Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
- Guest
Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
KinderLad wrote:Druga stvar je u takvim uslovima nije baš svako u situaciji, a ni u godinama i generalno životnoj situaciji da odbije državne pare. Jedna je pozicija inženjera, a sasvim druga umetnika. Ne opravdavam blanko ništa, ali posmatram čisto analitički.
Pa okej, ali reagovao sam konkretno na taj gore tekst i imao u vidu slične ranije kapitalne primere tipa Manojlović. Ovo su već pokrili drugovi iz komiteta za podrazumevane očiglednosti, ali iz predmetnog teksta zaključujem da lik nije baš u situaciji da zavisi od državnog novca, nego se kapitalizacijom postojećeg soft powera preporučuje biti arbitrom pogodnosti za buduću distribuciju istog. Nemam neposredan uvid u to kako će predložene nove mere uticati na život prosečnog kultur-Mileta, ali vidim da se npr. NKSS buni protiv toga i biram da osećam da ne sluti na dobro.
KinderLad wrote:Veruj mi, o tome sam prevashodno pricao, a ponajvise sam reagovao na onaj post u kome se kaze da nema nista gore nego umetnik kad se "proda". Ne, nije. Najgore je kad se proda na primer neki fudbaler koji za mesec dana zaradi 200k necega. Ili bilo ko ko ima neko znanje koje mu omogucava da bukvalno nikako ne zavisi od rezima ili drzave. To je realno najgore.
I stand uncorrected, ovaj je u stanju da logoreično i ja-YIHR-a-vi-govno ljudskopravaško-prvoborački kenja o tome kako se nije baš prodô, nego eto, jebiga, life is a struggle i to nam je što nam je. Pitanje, dakle, estetike.
- Guest
sejlor wrote:Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
Neka, fraza je meandrirala u socko smeru
sejlor wrote:Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
С тим што је такав свет постојао само у антикомунистичкој пропаганди, а ни тамо није деловао уверљиво. Увек се налазило начина да се важнијима кане екстра кинта јер су пре свега они сами то сређивали себи. А и док је владала та уравниловка, нису се људи бунили како ће да преживе са толико или толишно, него што онај идиот из мог одељења што цео дан чеше јаја добија исто ко и ја што рмбачим ко афрички американац.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
wrote:KinderLad wrote:Veruj mi, o tome sam prevashodno pricao, a ponajvise sam reagovao na onaj post u kome se kaze da nema nista gore nego umetnik kad se "proda". Ne, nije. Najgore je kad se proda na primer neki fudbaler koji za mesec dana zaradi 200k necega. Ili bilo ko ko ima neko znanje koje mu omogucava da bukvalno nikako ne zavisi od rezima ili drzave. To je realno najgore.
I stand uncorrected, ovaj je u stanju da logoreično i ja-YIHR-a-vi-govno ljudskopravaško-prvoborački kenja o tome kako se nije baš prodô, nego eto, jebiga, life is a struggle i to nam je što nam je. Pitanje, dakle, estetike.
Ovde vec važi ono što je NoCountry napisao.
- Guest
Океј, то је нешто друго. А код Платона није ни било плате, јербо робови.sejlor wrote:Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
Ипак мислим да “страх од просечне плате” у Србији има сасвим специфично значење, а при томе се не ради о дотичних 400 евра (у праву си, банализовао сам), али се и даље ради о некаквој суми, и врло недовољној за неког ко живи под тим страхом. Ради се о страху да нећу моћи да живим онако како мислим да ми припада. Моја генерација се управо из тог страха масовно исељавала из земље. Можда је реч о извесном степену размажености, али не нужно и о фолиражи.
No Country wrote:Моја генерација се управо из тог страха масовно исељавала из земље. Можда је реч о извесном степену размажености, али не нужно и о фолиражи.
