Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Anonymous
    Guest

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 30 Empty Re: Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Post by Guest Sat Dec 22, 2018 10:48 am

Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
    ♏

Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 30 Empty Re: Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)

Post by ♏ Sat Dec 22, 2018 11:01 am

KinderLad wrote:Druga stvar je u takvim uslovima nije baš svako u situaciji, a ni u godinama i generalno životnoj situaciji da odbije državne pare. Jedna je pozicija inženjera, a sasvim druga umetnika. Ne opravdavam blanko ništa, ali posmatram čisto analitički.

Pa okej, ali reagovao sam konkretno na taj gore tekst i imao u vidu slične ranije kapitalne primere tipa Manojlović. Ovo su već pokrili drugovi iz komiteta za podrazumevane očiglednosti, ali iz predmetnog teksta zaključujem da lik nije baš u situaciji da zavisi od državnog novca, nego se kapitalizacijom postojećeg soft powera preporučuje biti arbitrom pogodnosti za buduću distribuciju istog. Nemam neposredan uvid u to kako će predložene nove mere uticati na život prosečnog kultur-Mileta, ali vidim da se npr. NKSS buni protiv toga i biram da osećam da ne sluti na dobro.

KinderLad wrote:Veruj mi, o tome sam prevashodno pricao, a ponajvise sam reagovao na onaj post u kome se kaze da nema nista gore nego umetnik kad se "proda". Ne, nije. Najgore je kad se proda na primer neki fudbaler koji za mesec dana zaradi 200k necega. Ili bilo ko ko ima neko znanje koje mu omogucava da bukvalno nikako ne zavisi od rezima ili drzave. To je realno najgore.

I stand uncorrected, ovaj je u stanju da logoreično i ja-YIHR-a-vi-govno ljudskopravaško-prvoborački kenja o tome kako se nije baš prodô, nego eto, jebiga, life is a struggle i to nam je što nam je. Pitanje, dakle, estetike.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 22, 2018 11:22 am

sejlor wrote:Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.

Neka, fraza je meandrirala u socko smeru  Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 30 4101625831
    паће

Post by паће Sat Dec 22, 2018 12:03 pm

sejlor wrote:Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.

С тим што је такав свет постојао само у антикомунистичкој пропаганди, а ни тамо није деловао уверљиво. Увек се налазило начина да се важнијима кане екстра кинта јер су пре свега они сами то сређивали себи. А и док је владала та уравниловка, нису се људи бунили како ће да преживе са толико или толишно, него што онај идиот из мог одељења што цео дан чеше јаја добија исто ко и ја што рмбачим ко афрички американац.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 22, 2018 1:37 pm

♏️ wrote:

KinderLad wrote:Veruj mi, o tome sam prevashodno pricao, a ponajvise sam reagovao na onaj post u kome se kaze da nema nista gore nego umetnik kad se "proda". Ne, nije. Najgore je kad se proda na primer neki fudbaler koji za mesec dana zaradi 200k necega. Ili bilo ko ko ima neko znanje koje mu omogucava da bukvalno nikako ne zavisi od rezima ili drzave. To je realno najgore.

I stand uncorrected, ovaj je u stanju da logoreično i ja-YIHR-a-vi-govno ljudskopravaško-prvoborački kenja o tome kako se nije baš prodô, nego eto, jebiga, life is a struggle i to nam je što nam je. Pitanje, dakle, estetike.

Ovde vec važi ono što je NoCountry napisao.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 22, 2018 6:08 pm

sejlor wrote:Uf, baš niste razumeli. U toj frazi (onako kako sam je ja razumela) to nije prosečna plata u Srbiji, Norveškoj ili Burundiju, nego idealna prosečna plata, ona iz Platonovog sveta ideja. Drugim rečima, ne boje se ti ljudi kako bi preživeli sa 400 EUR mesečno, to je legitiman strah, nego se boje sveta u kome bi svi imali prosečnu platu.
    Океј, то је нешто друго. А код Платона није ни било плате, јербо робови.  Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 30 4101625831

Ипак мислим да “страх од просечне плате” у Србији има сасвим специфично значење, а при томе се не ради о дотичних 400 евра (у праву си, банализовао сам), али се и даље ради о некаквој суми, и врло недовољној за неког ко живи под тим страхом. Ради се о страху да нећу моћи да живим онако како мислим да ми припада. Моја генерација се управо из тог страха масовно исељавала из земље. Можда је реч о извесном степену размажености, али не нужно и о фолиражи.
    паће

Post by паће Sat Dec 22, 2018 9:32 pm

No Country wrote:Моја генерација се управо из тог страха масовно исељавала из земље. Можда је реч о извесном степену размажености, али не нужно и о фолиражи.

