istorijski fragmenti
- Post n°401
Re: istorijski fragmenti
Ma Sloba i Šešelj uzeli 50% glasova i 162 mesta u Skupštini 10 dana pre toga. Nešto se ne sećam te "predrevolucionarne" atmosfere. Čini mi se da je u pitanju "baronisanje", "Da nije bilo mene...".
- Post n°402
Te izbore u decembru 1993 je Milosevic izgubio, sto se tice vecine u skupstini, i pored tradicionalne kradje glasova na kosovu. Nova demokratija je pretrcala na Slobinu stranu a Sloba je zapadu dao odredjena obecanja.
Pustena je likvidnost sa zapada...ali to je imalo cenu u rsk 1995 itd.
Tako je to kada mislis da te sami svevisnji poslao da vladas.
Pustena je likvidnost sa zapada...ali to je imalo cenu u rsk 1995 itd.
Tako je to kada mislis da te sami svevisnji poslao da vladas.
- Post n°403
Sankcije, iz mislim aprila 1993, su dotukle SRJ, tada je usledio totalni ekonomski kolaps, nakon toga je Sloba spustio totalno gace.
One iz maja ili juna 1992 je DB uspela delimicno da razbije svercom na Dunavu i Jadranu ali je cena bila veliki skok kriminala.
One iz maja ili juna 1992 je DB uspela delimicno da razbije svercom na Dunavu i Jadranu ali je cena bila veliki skok kriminala.
- Guest
- Post n°404
Санкт-Петербург, 1996 год. Акция против открытия первого McDonalds
- Post n°405
Ovaj u teksas jakni sa naocarima iznad zastave nacionalne boljsevicke partije deluje da je Limonov.
- Guest
- Post n°406
Filipenko wrote:Ovaj u teksas jakni sa naocarima iznad zastave nacionalne boljsevicke partije deluje da je Limonov.
Moguće, dobro je što u teksas jakni nastupa protiv kole, snikersa i mekdonaldsa.
- Post n°407
Ma gde, ovaj je normalne visine, a naočare su mu premale.
- Post n°409
Jebem li ga, meni lici na Limonova. Mislim, nebitno u krajnjoj liniji.
- Guest
- Post n°410
Some background on genocide in Bosnia. June 5,1967, on news about the Israeli-Arab War two Croats and one Serb from Sarajevo yelled in kafana: “Our time has come, these varmints should be slaughtered, play [the music] louder, it’s not our war, its yours” pic.twitter.com/IEX69HN4HU
— Milorad Lazić (@LazicMilorad) January 24, 2019
- Guest
- Post n°411
Ima i odgovor na ovo, uslijedio je vrlo brzo
Bez šale, ja sam čitao neku knjigu, izdanje IVZ SFRJ iz 1968. Miislim da je Islamska čitanka, udžbenik za vjersku pouku učenika osnovaca ili možda Takvim, godišnjak koji je IVZ idavala. Bilo je nekih pjesmica u toj knjizi, jedna od njih se zvala Mudžahidi, o egipatskim i sirijskim vojnicima koji se u pustinji bore protiv izraelske vojske. Nemam pojma kako je ono prošlo i došlo u knjige i do djece u mektebima. Danas bi onome ko onako afirmativno i sve u superlativima piše o mudžahedinima bar SIPA i OSA bili na grbači.
Krećem u guglanje, možda je i pronađem.
Bez šale, ja sam čitao neku knjigu, izdanje IVZ SFRJ iz 1968. Miislim da je Islamska čitanka, udžbenik za vjersku pouku učenika osnovaca ili možda Takvim, godišnjak koji je IVZ idavala. Bilo je nekih pjesmica u toj knjizi, jedna od njih se zvala Mudžahidi, o egipatskim i sirijskim vojnicima koji se u pustinji bore protiv izraelske vojske. Nemam pojma kako je ono prošlo i došlo u knjige i do djece u mektebima. Danas bi onome ko onako afirmativno i sve u superlativima piše o mudžahedinima bar SIPA i OSA bili na grbači.
Krećem u guglanje, možda je i pronađem.
- Post n°412
Pokidao je Estonac sa ovim klipovima istočnog fronta. Ovo treba sačuvati negde, pohraniti. Suvo zlato.
- Post n°414
Da ti prevodim sa serbskog? Ajde u kurac.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°415
Prevedi sa ceskog ja cu sa sorbskog.
Ziv bio.
Ziv bio.
- Post n°416
Zuper wrote:Lujo, prevedi...
U toj kući su osnovali godine 1846 lužičkosrpski studenti Serbovku, prvo slovensko studentsko društvo u Pragu, iznimno za kulturni razvoj Lužičkih Srba.
Lužički seminar izgrađen godine 1728 kao seminar za katoličke studentegornje Lužice. Iz seminara je proizašao red "odličnika" (valjda) narodnog obrazovanja (srpskih) Lužice. Godine 1922 je Majsenska biskupija ukinula seminar. 46-55 je bio internat (boravište) srpskih studenata. Tu je sedište gornjosrpske biblioteke
E moj ti...
- Post n°417
[quote="KinderLad"]
Mala korekcija: niz ličnosti narodnog preporoda.
Zuper wrote:L. Iz seminara je proizašao red "odličnika" (valjda) narodnog obrazovanja (srpskih) Lužice.
..
_____
- Post n°418
Mada na serbskom "wótčincy", a na češkom "niz osobností narodnog preporoda". Serbski je očito vrlo pregnantan.
_____
- Post n°419
ma ko zna ko je i to prevodio, a još je veća verovatnoća da sam ja skontao pogrešno
Daleko su ta dva jezika, da nismo izbacili gomilu reči (koje su ostale u današnjem hrvatskom recimo) bili bi nešto bliži, ali svejedno. Jedino što je i njihov jezik "štokavski"
Daleko su ta dva jezika, da nismo izbacili gomilu reči (koje su ostale u današnjem hrvatskom recimo) bili bi nešto bliži, ali svejedno. Jedino što je i njihov jezik "štokavski"
- Post n°420
Wótčincy mora d ima veze s otac, otadžbina, zaslužni za otadžbinu. Sarma, So-rabi, Likija, Ličani.
_____
- Post n°421
pa znači "istaknuti", "zaslužni". Nisam bio daleko. Oko toga sam stvarno imao dvojbe.
- Post n°422
otto katz wrote:KinderLad wrote:
jbg
- Post n°423
otto katz wrote:Mada na serbskom "wótčincy", a na češkom "niz osobností narodnog preporoda". Serbski je očito vrlo pregnantan.
Па пре порода и јесте... ама је питање с ким. Тачније, ко је зачетник.
Као у оној пошалици из основне, "нис' ти крив... крива је мајка природа... и отац карикатуриста".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°424
Pa posle kmeče kad im skandiraju "Cigani".
- Post n°425
Златне чаше и сребрне Да молимо младог Бога И Божића Сварожића Да нам даде свако добро Понајвише дуги живот. Дуги живот добро здравље И богатство што га носи. Божић поје по сву земљу Не боји се Хиндушана Нити црног Тартарана Ни големе те пустаре А проклете Глобе црне Глобе црне Тартарије, И те гадне Манџурије.
Врло је могуће да се под Манџурцима подразумјевају и Кинези – оба су народа, наиме, истог поријекла.
A neki bi sa njima da nas vezuju, c, c, c