Mislio sam pod boldovanim da zrtva/vlasnik nema prava da kaznjava lopova.ontheotherhand wrote:disident wrote:Dobro sad, jedna od stvari koja bi mogla da posluzi da ne dodje do takvih rasprava je sam zakon, npr u republici srbiji koji definise nuznu odbranu, a koji ne ostavlja mesta zastiti imovine pucanjem ili nekakvom kaznjavanju lopova. A i ako izuzmemo najpoznatiji i najkontraverzniji slucaj upadanja u stan dok je porodica u njemu, meni je ta opsednutost upadanjem u dom u kome su ljudi cudna, iz razloga sto razbojnici upadaju u kuce ciji su stanari 1. stariji ljudi 2.ne obavezno,ali pozeljeno samci, ili eventualno parovi 3.bogati 4. zive u kuci obavezno. Takvi upadi i razbojnistva se desavaju u slucajevima kada razbojnici hoce mucenjem da iznude novac od zrtve,najcesce deviznih penzionera, i nemoguce ga je obaviti u stanu a da se ne alarmira cela zgrada
Prvi bold: i to nije problem?! Ok je da se lopov kao da se ništa nije desilo?
Dedi i babi su upali u kuću dok su bili u gradu kad je moj otac bio klinac, završio u komi. Seoska sredina, nisu bili bogati.
Prema rečima prijatelja koji je pričao sa policijom nakon što je na njega pokušan napad u jednoj prigradskoj BG opštini, bilo je oko 40 upada u protekloj godini. Policija u fazonu branite se sami, mi ništa ne možemo. U vezi sa prvi boldom, oni kažu da se baš to dešava, sudija je uhapšene pustio i oni idu ponovo u pljačku. Da li je sudija ili neko iznad njega korumpiran i povezan s tom grupom, voleo bih da znam šta je u pitanju.
Ja se druzim sa lokalnim policajcima i ovima iz kraja koji rade u centru, i 40 upada na npr 40 000 stambeih jedinica se uklapa u ocekivani procenat provala sa pogresnom procenom lopova da nema nikoga u kuci, narkomana koji pokusavaju da ukradu bilo sta i rizikuju itd. I to na godinu dana. I ne treba da se branite sami, kao da je zombi apokalipsa. Ako zelis, sa malim razlikama da li zivis u kuci ii stanu, za relativno malu sumu mozes da podignes bezbednost svog doma na visoki nivo, uz naravno kupovinu legalnog oruzija bonus