Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže

plachkica

RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 Empty Re: RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže

Post by plachkica Fri Mar 20, 2015 1:03 am

To je Smajlović navela da je Jovana napisala na fb.
    Meni se sviđa što se Jovana profiliše (ili što je silom prilika drugi profilišu) u novinarku koja nema problem da postavi pitanje.
    Samo ako joj bude pružena prilika.
    Bluberi

RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 Empty Re: RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže

Post by Bluberi Sat Mar 28, 2015 8:37 pm

Управни одбор и менаџмент Јавног медијског сервиса одлучили да поднесу тужбе против оних који износе и шире неистине о раду Радио-телевизије Србије.
    РТС констатује да је у појединим медијима започела још једна кампања чији је циљ да се ослаби значај, углед и позиција Јавног сервиса. 
    Најновију кампању карактерише низ неистина о РТС-у, комбинованих са изјавама појединих претендената на место првог човека Јавног сервиса, што се може тумачити и као притисак на Управни одбор у процесу избора генералног директора.
    Управни одбор и менаџмент РТС-а неће коментарисати написе појединих медија, као ни изјаве кандидата за генералног директора, него ће поднети тужбе против оних који износе и шире грубе неистине о нашој кући.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 28, 2015 8:47 pm

RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 658766951

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Bluberi

Post by Bluberi Sat Mar 28, 2015 8:54 pm

Dokle više tih laži!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 28, 2015 9:42 pm

Mrzak mi je Vucic, ali mi je draza istina, tako da cu morati malo da se Smajlovicisem.

Danasnji dnevnik nije nista gori nego u Tadijevo vreme. I onda je dnevnik bio posvecen samo njemu i DSu, dok je opozicije bilo tek u tragovima - i to najcesce kada se svadjaju medjusobno. Secam se vrlo dobro da smo imali maltene uzivo prenos sa konvencija DS, a da je izborna skupstina DSa bilo nesto sto je bilo medijski pokrivenije nego izbor sudija.

Uopsteno po medijima, SNS je bila prisutnija nego sto je danas DS. Ali SNS je bila partija sa milion potpisa za izbore, i 60 000 demonstranata pred Skupstinom.  Takvu politicku snagu vlast medijski nije mogla da ignorise. Sada DS, kao predvodnik opozicije, ima mozda 12-13% glasaca koji po svom psiholoskom profilu nisu materijal za ulicu. SNSov rezim njih komotno moze da kulira. Isto kao sto bi to i DS radio da je imao ovakvu opoziciju.

Ono sto je upadljivo je da DS ne cini apsolutno nista da tu medijsku blokadu probije. SNS je imao Fokus, Svet+ i Pravdu. Iz Republike Srpske im je antidodikovski BN pruzao medijsku podrsku... Pa na kraju krajeva, Toma je bio ziri u Zvezdama Granda, a ovaj plesao u Plesom do Snova. Jebote, ovi ne rade nista, a hoce da osvoje vlast.

Doduse, imajuci u vidu ideolosko i kadrovsko stanje u DS, u neku ruku i nije lose sto ljudi ne moguda ih vide.

Post by beatakeshi Sat Mar 28, 2015 10:09 pm

U tekstu "Cenzolovke" reč je o informacijama a ne o partijama.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 28, 2015 10:18 pm

Prvo, ne znam šta ti znači ovo o 12-13% koji "nisu materijal za ulicu". Ne znam šta misliš koji je "materijal" izlazio na ulice od 91., preko 96/7 pa sve do 2000. Rekao bih da problem nije u materijalu, nego u tome što jos nema jasnog koncepta sa kojim bi se izašlo na ulicu, bar ga nema u DS-u.

SNS je, podsetiću te, bio DS-ovo čedo i bio je u solidnoj meri tetošen, bar u početku. Takođe, imao je i solidne tajkunske finansijere, a po svemu sudeći i neke strane. DS danas pre svega nema novca. Stranka je u dugovima, strana podrška ne postoji, domaći tajkuni ne smeju da im daju, drugih izvora prihoda nema.

SUštinska razlika je, međutim, u tome, što su privatne televizije u vreme DS-a bile otvorene za sve - Vučić je više puta gostovao u Utisku, npr., kao što se svakako sećaš. Dakle, čak i pod pretpostavkom da RTS nije bio značajno drugačiji nego što je danas, alternativa je bilo puno, i SNS je imao šanse da se pojavi na nacionalnim televizijama. To više nije slučaj,  taj Utisak na kojem se Acika redovno pojavljivao više ne postoji, kao što ne postoji ništa drugo.

