https://twitter.com/StudPokret
https://studentskiprotest2014.wordpress.com/
Planira se spavanje na fakultetu. Ne odustajemo!#pravnifakultet#protest
Jordan Rivers wrote:Svidja mi se ovo sto pise na tviteru.
E a ko ovo blokira, dajte nesto opsirnije?
Jordan Rivers wrote:dakle protest kao zalba na uslugu u restoranu.
Šuvar i varivo wrote:da, da samo uslovi studiranja...
Drekavac smanjio plate i penzije, ili su se smanjile same?Uz sve težu finansijsku situaciju u zemlji i smanjenje plata i penzija, čini se da su fakulteti najuspešnije državne kompanije koje godišnje obrću milione evra a sve na uštrb studenata. Zato smatramo da je od izuzetne važnosti da šira javnost sazna za ovaj izraz bunta i revolta među studentima, pogotovo danas u vreme kolektivne društvene apatije i letargije.
Šuvar i varivo wrote:Načelno ne mislim da treba da bude studentskih protesta, imaju studenta prodekana za komunikaciju sa faksom i studentski parlament za ne znma šta tačno...
Konkretno, mislim da ako pretenduju na politički uticaj , moraju da postave političke zahteve, a ne ovakve (sasvim je prihvatljivo da ne pretenduju na politički uticaj i onda nikom ništa)
I još konkretnije : trebalo se buniti protiv Vučića pre neki dan.
Verterdegete wrote:Šuvar i varivo wrote:Načelno ne mislim da treba da bude studentskih protesta, imaju studenta prodekana za komunikaciju sa faksom i studentski parlament za ne znma šta tačno...
Konkretno, mislim da ako pretenduju na politički uticaj , moraju da postave političke zahteve, a ne ovakve (sasvim je prihvatljivo da ne pretenduju na politički uticaj i onda nikom ništa)
Studenti imaju pravo da protestvuju povodom onog sto placaju. A drugo, ne vidim na kakav to politicki uticaj studenti pretenduju. Pa vi ih upravo i kritikujete zbog njihovog nemesanja u politiku. Ono sto vidim ovde, a sto je opsterasiren stav, je da studenti imaju obavezu na politicki protest. Valjda kako bi opravdali svoju privilegiju mladosti i studentskog polozaja.
Studenti devedesetih su bili moguci jer je skolovanje bilo besplatno i vremenski neograniceno. A sto je najvaznije, studenti su ispred sebe imali jasnog politickog protivnika, a iza ledja jedinstvenu politicku opoziciju. Danas od toga nista nema. Ko ce to danas da zalegne za studenta ?
OK ovo je tačno.Verterdegete wrote:Studentski protesti devedesetih su bili moguci jer je skolovanje bilo besplatno i vremenski neograniceno. A sto je najvaznije, studenti su ispred sebe imali jasnog politickog protivnika, a iza ledja jedinstvenu politicku opoziciju. Danas od toga nista nema. Ko ce to danas da zalegne za studenta ?
Nemaju obavezu naravno, samo kažem dobronamerno, da bi protest bio učinkovitiji i više prijemčiv kad bi postavljen u širii politički kontekst, i uperen protiv konkretnih političkih aktera, a nijedno od toga ovde nije slučaj...Verterdegete wrote:Šuvar i varivo wrote:Načelno ne mislim da treba da bude studentskih protesta, imaju studenta prodekana za komunikaciju sa faksom i studentski parlament za ne znma šta tačno...
Studenti imaju pravo da protestvuju povodom onog sto placaju. A drugo, ne vidim na kakav to politicki uticaj studenti pretenduju. Pa vi ih upravo i kritikujete zbog njihovog nemesanja u politiku. Ono sto vidim ovde, a sto je opsterasiren stav, je da studenti imaju obavezu na politicki protest. Valjda kako bi opravdali svoju privilegiju mladosti i studentskog polozaja.
Studentski protesti devedesetih su bili moguci jer je skolovanje bilo besplatno i vremenski neograniceno. A sto je najvaznije, studenti su ispred sebe imali jasnog politickog protivnika, a iza ledja jedinstvenu politicku opoziciju. Danas od toga nista nema. Ko ce to danas da zalegne za studenta ?
Oko 250 studenata Pravnog fakulteta organizovalo je u 12 sati veliki protest i blokiralo ovu visokoobrazovnu ustanovu. Kao tri najvažnija zahteva koji studenti navode su: otključavanje godine, smanjenje cene prenetih bodova na 750 dinara i rok oktobar 2 koji, kako kažu, na drugih fakultetima traje do 17. oktobra, a na Pravnom do 10. u mesecugagorder wrote:Ljudi koji su bili kazu da su na Pravnom u protestu mahom studenti s drugih fakulteta. Mene zanima koji su zahtevi jer to sto se pominje kao zahtev na Pravno je studentima vec dato, kroz dogovor s njihovim predstavnicima. Jako zanimljive stvari ...
Verterdegete wrote:Šuvar i varivo wrote:Načelno ne mislim da treba da bude studentskih protesta, imaju studenta prodekana za komunikaciju sa faksom i studentski parlament za ne znma šta tačno...
Studentski protesti devedesetih su bili moguci jer je skolovanje bilo besplatno i vremenski neograniceno. A sto je najvaznije, studenti su ispred sebe imali jasnog politickog protivnika, a iza ledja jedinstvenu politicku opoziciju. Danas od toga nista nema. Ko ce to danas da zalegne za studenta ?