istorijski fragmenti
- Post n°676
Re: istorijski fragmenti
Fillipe, je l' si pojasnio da su Zborasi i Ljotic bili na ulici 27. marta 1941.?
- Guest
- Post n°677
Filipenko wrote:Ocito nisi pratio napredak istoriografije u proteklim desetljecima, pa izvol'te ukratko.
Naravno da pratim, zato (i zbog onih popova) sam i okačio snimak, ne mogu da nađem post u kom sam pohvalio ovu epizodu FK.
- Guest
- Post n°678
fikret selimbašić wrote:
Neke dijelove snimka prvi put vidim. Prvi put uočavam i koji je datum na početnih par minuta, Dvije sedmice posle devetomartovskioih demonstracija ovakav skup. Sad mi je jasno zašto je tu i motor sličan onom sa čuvene slike
Jesu li ovi, tadašnji Vukovi, prava 27. mart ekipa? Kralj, London, Draža, popovi... priličnije je da oni obilježavaju taj datum nego komunisti?
Ko su sveštena lica na 4:50?
suvim zlatom bih platio snimak vukovog govora belom na sahrani koji je isao otprilike ovako
beeeeliiii (svi se krste dvesta puta)
braaaate (svi se krste dvesta puta)
srbineeee (svi se krste dvesta puta)
itd itd
- Guest
- Post n°679
http://www.yugopapir.com/2019/10/u-strahu-od-partizana-franjo-se-krio-na.html
- Post n°682
Stjepan Radić: Zapisi iz Sovjetske Rusije
- Post n°683
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°684
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°687
e zbog ovakvih je propala jugoslavija.
_____
- Guest
- Post n°689
a vi bi da birate sa kim će neko drugi na večeru, bez obzira da li ga razumete ili ne?
zbog takvih je propala, a i neka je
- Post n°690
KinderLad wrote:zbog drage mašin? filipenka?
Cenim da hoce da kaze da su Staljin i Draga imali dete i da je taj imao ulogu u raspadu Jugoslavije. Ko li bi to mogao biti?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°691
Mr. Moonlight wrote:a vi bi da birate sa kim će neko drugi na večeru, bez obzira da li ga razumete ili ne?
Jeste, kako da ne. Ne biramo mu mi s kim da ide na veceru, ali se zna sta mu sleduje u zavisnosti od odabira.
- Post n°692
ajde malo da se pravimo ludi. ej, ljotica slavio, sto je za nemce decu skupljao na streljanje.
_____
- Post n°693
Filipenko wrote:A i Draga Masin...
Не, колега, погрешно си схватио. То је за њега аватар преко кога би ухватио везу са будућом машинском цивилизацијом. Јер, пази, Dear Machine...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°694
Santino wrote:ajde malo da se pravimo ludi. ej, ljotica slavio, sto je za nemce decu skupljao na streljanje.
gde pise da ga slavi? slavi samo kardinalnu klaudiju kolko vidim
- Post n°695
Pa meni je najuocljivije sto posle Klaudije dodaje - nesto i za mene! Pa sve je za tebe, sve su to tvoji izbori. Ali slutim da zapravo nisu i da su Ljotic i ekipa (minus Ry Cooder, i mozda Hamsun, ali samo mozda) neka poza pred drugarima, odnosno Pajkicem kai ideologom Idoli i ekipom.
Dakle, nije neki povod za moralisanje, pre je zanimljivo koje su ideje dominirale jednom scenom. Divljan je tu scenu ubrzo napustio i krenuo nekim svojim, potpuno drugacijim putem. Good for him.
Ali gde su ostali? Krle, najistsknutiji rezimski propagandista. Pajkic, tata najistaknutijeg rezimskog komicara. Culibrk, mitropolit zagrebacki. Bokan, svaki dan kod Marica. Saper, zakulisni igrac i ovog i svih prethodnih rezima.
Tema za nekog istoricara elita/ideja.
Dakle, nije neki povod za moralisanje, pre je zanimljivo koje su ideje dominirale jednom scenom. Divljan je tu scenu ubrzo napustio i krenuo nekim svojim, potpuno drugacijim putem. Good for him.