BTW, šta misliš, jel bi mogao sad Borko da se pojavi na Plesom do snova, ili Šutanovac, npr da bude u žiriju Zvezda Granda?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 28, 2015 10:59 pm

William Murderface wrote:Prvo, ne znam šta ti znači ovo o 12-13% koji "nisu materijal za ulicu". Ne znam šta misliš koji je "materijal" izlazio na ulice od 91., preko 96/7 pa sve do 2000. Rekao bih da problem nije u materijalu, nego u tome što jos nema jasnog koncepta sa kojim bi se izašlo na ulicu, bar ga nema u DS-u.

SNS je, podsetiću te, bio DS-ovo čedo i bio je u solidnoj meri tetošen, bar u početku. Takođe, imao je i solidne tajkunske finansijere, a po svemu sudeći i neke strane. DS danas pre svega nema novca. Stranka je u dugovima, strana podrška ne postoji, domaći tajkuni ne smeju da im daju, drugih izvora prihoda nema.

SUštinska razlika je, međutim, u tome, što su privatne televizije u vreme DS-a bile otvorene za sve - Vučić je više puta gostovao u Utisku, npr., kao što se svakako sećaš. Dakle, čak i pod pretpostavkom da RTS nije bio značajno drugačiji nego što je danas, alternativa je bilo puno, i SNS je imao šanse da se pojavi na nacionalnim televizijama. To više nije slučaj,  taj Utisak na kojem se Acika redovno pojavljivao više ne postoji, kao što ne postoji ništa drugo.

BTW, šta misliš, jel bi mogao sad Borko da se pojavi na Plesom do snova, ili Šutanovac, npr da bude u žiriju Zvezda Granda?

Aj prvo materijalu za ulicu. DSov materijal koji je tada jurisao je to radio jer nije imao sta da izgubi. Danas on ima solidne poslove, kredite, lizinge, standard na koji je navikao da zivi. Takva masa ne jurisa skupstinu. 

Pritom, objasnio sam zasto su privatne televizije (a i RTS), u ono vreme bile otvorene za naprednjake. Toma je imao preko milion potpisa da raspise izbore, imao je 60 000 pobesnele mase koja mu na tribini vice "Tomo, ajmo na skupstinu". Toliku drustvenu snagu DS nije mogao da kulira, kao sto to ni SNS danas ne bi mogao. A privatne televizije su imale i dodatni interes u vidu gledanosti,  jer su ova dvojica dizali rejtinge u nebesa.

Sto se tice finansiranja, para uvek ima. Vladala je strahovlada i u Tadijevo vreme, pa su i ovi negde iskopali pare. Eno im Miskovic i Bogoljub npr.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 28, 2015 11:26 pm

A kako je Toma skupio milion potpisa nakon izlaska iz SRS i osnivanja nove stranke? Pa tako što mu je DS u tome svojski pomagala između ostalog ga i promovišući na tv-u.  60000 pobesnele mase je, izvini, zajebancija. Videli smo šta je Nikolić napravio sa tom masom, stirorima, štrajkom glađu itd.

Rejtinge je dizala i Olja, i uopšte bi ih podizao svako ko priča protiv vlasti, ali danas prosto takve emisije ne postoje. Što je, podseća te, suštinska razlika u odnosu na ono vreme.

Priča "para uvek ima", i Tadijeva strahovlada, mačku o rep. SNS je bila rekoh DS-ov projekat i kao takva je i tetošena. Para sada nema.

Poenta za "materijal za ulicu" ti je samo delimično tačna - dobar deo podrške DS je dolazio, a mogao bi ponovo da dolazi (a verovatno i trenutno dolazi) od ljudi kojima je sada sve ugroženo - profesinalaca u državnoj službi - prosvetara, lekara i inih, kojima se smanjuju plate, koji se otpuštaju, kojima se preti, itd. Uostalom, pogledaj na šta je spreman jedan, istina manji, ali nezanemarlljiv deo prosvetara u štrajku. Na DS-u je da to iskoristi.

Naravno, tačno je da je Srbija zemlja ucenjenih ljudi koi strepe i za te mrvice koje imaju, ai to nije pitanje nekog posebnog materijala, to je nama naš kapitalizam dao, drobeći mogunosti za kolektivni otpor i privatizujući političko.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 28, 2015 11:52 pm

Ta promocija od strane Tadija je trajala mozda nekoliko meseci, i stala je na rejtingu koji je bio mnogo nizi nego sto ga je imao DS kada je izgubio izbore.

A drugo, Simo, ti ja vrlo dobro znamo zasto su u zuto vreme Olja, Danica i Odalovicka mogle da imaju emisiju. Zato sto su ventilirale nezadovoljstvo zutih galsaca, a pred izbore opet birale manje zlo. Pritom, ne zaboravi da je u to vreme urednik Aloa smenjen posle jednog rucka, a da je urednik Kurira uhapsen i drzan u pritvoru mimo bilo kakve procedure. 