Па није фолиранција него јесмо ли се за ово борили, другови. Тј о видном опадању стандарда, што уосталом могу и лично да посведочим, колико год да сам каријеру провео у уносној струци. Јер моји су родитељи годинама ишли на море а и другде и то по цео месец, од 1967 до 1982 редовно мењали кола на 5 година (тј '82 нису него се речени шкодилак терао до 1990), стандард им је поуздано растао из године у годину иако ћале није био баш на неком положају. Ја сам, у истим годинама, догурао дотле да сам породицу водио на летовање цирка трипут, од чега једном са родитељима други пут са фирмом трећи пут код родбине у иностранство. У годинама кад је ћале терао трећа кола, ја сам ишао бициклом на плац и зидао кућу... итд итд. Страх од уравниловке је био оправдан, јер ако ја са престижном професијом и радним еланом као да сам смучке јео не могу да зарадим да завршим кућу а исто зарађује онај што курцом није мрднуо али је добио стан, онда јебига, ено ти гране и пали.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
pa da, ko nije umeo da zaradi ovde, noramlno je da pokuša negde gde je lakše
- Korisnik
I da ne odu zbog novca, ima dosta drugih razloga. Novac pomaže samo donekle.
Možeš tako da se izoluješ u male kružoke, prihoduješ dovoljno da te što manje dotiče ko je na vlasti i opšte stanje u državi. Ali onda ne živiš u društvu, već u arhipelagu privatnih ostrva.
Srpski i bilo čiji drugi 1% i ostali samo geografski žive u istom gradu i zemlji.
Možeš tako da se izoluješ u male kružoke, prihoduješ dovoljno da te što manje dotiče ko je na vlasti i opšte stanje u državi. Ali onda ne živiš u društvu, već u arhipelagu privatnih ostrva.
Srpski i bilo čiji drugi 1% i ostali samo geografski žive u istom gradu i zemlji.
- Guest
u 99% slučajeva se svodi na novac
- Korisnik
Ako npr odlučiš da imaš decu ona će ići u iste lošije škole kao i siromašna deca, imaće mnogo manje mogućnosti za razvoj i odrastaće u manje stabilnom okruženju nego u nekoj Kanadi ili Danskoj.
Eto samo jednog primera gde privatni novac ne može ništa. Osim ako ćeš s tim novcem da uradiš nešto humano za viši cilj i organizuješ neki Ivan Illichevski ideal svojoj i grupi druge dece i odjebeš sistem.
Gde su još urbani problemi, korupcija, zdrastvo, ekologija, opšta atmosfera u društvu.
Eto samo jednog primera gde privatni novac ne može ništa. Osim ako ćeš s tim novcem da uradiš nešto humano za viši cilj i organizuješ neki Ivan Illichevski ideal svojoj i grupi druge dece i odjebeš sistem.
Gde su još urbani problemi, korupcija, zdrastvo, ekologija, opšta atmosfera u društvu.
- Guest
Отприлике тако. Ја сам целог живота правио сасвим пристојне паре, а 92/93-ће сам буквално гладовао. И био јако срећан што ми деца не гладују. А опет нисам хтео да имам ама баш ништа са онима који су умели, тада.Mr. Moonlight wrote:pa da, ko nije umeo da zaradi ovde, noramlno je da pokuša negde gde je lakše
Па онда за бољитак није требало имати ни главу ни руке, него стомак и леђа.
_____
Creepy Uncle wrote:Hrabar. edgy intervju, naklon Sonji Ćirić za zajeban fajterski stav.
zajebavas se? izvini prilicno sam alkoholisan i dementan kada je u pitanju srpska realnost vec par dana pa ne mogu da skontam jesi li ozbiljan ili si cinican.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
Ciničan sam naravno, ovo jedva može da se zove intervjuom.
hvala i meni je tako delovalo no retardacija i pomerenost od realnosti mi je pojacana trenutno
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
https://www.facebook.com/1918707688433778/posts/1963222110649002/
lolz
lolz
ja sam uvek za to da na ove hartefakinge delegiramo najbolje što burundi ima.
dakle, disidenta.
dakle, disidenta.
mr pink bi treći dan treninga sigurno jebo fasilitatorku
_____
#FreeFacu
ti mi bas zelis srece
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
šta sad, selebriti recka
_____
#FreeFacu
ko bi tu kome uzeo meru pitanje je
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
https://www.antenam.net/stav/106206-kreativni-industrijalci-ane-brnabic
Kako je premijerka otkrila kulturu
Parainstitucionalna koterija
Flert, koketerija, kafilerija...
Ko bi rek'o da je BS pisala ili
[img][/img]