of our records as either a student or faculty member,” adding that it was possible he attended one or two-day programs for which the school does not keep records.
- Post n°38
Gargantua wrote:enivej, brat Salvini
Fejk.
Original je ovo:
https://www.facebook.com/salviniofficial/posts/10154484385133155:0Matteo Salvini
пре око годину дана
Buona giornata da Bruxelles amici!
Na posteru piše: "Oni su pretrpeli imigraciju, a sad žive u rezervatima".
A fejkova ima milion:
http://www.dire.it/03-02-2017/103932-matteo-salvini-sommerso-dai-meme-fantastici-ridiamoci-foto/
https://www.gqitalia.it/news/2017/02/06/matteo-salvini-gli-indiani-e-donald-trump-tutti-i-meme/
- Post n°39
To je to. Mogu sutra da nas prime u EU. Odnosno možda je tačnije da mi njih primimo kod nas
- Post n°40
Stvarno zanimljiva slika Salvinija.
Treba vise da me slusate.
Treba vise da me slusate.
- Post n°41
Jbt ta originalna slika je još gora
- Post n°42
nova zabarska vlada
https://www.nakedcapitalism.com/2018/05/lib-pop-politics-italys-new-government-neoliberal-populist.html
https://www.nakedcapitalism.com/2018/05/lib-pop-politics-italys-new-government-neoliberal-populist.html
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°43
mrzi me da splitujem
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°44
GermanForeignOffice
@GermanyDiplo
15 м
FM @HeikoMaas in Washington: „I explained to the National Security Advisor @AmbJohnBolton that we Europeans stand united - we want to uphold the Nuclear Deal with #Iran because it directly affects our security."
zamislite zvezdice umesto ocila
- Guest
- Post n°45
A very depressing call by 154 German economics professors, essentially calling for #euro exits, rejecting most European reforms with the argument that they create moral hazard.
— Marcel Fratzscher (@MFratzscher) May 22, 2018
This will end the #euro, lead to a deep depression, if these views prevailhttps://t.co/eJE4T818k2 #in
- Post n°46
Politički kontekst
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/oekonomenaufruf-zu-europa-spaltet-koalition-und-forschung-15602156.html
right click - translate to English
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/oekonomenaufruf-zu-europa-spaltet-koalition-und-forschung-15602156.html
right click - translate to English
- Guest
- Post n°47
Niz
https://twitter.com/leonardocarella/status/1000101406542651392?s=19
The nomination of the designated Finance Minister, Paolo Savona, is being held back by the President of the Republic - a prerogative he formally has but that has rarely been exercised - reportedly over Savona’s anti-EU views. (1)
...
But the most worrying points are: toxic “coup” narrative developing; in the next days, if the crisis worsens, calls for a show of force, for now limited to a few ultras, will grow louder. Plus, Savona’s appointment means Lega is dead serious to face off the EU. (11)
Savona said in an interview that the EU economic model is a continuation of the 1936 Nazi “Funk plan”, whereby Germany would submit the economies of the rest of Europe to its whims, with the only difference that the EU does that via democratic means. (12)
...
Obviously, this developing crisis could be over by next week, if - as I think will happen - Mattarella folds. But then Italy will have a sharply Eurocritical Finance Minister, with all that it entails in the short (market reaction) and long term (open conflict with the EU). (14)
https://twitter.com/leonardocarella/status/1000101406542651392?s=19
The nomination of the designated Finance Minister, Paolo Savona, is being held back by the President of the Republic - a prerogative he formally has but that has rarely been exercised - reportedly over Savona’s anti-EU views. (1)
...
But the most worrying points are: toxic “coup” narrative developing; in the next days, if the crisis worsens, calls for a show of force, for now limited to a few ultras, will grow louder. Plus, Savona’s appointment means Lega is dead serious to face off the EU. (11)
Savona said in an interview that the EU economic model is a continuation of the 1936 Nazi “Funk plan”, whereby Germany would submit the economies of the rest of Europe to its whims, with the only difference that the EU does that via democratic means. (12)
...
Obviously, this developing crisis could be over by next week, if - as I think will happen - Mattarella folds. But then Italy will have a sharply Eurocritical Finance Minister, with all that it entails in the short (market reaction) and long term (open conflict with the EU). (14)
- Post n°48
Mislim da su se stekli uslovi da istupe iz evra. Ionako mi nedostaju one novčanice od 1 000 000 lira.
- Post n°49
Gargantua wrote:
funny cuz its true