Možda je on bog da mu dušu prosti, potejto potatoJanko Suvar wrote:moje guglanje ne nalazipandurcinu glupu Karicevog laureata,Vasica, samo Dejana Anastasijevica na tu temu.
okaci ako imas bas da vidim sta je reko
istorijski fragmenti
- Post n°826
Re: istorijski fragmenti
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°827
dobro onda nek ne cuvaju Kosovo.
_____
????
- Post n°828
Janko Suvar wrote:dobro onda nek ne cuvaju Kosovo.
Ja sam mislio da ti podrzavas republikanske administracije
- Post n°829
podrzavam, ako oni oce salju drimere da ginu u Kandahar nek salju. I Zivkovic moze svoje dete bas voli.
Edit: nisam hteo ja sad tu da ulazim u raspravu, nego eto promakla mi ova epizoda, mozda je se vi secate, nije toliko ni strasno koliko se saad tu pravim da deluje, ko je tad znao da ce to tako da izgleda, drugaciji svet.
Edit: nisam hteo ja sad tu da ulazim u raspravu, nego eto promakla mi ova epizoda, mozda je se vi secate, nije toliko ni strasno koliko se saad tu pravim da deluje, ko je tad znao da ce to tako da izgleda, drugaciji svet.
Last edited by Janko Suvar on Fri May 22, 2020 12:57 pm; edited 1 time in total
_____
????
- Post n°830
Janko Suvar wrote:podrzavam, ako oni oce salju drimere da ginu u Kandahar nek salju. I Zivkovic moze svoje dete bas voli.
Tamo idu ljudi pod ugovorom
- Post n°831
Ali nike to poanta, nego je ta, republikanska administracija napravila totalni haos tamo, kao i svaka drugs republikanska administracija sto je negde nesto unakazila potpuno, ukljucujuci i same US.
Sto se tice Srbije...njeni izbori su odvratni, to se slazem. Samo kazem da postoje.
Sto se tice Srbije...njeni izbori su odvratni, to se slazem. Samo kazem da postoje.
- Post n°832
И под изговором.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°833
Очигледно прошла криза око вируса, Мор нам се вратио у НАТО бот режим пуном паром. За време вируса није могао човек да позна који му је ник био пре...Mór Thököly wrote:
Ne da je meni nesto mnogo bitno cuvanje Kocoba, al samo da ti objasnim 1 stvar u pollitici - ovako ti se ono najbolje cuva.
Што се тиче тврдње, не, са НАТО стране тај је воз прошао, шта год да је радила наша страна не би се вратило на старо.
- Post n°834
Na staro se sigurno ne bi vratilo.
Plus ja nisam NATO bot. Bot je neko ko se krije za sta je, ja od pocetka otvoreno tvrdim da sam za Srbiju u NATO. Na kraju, ovo o cemu smo pisali uopste nije bilo o clanstvu u NATO-u.
A najbolje da onaj ko je stalno na forumu mora puno da razmislja ko je pod kojim nikom. Kad i ako budem hteo da zavaravam tragove to cu sigurno raditi drugacije.
Plus ja nisam NATO bot. Bot je neko ko se krije za sta je, ja od pocetka otvoreno tvrdim da sam za Srbiju u NATO. Na kraju, ovo o cemu smo pisali uopste nije bilo o clanstvu u NATO-u.
A najbolje da onaj ko je stalno na forumu mora puno da razmislja ko je pod kojim nikom. Kad i ako budem hteo da zavaravam tragove to cu sigurno raditi drugacije.
- Post n°835
Чекај, ако се слажемо око овога, како било какво ангажовање са НАТО можемо да опишемо као чување Косова?Mór Thököly wrote:Na staro se sigurno ne bi vratilo.
Мислиш и да смо још тад у фулу ушли у НАТО сачували суверенитет над Косовом?
- Post n°836
Ne, ali stvari bi isle drugacije. A i nismo mogli uci u Nato bez definisanih granica.
- Post n°837
Ја се слажем да би Србија брже напредовала и била стабилнија ако би се више везала са ЕУ, са НАТО чак можда и не би морала у већој мери. Али да би у тој варијанти на неки начин чували Косово ниђе везе нема.
Објасни само како мислиш да би то заједно функционисало?
ПС очигледно да ниси схватио претходну критику, где су били ти про-НАТО ставови у време кад је алијанса била у највећој кризи?
