Racković i NDM BGD
- Post n°76
Re: Racković i NDM BGD
I kakve veze ima sve ovo s izborima?
- Post n°77
Gde je Miki tu je i splitovanje na Hajd Park
- Post n°78
bela maca wrote:Ok, šta u teoriji raditi kada neki manijak napastvuje ženu a za to ne postoje dokazi? Da li nemogućnost dokazivanja automatski znači da je napasnik nevin?
Mora se prijaviti, forenzički dokazi se mogu pribaviti, a na osnovu izjave se onda ispituje osumnjičeni, koji može priznati ili se može drugačije odati. Dakle, ako se prijavi šansa za osudu postoji, ako se ne prijavi, ne postoji.
- Post n°79
bela maca wrote:Ok, šta u teoriji raditi kada neki manijak napastvuje ženu a za to ne postoje dokazi? Da li nemogućnost dokazivanja automatski znači da je napasnik nevin?
Naravno da ne znači. Pretpostavka nevinosti ne menja činjenice u stvarnosti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°80
I afera Vajnstin je isplivala preko medija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°81
Летећи Полип wrote:Pretostavka nevinosti važi u sudskom ostupku ,a ne kada se optužba iznosi u medijima. Na javnosti je onda da proceni u šta će da veruje, a ako se neko oseća oklevetanim slobodan je da tuži.
pa neka tuzi rackovic ako hoce. ja necu da na osnovu facebook prijava procenjujem s kim treba da radim ili ne. pri tome s rackovicem nisam nikada saradjivao niti znam bilo kakve price o njegovom napastvovanju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°82
Miki wrote:Gde je Miki tu je i splitovanje na Hajd Park
You said it, samo to i nije neki razlog za ponos.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°83
@hubert Šta ako se ne mogu pribaviti? Šta ako joj je pokazao kurac u mračnoj ulici a posle negirao?
Last edited by bela maca on 2018-03-07, 01:02; edited 1 time in total
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°84
kakvo lupetanje svakog ko je stao u odbranu ovakve objave tamo na fb, nemam reci.
- Guest
- Post n°85
Treba graditi okruženje, tehnološko, zakonodavno, etičko, u kome su mehanizmi za gonjenje počinilaca napada na ličnost takvi da sve više krivaca završava pred sudom. Pretpostavka krivice samo na osnovu iskaza nije korak u tom pravcu, to je witch hunt i korak unazad.
- Guest
- Post n°86
ostap bender wrote:Летећи Полип wrote:Pretostavka nevinosti važi u sudskom ostupku ,a ne kada se optužba iznosi u medijima. Na javnosti je onda da proceni u šta će da veruje, a ako se neko oseća oklevetanim slobodan je da tuži.
pa neka tuzi rackovic ako hoce. ja necu da na osnovu facebook prijava procenjujem s kim treba da radim ili ne. pri tome s rackovicem nisam nikada saradjivao niti znam bilo kakve price o njegovom napastvovanju.
Rozita je čula (tačnije sada je pročitala na fejsbuku) i to je sad istina. Mehanizam glasina u punom zamahu.
- Post n°87
A šta raditi dok se ne sagradi?Vasilij wrote:bela maca wrote:Ok, šta u teoriji raditi kada neki manijak napastvuje ženu a za to ne postoje dokazi? Da li nemogućnost dokazivanja automatski znači da je napasnik nevin?
Treba graditi okruženje, tehnološko, zakonodavno, etičko, u kome su mehanizmi za gonjenje počinilaca napada na ličnost takvi da sve više krivaca završava pred sudom. Pretpostavka krivice samo na osnovu iskaza nije korak u tom pravcu, to je witch hunt i korak unazad.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°88
Na kome se ono pre x godina siljio qrac po PPP-u jer je napisao da je Polanski radio sranja nakon sto su mu nacisti ubili kevu, a Menson zenu? Nista psihologizacija, nista kontekst, nego relativizacija, to je bila dijagnoza. Dzoni, tebra, furaj svoje, ovde ima ko da te brani.
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Guest
- Post n°89
bela maca wrote:A šta raditi dok se ne sagradi?Vasilij wrote:
prijavljivati svaki takav slucaj
- Post n°90
ok ovo je neki reverse Gondža slučaj
odjavljujem se
odjavljujem se
- Post n°91
Meni ovo neverovatno da uopste raspravljamo. Sta ako neka budala na osnovu fb i foruma se nadje pozvana da oplavi onog?
- Post n°92
Летећи Полип wrote:I afera Vajnstin je isplivala preko medija.
Je l se to desilo tokom one proslave na bini zbog 3.5%?
Jos neki govorili da ce tu biti orgija...
Secite racka kada vam kazem. To se sece u korenu.
- Post n°93
Ja sam za tog padavičara prvi put čuo sad
- Post n°94
Racković je onda slobodan da se vrati na ovaj svet kao utvara i sablažnjava patkare
EDIT et kapetanm
EDIT et kapetanm
Last edited by Hubert de Montmirail on 2018-03-07, 01:07; edited 1 time in total
- Post n°95
bela maca wrote:@hubert Šta ako se ne mogu pribaviti? Šta ako joj je pokazao kurac u mračnoj ulici a posle negirao?
Pa ljudsko znanje je krhko, a duga ruka zakona je ipak nedovoljno duga da dohvati sve slučajeve, naročito kad je ograničena pravima građana na pravično suđenje. Neki krivci nikad neće biti osuđeni. Ama, ne vidim da je to razlog da regresiramo u sistem u kojem se ljudi ostrahizuju bez dokaza.
Sad pričam načelno, a ne o ovom konkretnom slučaju. Sasvim moguće da je Racković kriv k'o đavo.
_____
- Guest
- Post n°96
bela maca wrote:A šta raditi dok se ne sagradi?Vasilij wrote:
Do tada će neki ljudi biti na slobodi iako ne bi trebali, da sad ne potežem Blekstounovu maksimu koja je nekakva osnova našeg (mislim na deo sveta u kome zakone ne pišu Pol Pot i Dik Čejni) pravnog poretka.
- Post n°97
Vasilij wrote:ostap bender wrote:
Rozita je čula (tačnije sada je pročitala na fejsbuku) i to je sad istina. Mehanizam glasina u punom zamahu.
Ej, necu da idem u RL, ali u 2 sata nakon objave, imao si najmanje 5 zena iz, uslovno receno, javnog sektora (mediji, NVO, itd.) koje su priznale da su sa istim likom imale iste probleme, mozda u malo light varijanti. A zaista mi ne pada na pamet da ovde govorim koliko dugo znam za takve price i koliko puta sam i licno rekla ortakinjama koje gravitiraju nekom njegovom kruzoku da ga se cuvaju.
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Guest
- Post n°98
Zuper wrote:
Secite racka kada vam kazem. To se sece u korenu.
Da li je realno da si toliko glup da misliš da Racko znači kurac.
Inače ovo "prvi put čujem za njega ali IMAM MIŠLJENJE" je jedan od glavnih utisaka večeri.
- Post n°99
Miki wrote:Ja sam za tog padavičara prvi put čuo sad
E, moj mikili, nije ni cudo sto volis Vucica i Sapica.
Je l si ti gledao N. Bakocevica kada privodi Anicu Dobru za NG osamdeset i neku?
- Post n°100
Predlažem naslov teme kad ode na hajd: Bolje 99 slobodnih u zatvoru nego jedan kriv na slobodi. (Dvajt Šrut)