disident wrote:Ne mislim na tvoj post i tebe, al to jeste isto pokazatelj tog maco stava iz fotelje, ako nesto podje na zlu bice jer sam ja ,zrtva, ubio il osakatio napadaca.Mr. Moonlight wrote:Koliko možeš da izgubiš ako se braniš, a koliko ako se ne braniš.
Ako se odbraniš, sačuvao si nešto što vredi platu ili dve, a možda ćeš višestruko dati na advokate, uz par godina života, koje vrede malo više.
Najzajebaniji ljudi koje sam upoznao su mislili upravo suprotno, ako nesto podje po zlu, ti ces zavrsiti isecen ili upucan, a to ne vredi koliko tvoj telefon ili suma koju nosis u novcaniku. A pricam o najspremnijim ljudima koje znam, kojima je to posao. Prosto su lose sanse za rambo resenje. Btw krav maga je zato dobar metod samoodbrane, jer se stalno stavlja fokus na primenjivost,realnost i provezbavanje, gde se vrlo brzo vide koliko su ti male realne mogucnosti i koliko si ranjiv. O pravoj situaciji tek da ne govirim
Ja sam samo primenio best case scenario. Nisam išao na gore ishode, mislio sam ako napišem da je i najbolji ishod loš, da dalje nema potrebe ni analizirati.
Moj stav po pitanju imovine je formulisao davno moj pokojni otac, koji me je naučio dve stvari:
1. Ko zna zašto je to dobro.
2. Ko mu jebe mater.
A što se tiče libida, nemam tu šta da dokazujem, ako neko dođe da krade od mene, pa ja sam već dokazano bolji. Doduše od toga sam poprilično operisan, uvek mi je pomenuti otac pričao:
Nemaš ti zašto da se takimičiš sa drugima, gledaj samo da budeš bolji od sebe.
Što se tiče zaštite, tu je uvek najbolja pasivna varijanta.
U zgradi se dogovorite da sve osvetlite, naročito ulaz.
Postavite kamere po zgradi, čak iako nisu u funkciji.
ITD.