ПС очигледно да ниси схватио претходну критику, где су били ти про-НАТО ставови у време кад је алијанса била у највећој кризи?
- Post n°838
Када, 1999. или 2003?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°839
Mislim da posle 1999. nije postojala politika koja bi mogla vratiti suverenitet Srbije na Kosovu, makar i onaj simbolički i šire prihvaćeni. Stoga, ništa nije moglo da "sačuva Kosovo".
Ono što je verovatno moglo posle 5.10. je to da se to pitanje ne upetlja u mnoga druga pitanja, širu spoljnu politiku, EU integracije itd, tj pitanje upravljanja gubitkom. Tu postoji n varijeteta, trenutaka za neku alternativnuistorijusadašnjost, pa ne bih ni počinjao širu priču o tome.
Ono što je verovatno moglo posle 5.10. je to da se to pitanje ne upetlja u mnoga druga pitanja, širu spoljnu politiku, EU integracije itd, tj pitanje upravljanja gubitkom. Tu postoji n varijeteta, trenutaka za neku alternativnu
- Post n°840
Sotir wrote:Ја се слажем да би Србија брже напредовала и била стабилнија ако би се више везала са ЕУ, са НАТО чак можда и не би морала у већој мери. Али да би у тој варијанти на неки начин чували Косово ниђе везе нема.
I dalje ne shvatam kritiku.
Ovo gore - ima cuvanja i cuvanja. Suverenitet, ako na to mislis, nikad nisam pominjao. OSim formalno (sto imamo i sad, ali...). Ahtisarijev plan jos nije bio napisao, nije bila aktivirana odluka o jednostranom priznanju bez obzira sta Srbija o tome misli, ima sto stvari koje su prosto mogle drugacije da se odvijaju.
- Post n°841
Opet kažem, ponavljam - ja lično mislim da je Srbija sa Kosovom kao teritorijom u najvećoj meri završila, i da nama samo vremenska bliskost događajima ne dozvoljava da to vidimo jasnije. Ali srž onoga što pričam nije "eh da smo bili američki fighting ally u Avganistanu ili gde već - očuvali bismo suverenitet Srbije na Kosovu". Ne. Nego - sa nekim ko je fighting ally se prosto drugačije postupa. Sto posto, greške nema, pa se to onda preliva i na pitanja u kojima postoje međusobni sporovi. Naravno, to bi bio jasan i totalni diskontinuitet sa prethodnim razdobljem u Srbiji (koliko je to moguće uopšte bilo...), ali kao model nema diskusije. Prosto, drugačije bi se stvari odvijale i imalo bi pozitivan uticaj na status Srba na Kosovu, na status kulturno-istorijske baštine i ostale slične stvari.
- Post n°842
I, da ne zaboravimo, u tom mometu je jos to bila SRJ, odnosno Srbija i Crna Gora
- Guest
- Post n°843
Но добро, шта је било после са тим контингентом од 1000 официра и војника, није баш ни мало. Бота понудио, Амери прихватили - ђе запело?
- Post n°844
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2003&mm=10&dd=10&nav_category=11&nav_id=121644
- Post n°845
Ukratko, koliko se ja secam (a ne sećam se baš najbolje tog konkretnog perioda), ali ne nalazim drugacije po netu - živković je obećao iljadu, ameri rekli ok je 250, a onda došo koštunica i ćaodoviđenja. posle - šta smo mi bogu zgrešili
- Post n°847
Можда је после отишло нешто лекара.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=09&dd=23&nav_category=206&nav_id=212833
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=09&dd=23&nav_category=206&nav_id=212833
- Post n°848
samo jedno kratko pitanje. tamo negde u oktobru 2000te su DOS, SPO i SPS dogovorili da ce Milutinovic raspise izbore i tamo negde pred kraj godine ih je raspisao. Jel Zivkovic negde u tom periodu pomenuo biracima da bi on bi mogao da posalje iljadu vojnika u rat van zemlje?Mór Thököly wrote: šta smo mi bogu zgrešili
_____
????
- Post n°849
Ne secam se da sam nikada cuo pricu o bilo kome pa i lekarima u avganistanu, najegzoticnije i najdalje su africke nedodjije.Sotir wrote:Можда је после отишло нешто лекара.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°850
Kakva si ti francuska politička sobarica .
Et JŠ
Et JŠ