Predsednik i osnivac, Suvar i varivo
RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže
- Guest
Liga Iskrenih Desnicara.
Članova: 1 (jedan)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
a bilo bi vise , nego niko nece se jebe u vocnjaku, takvo vreme doslo
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
Šuvar i varivo wrote:(ne samo jer sam isao na debatni klub, pa sam snob glede besednistva )
Moj covek... I sto mi najvise ide na aparat, kada kazes da si debater uvek moras naknadno da objasnis da to nije ono kada sam stojis i drzis govor. Pritom, publika se uvek bolje provede na debatama, sa daleko vise paznje i licnog mentalnog angazovanja - a opet one pozercine gledaju sa vise postovanja nego nas. Pogotovo na Pravnom, gde je debatni smatran za leglo drugosrbijanaca.
Ja imam problem sa besednistvom jer se 90% svodi na formu, na kitnjaste recenice, frazice i pripremljene sale. Debata ipak zahteva brzo razmisljanje, improvizaciju, takmicarski duh, i sto je najvaznije - otvoren um. Jer za razliku od besede u vecini slucajeva moras da zastupas stav koje moze sasvim da se kosi sa tvojim licnim uverenjima.
da bi govor bio uspesan bitna je njegova kontekstualizacija, dok debata kreira sama svoj kontekst. ne pomaze ni to sto su takmicenja u govornistvu mesta gde se pevaju panegirici politicarima i lamentira ad drinom kao granicom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Večeras je Da Možda Ne bio spektakularan. Lazanski se ofirao kao saradnik VBA, a Dejan Vuk Stanković kao čovek koga šalju naprednjaci- Olja ga je uneredila.
Od 40-tog minuta-spektakl.
Sad stig'o iz grada i odmah pustio
_____
Горан Јевтовић, пуковник у пензији
Odličan bio Jevtović.
_____
- Guest
U segmentu o BnVu, onaj arhitekta se nije snasao dobro. Uspeli su da mu nametnu narativ kakav njima odgovara, a to je da se ovde radi o sukobu ekonomskog interesa Vs. arhitetktonsko-urbanisticke estetike i papiroloskog cistunstva. Osiromaseno i nezaposleno drustvo se stavlja pred dilemu izmedju ekonomskog napretka i da li Beogradu lepo stoji toranj od 200 metara. Tu nema sumnje ko je pobednik.
I meni se tako učinilo, mada sam malo protrčao kroz taj deo emisije. Da, oni voze tu priču - sve je to lepo što vi arhitetke pričate, ali narodu nije do estetike, on oće da radi!
A glavni problem uopšte nije u tome, nego u činjenici da je posao sumnjiv, da su baveze investitora nejasne i da je privatni poslovi tretiraju kao javno dobro, bez ikakve jasne javne koristi od celog posla.
Vučić je u skuštini onomad objašnjavao da će za ceo projekat biti potrebno više od deset godina, ali već za četiri godine če se videti "lepše lice Beograda". Pa eto ko podmeće estetička muda za ekonomske bubrege. Lepše lice Beogrda - nije -nego. koga bre boli kurac! Kad će to državi Srbiji da se isplati? Vujović u Politici juče, kaže:
Dakle, gradiće se više od 10 godina, daće efekte tek kad bude bio završen?!?
Hahaha, do tad će cela ekipa da bude na Karibima, pijući pinakolade, dok ih mali crnci hlade džinovskim lepezama. Zbogom, žohari!
A glavni problem uopšte nije u tome, nego u činjenici da je posao sumnjiv, da su baveze investitora nejasne i da je privatni poslovi tretiraju kao javno dobro, bez ikakve jasne javne koristi od celog posla.
Vučić je u skuštini onomad objašnjavao da će za ceo projekat biti potrebno više od deset godina, ali već za četiri godine če se videti "lepše lice Beograda". Pa eto ko podmeće estetička muda za ekonomske bubrege. Lepše lice Beogrda - nije -nego. koga bre boli kurac! Kad će to državi Srbiji da se isplati? Vujović u Politici juče, kaže:
На питање о закону о пројекту „Београду на води” и пројекту „Порто Монтенегро” у Тивту, у Црној Гори, Вујовић је одговорио да је „Београд на води” већи од „Порто Монтенегро” и да, ако буде успешан, очекује сличне и још веће резултате.
„Београд на води” даће ефекте тек када буде завршен, привући ће велике стране инвестије и представљаће подстицај за развој Србије као што је „Порто Монтенегро” подстицај за развој Црне Горе, додао је Вујовић.
Dakle, gradiće se više od 10 godina, daće efekte tek kad bude bio završen?!?
Hahaha, do tad će cela ekipa da bude na Karibima, pijući pinakolade, dok ih mali crnci hlade džinovskim lepezama. Zbogom, žohari!
_____
- Guest
A ovaj deo o helikopteru je vec negledljiv od Lazanskievljevih* nervoznih upadica i Oljinog kokodakanja.
*Pace Pomozi
*Pace Pomozi
_____
- Guest
William Murderface wrote:I meni se tako učinilo, mada sam malo protrčao kroz taj deo emisije. Da, oni voze tu priču - sve je to lepo što vi arhitetke pričate, ali narodu nije do estetike, on oće da radi!
divno, kao ono jebes diplome, fakultete, znanje i kompetenciju, jer gamad iz vlasti ima dobru volju, majku svih zajeba.
Kakav je odvratan ovaj Zoran Stanojevic sto vodi 3 dnevnik RTS. Ovo kako je procitao izvestaj MUP o oruzanom listu I barutnoj rukavici je tako gadna manipulacija da nemam reci. Sustinski izvestaj potvrdjuje da nema krivice Jankovica a on je tako srocio prilog da je zakljucak nedvosmisleno obrnut. Manji problem imam sa ociglednim zlikovcima tipa Komrakova ali kada neko sa bekgraundom Vremena I BBC-ja spadne na sleepera vlasti, onda mi je to jezivo.
manje zlo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Verterdegete wrote:A ovaj deo o helikopteru je vec negledljiv od Lazanskievljevih* nervoznih upadica i Oljinog kokodakanja.
*Pace Pomozi
Нема ти помоћи. Не умем да нађем ама баш ниједан разлог зашто би се глагол писао великим словом.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
_____
Jel gledamo Upitnik?
_____
Ja da.
Nešto se neki sds (to je sad Tadićeva stranka?) bunio kako su mu otkazali učešće?
Nešto se neki sds (to je sad Tadićeva stranka?) bunio kako su mu otkazali učešće?
Nisam video to. Da, SDS su tadijevci.
_____
Kosmajac!!!
_____
Fotkom na Transperensi internešnel!
_____