istorijski fragmenti
- Guest
- Post n°276
Re: istorijski fragmenti
ne znam ja, tako je lik napiso okacio sam odakle, on inace boji u ps slike iz rata
- Post n°278
Sta kazete drugovi je l ovo istina?
Ili jos jedna bizantijska igra koja hoce da naudi ugledu "oca nacije" Ante Starcevica koji je 1851 pisao na cirilici beogradskom Liceju gde konkurise za profesora ali je odbijen...
Ili jos jedna bizantijska igra koja hoce da naudi ugledu "oca nacije" Ante Starcevica koji je 1851 pisao na cirilici beogradskom Liceju gde konkurise za profesora ali je odbijen...
- Guest
- Post n°279
Године 1851. конкурисао је безуспешно за место професора математике и на београдском Лицеју, пишући молбу на ћирилици и потписујући се као „доктор мудрословија“ (филозофије).[16]
...
Р. Љушић - Лицеј 1838-1863, зборник докумената, Универзитет у Београду и Савремена администрација, 1988
- Post n°280
Dakle odatle je povukao omrazu na Srbe.
A bruke...
A bruke...
- Guest
- Post n°282
Armenian guerrillas who opposed Ottomans during Hamidian massacres, 1895. Woman on right is Eghisapet Sultanian pic.twitter.com/1VSuBb5Usk
— Rabih Alameddine (@rabihalameddine) September 8, 2018
- Post n°283
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°284
Najveci Hrvati su uvek postajali Srbi-Andric, Broz...
To je fatalna privlacnost.
Sa druge strane najgori Srbi su postajali Hrvati eto Maks Luburic ili Starcevic.
Sudbina.
To je fatalna privlacnost.
Sa druge strane najgori Srbi su postajali Hrvati eto Maks Luburic ili Starcevic.
Sudbina.
- Post n°285
Čovek bez zanimanja i posla...
- Guest
- Post n°287
Posao mu je, u trenutku upisa, bio predsednik Vlade FNRJ, zanimanje VK majstor, mašin-bravar, revolucionar (ako ima šifru delatnosti )
- Post n°288
Е, види се да није био Шећеранац. Ми се нисмо ни забављали, а камоли женили са рибама које станују ближе од 3 км, оптимално 5 (Зрењанин има 6 км по најдужој оси). А овај ког ништа не занима, комшиницом из треће куће. Тск, тск. Па кад ћеш размислити него кад је отпратиш па се око поноћи пешке враћаш кући?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°289
Требало је да стави занимање Тито
- Post n°291
Изгореле материчне књиге...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°292
Mislim da jeste, od Pelagije svakako, Johanu/Luciju je progutao moskovski mrak su drugovi odveli niz Шоссе Энтузиастов, ostale (osim Jovanke) nisu bile formalno supruge.
- Post n°293
Jel to neko moraliziranje, a reakcijo?No Country wrote:Нисам сигуран ни да је био правоснажно разведен?
_____
- Post n°294
Sad osvijestih da sam značenje riječi reakcija naučio prvo u kontrarevolucionarnom, pa tek onda u fizičkom i bihejvioralnom smislu. Ljuta reakcija.
_____
- Guest
- Post n°295
Ма да, мени лакнуло када смо учили Трећи Њутнов закон, све до тада сам мислио да је реакција нешто неприродно, извитоперено...
- Guest
- Post n°296
Мислио сам на Херту Хас. Занимљиво је да википедија на енглеском наводи да су се венчали (1940-те), док српска верзија прцизира да је у питању била ванбрачна заједница. Не верујем да је Тито марио, one way or another.Gargantua wrote:Mislim da jeste, od Pelagije svakako, Johanu/Lucijuje progutao moskovski mraksu drugovi odveli niz Шоссе Энтузиастов, ostale (osim Jovanke) nisu bile formalno supruge.
- Post n°297
Ne secam se da je Herta u onom serijalu pominjala vencanje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°298
Neka sitna rasprava na fejsu me natera da potražim neke podatke za Dragutina Matića, oko sokolovo, kad me zapljusnu lavina antisrpskog ponašanja u vreme komunizma:
1) objavili Marš na Drinu album
2) stavili njegovu sliku a da nisu pitali
3) slali po njega vojni helikopter
Kako ih ne mrzeti posle toga?
Драгутин је 1965. године сазнао за фотографију на којој се налази. Те године је издата грамофонска плоча Марш на Дрину, са његовом сликом на предњој страни. Његови саборци су га одмах препознали. Костадинка Матић из Ниша, која је познавала Матића, купила је плочу и послала поштом у Калетинац, на његову адресу. Тако је Матић сазнао за чувену слику са његовим ликом која је обишла свет. Крајем децембра 1969. се разболео. Из војног гарнизона у Нишу на Суву Планину је послат војни хеликоптер са лекаром по њега. Међутим, лекар је закључио да Драгутин Матић не би издржао пут до болнице. Умро је два дана касније, 1. јануара 1970.
1) objavili Marš na Drinu album
2) stavili njegovu sliku a da nisu pitali
3) slali po njega vojni helikopter
Kako ih ne mrzeti posle toga?
- Post n°299
Ploča je očigledno izdata posle filma.
Sram ih i bilo što su 19 godina od pobede komunizma napravili bolji film o Velikom ratu nego što su ovi za 29 godina od pobede nacionalizma.
Osim ako sad bivši Tito ne napravi bolji film...
Sram ih i bilo što su 19 godina od pobede komunizma napravili bolji film o Velikom ratu nego što su ovi za 29 godina od pobede nacionalizma.
Osim ako sad bivši Tito ne napravi bolji film...