Ali gde su ostali? Krle, najistsknutiji rezimski propagandista. Pajkic, tata najistaknutijeg rezimskog komicara. Culibrk, mitropolit zagrebacki. Bokan, svaki dan kod Marica. Saper, zakulisni igrac i ovog i svih prethodnih rezima.
Tema za nekog istoricara elita/ideja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°696
pa to je pedeset puta jadnije ako je poza, na koga li me jos to podseca. sta bismo mislili o nekom ko javno stavi hitlera ili pavelica na svoj spisak ljudi koje bi pozvao na veceru? fuj.
_____
- Guest
- Post n°697
i kako je to tebi sad zanimljivo? čovek je to napisao u naletu želje da se saobrazi sa kaćipernom urbanom desnicom i njenim usiljenim pozama, posle je batalio bukvalno sve u vezi sa time, bavio se muzikom i na kraju je umro.
očekuješ da ćemo sad da ti se pridružimo u zgražavanju ili da ga nekako validiramo, upišemo na tvoj saldo jedan mali antifa plusić jer si reciklirao prastaru Divljanovu glupost?
očekuješ da ćemo sad da ti se pridružimo u zgražavanju ili da ga nekako validiramo, upišemo na tvoj saldo jedan mali antifa plusić jer si reciklirao prastaru Divljanovu glupost?
- Guest
- Post n°698
grozno je sve ovo kuckati po ekranu
ali ajd sad
ljotić je bio isto i onda i sad i tu ja nemam šta da dodam ili oduzmem
druga je stvar što je onda pobuna kod mladih imala jedan sasvim drugi pečat, pa za ideale ginu budale, crke maršal i tome slično
ja bih voleo da čujem i vidim iz prve ruke razne ljude, mnogi od njih su verovatno bili gadni, ali bilo bi zanimljivo iz prve ruke čuti i videti puno toga o čemu istoričari maštaju na osnovu materijalnih dokaza
činjenice su često neoborive, ali kako je do njih došlo bi bilo ineterasantno pročeprkati po glavama aktera
ja bih voleo na večeri neke mnogo drevnije likove, a od savremnijih bi mi bili interesantni Čerčil, Ćano, Skorceni, Rokosovski, Raspućin, Tarabić, Milena Pavlović, K Dik, Arkadije Strugacki itd
samo ja nisam mlad, niti sam neki buntovnik, niti izjavljujem nešto listom, niti su mi bliski oni koji me zanimaju, a sutra bi spisak bio drugi, kao što sam 100% siguran da bi i njegov spisak bio potpuno drugačiji neke druge godine
scena je tada bila pobuna, bilo kako i bilo čim, svi su osećali deo slobode koji im je uskraćen, a za koji su mislili da im pripada
ali ajd sad
ljotić je bio isto i onda i sad i tu ja nemam šta da dodam ili oduzmem
druga je stvar što je onda pobuna kod mladih imala jedan sasvim drugi pečat, pa za ideale ginu budale, crke maršal i tome slično
ja bih voleo da čujem i vidim iz prve ruke razne ljude, mnogi od njih su verovatno bili gadni, ali bilo bi zanimljivo iz prve ruke čuti i videti puno toga o čemu istoričari maštaju na osnovu materijalnih dokaza
činjenice su često neoborive, ali kako je do njih došlo bi bilo ineterasantno pročeprkati po glavama aktera
ja bih voleo na večeri neke mnogo drevnije likove, a od savremnijih bi mi bili interesantni Čerčil, Ćano, Skorceni, Rokosovski, Raspućin, Tarabić, Milena Pavlović, K Dik, Arkadije Strugacki itd
samo ja nisam mlad, niti sam neki buntovnik, niti izjavljujem nešto listom, niti su mi bliski oni koji me zanimaju, a sutra bi spisak bio drugi, kao što sam 100% siguran da bi i njegov spisak bio potpuno drugačiji neke druge godine
scena je tada bila pobuna, bilo kako i bilo čim, svi su osećali deo slobode koji im je uskraćen, a za koji su mislili da im pripada
- Post n°699
mnogo su jaki to buntovnici bili, disidenti takoreci. pobuna je bila dalekosezna i opasna. tipa panker koji uredno ode da primi nagradu sedam sekretara skoja.
_____