Па није фолиранција него јесмо ли се за ово борили, другови. Тј о видном опадању стандарда, што уосталом могу и лично да посведочим, колико год да сам каријеру провео у уносној струци. Јер моји су родитељи годинама ишли на море а и другде и то по цео месец, од 1967 до 1982 редовно мењали кола на 5 година (тј '82 нису него се речени шкодилак терао до 1990), стандард им је поуздано растао из године у годину иако ћале није био баш на неком положају. Ја сам, у истим годинама, догурао дотле да сам породицу водио на летовање цирка трипут, од чега једном са родитељима други пут са фирмом трећи пут код родбине у иностранство. У годинама кад је ћале терао трећа кола, ја сам ишао бициклом на плац и зидао кућу... итд итд. Страх од уравниловке је био оправдан, јер ако ја са престижном професијом и радним еланом као да сам смучке јео не могу да зарадим да завршим кућу а исто зарађује онај што курцом није мрднуо али је добио стан, онда јебига, ено ти гране и пали.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 22, 2018 9:53 pm

pa da, ko nije umeo da zaradi ovde, noramlno je da pokuša negde gde je lakše
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Dec 22, 2018 10:43 pm

I da ne odu zbog novca, ima dosta drugih razloga. Novac pomaže samo donekle.

Možeš tako da se izoluješ u male kružoke, prihoduješ dovoljno da te što manje dotiče ko je na vlasti i opšte stanje u državi. Ali onda ne živiš u društvu, već u arhipelagu privatnih ostrva.

Srpski i bilo čiji drugi 1% i ostali samo geografski žive u istom gradu i zemlji.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 22, 2018 11:07 pm

u 99% slučajeva se svodi na novac
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sat Dec 22, 2018 11:28 pm

Ako npr odlučiš da imaš decu ona će ići u iste lošije škole kao i siromašna deca, imaće mnogo manje mogućnosti za razvoj i odrastaće u manje stabilnom okruženju nego u nekoj Kanadi ili Danskoj.

Eto samo jednog primera gde privatni novac ne može ništa. Osim ako ćeš s tim novcem da uradiš nešto humano za viši cilj i organizuješ neki Ivan Illichevski ideal svojoj i grupi druge dece i odjebeš sistem.

Gde su još urbani problemi, korupcija, zdrastvo, ekologija, opšta atmosfera u društvu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 12:29 am

Mr. Moonlight wrote:pa da, ko nije umeo da zaradi ovde, noramlno je da pokuša negde gde je lakše
    Отприлике тако. Ја сам целог живота правио сасвим пристојне паре, а 92/93-ће сам буквално гладовао. И био јако срећан што ми деца не гладују. А опет нисам хтео да имам ама баш ништа са онима који су умели, тада.
    паће

Post by паће Sun Dec 23, 2018 1:21 am

Па онда за бољитак није требало имати ни главу ни руке, него стомак и леђа.

_____
    kondo

Post by kondo Sun Dec 23, 2018 12:43 pm

Creepy Uncle wrote:Hrabar. edgy intervju, naklon Sonji Ćirić za zajeban fajterski stav.

zajebavas se? izvini prilicno sam alkoholisan i dementan kada je u pitanju srpska realnost vec par dana pa ne mogu da skontam jesi li ozbiljan ili si cinican.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 23, 2018 12:59 pm

Ciničan sam naravno, ovo jedva može da se zove intervjuom.
    kondo

Post by kondo Sun Dec 23, 2018 3:08 pm

hvala i meni je tako delovalo no retardacija i pomerenost od realnosti mi je pojacana trenutno

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Nino Quincampoix Fri Jan 04, 2019 12:04 am

https://www.facebook.com/1918707688433778/posts/1963222110649002/

lolz

Post by 1088 Fri Jan 04, 2019 1:46 am

ja sam uvek za to da na ove hartefakinge delegiramo najbolje što burundi ima.

dakle, disidenta.
    kondo

Post by kondo Fri Jan 04, 2019 1:50 am

mr pink bi treći dan treninga sigurno jebo fasilitatorku

_____
    #FreeFacu

Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Jan 04, 2019 1:19 pm

ti mi bas zelis srece

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Fri Jan 04, 2019 1:41 pm

šta sad, selebriti recka

_____
    #FreeFacu

Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Jan 04, 2019 2:05 pm

ko bi tu kome uzeo meru pitanje je

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 06, 2019 2:55 pm

https://www.antenam.net/stav/106206-kreativni-industrijalci-ane-brnabic
    Zuper

Post by Zuper Sun Jan 06, 2019 5:28 pm

Kako je premijerka otkrila kulturu

Parainstitucionalna koterija

Flert, koketerija, kafilerija...

Ko bi rek'o da je BS pisala ili

plachkica

Post by plachkica Mon Jan 07, 2019 11:37 am

[img]Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija) - Page 30 V8tdW5P[/img]

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:26 am