E sad, socijalno nezadovoljstvo u Srbiji nesumnjivo postoji, ali DS bez temeljne transformacije tu nema sta da trazi. A kada kazem temeljna transformacija, mislim korenitu, 100%. Odjebavanje svega iz proslosti - i Tadica, i Djindjica, i Pekica i Ljube Davidovica. Novi program, novi statut, novi vizuelni imidz. Sustinski nova partija pri cemu bi postojeca DS struktura samo sluzila kao neka cvrsta podloga, da se ne bi pocinjalo od nule.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 12:01 am

Da, slažem se. A slažem se i da su svi procesi koje sad gledamo već uveliko započeli u tadićizmu, mada su sad metastazirali (medijska hegemonija, tabloidni linčovi za račun vlasti, partijsko zapošljavanje, PR-izacija poltike, itd.). Vučićeva vladavina je po meni u jasnom kontinuitetu sa onom Tadijevom.

_____

Bluberi

Post by Bluberi Sun Mar 29, 2015 12:01 am

Ma daj Vertere. Porediš neuporedivo. Pogledaj samo saopštenja naprednjaka koja se čitaju po televizijama.
    паће

Post by паће Sun Mar 29, 2015 12:22 am

Меншчини да су у ДСу тада били напунили гаће, знајући колико су постали непопуларни. Следећа странка која је могла нешто да им науди су били радикали, па су рачунали да је боље две ситне и завађене радикалне странке, него једна са инфраструктуром. Па су зато пуштали СНС и вероватно са уживањем пратили Бешку итд, све рачунајући да ће СРС и СНС бити два нејака Уроша.

Е сад где су се ту они превеслали, ко ће га знати. Колико година је било "боље ми него радикали" - једном је морало и то да дозлопизди гласачима и да их отерају у 15:00 и кажу "е за инат ћемо баш за радикале, ево вам га на". Оно, знало се да кад тад морају некакви радикали да заседну, да одувају свој 1 мандат у ком ће да се види колико су шупљи, колико немају људи и колику су штету у стању да направе, па тек кад њих прегрувамо онда можемо да се играмо неке озбиљније демократије. Што нас је та периода захватила у овом облику, и колико је ту ДС преиграо своју комбинацију а колико је то 1 историјска неминовност, бемлига ако знам.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 29, 2015 12:24 am

@Vert .

Meni je recimo ,ostavilo prilicno nelagodan utisak kad sam primetio da DS nije ni na koji nacin obelezila godisnjicu smrti Ljubomira Tadica. Mozda si u pravu (I Borko), mozda stvarno treba ponovo definisati sta je stranka, samo mi ruzno bilo...

(upao ko padobranac, znam RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1143415371 )
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 12:25 am

Pa u Mađarskoj je na vlasti Orban, a pred trijumfalnim naletom Jobika, i on izgleda ka manje zlo. U Francuskoj mala Marina, još malo pa pobeđuje. Nismo mi baš toliko posebni.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 12:29 am

Šuvar i varivo wrote:@Vert .

Meni je recimo ,ostavilo prilicno nelagodan utisak kad sam primetio da DS nije ni na koji nacin obelezila godisnjicu smrti Ljubomira Tadica. Mozda si u pravu (I Borko), mozda stvarno treba ponovo definisati sta je stranka, samo mi ruzno bilo...

(upao ko padobranac, znam RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1143415371 )

Ma okej, nije problem obeleževanje, nego osnov za neko buduće delanje. Jebiga, kad Pajtić u onom svom proglasu citia Pekićevo "i nacija i demorkatija", onda je to i glupo i besmisleno, i nikakve veze nema sa izazovima koji se sad nalaze pred tom strankom i drževom uopšte. Ona govornička takmičenja "Zoranu u čast" koja ti često citiraš, da ne pominjem.

_____

паће

Post by паће Sun Mar 29, 2015 12:31 am

Орбан бар повремено покаже средњи прст емемефу... остали су само извршиоци наређења тројке, небитних боја.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 12:33 am

To je tačno, ali što reče Dr Arsla na tamou, pa baš je takav Orban Merkelici sad najkorisniji. Tako se čuva akpitalizam u vremenima kriznim.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 29, 2015 12:39 am

Pa njima ocigledno jeste problem obelezavanje RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1143415371

Kao sto rekoh na temi o DSu nemam nimalo optimizma, meni se cini da je ta stranka zavrsila (ne samo jer sam isao na debatni klub, pa sam snob glede besednistva RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1143415371 )

A sto se tice toga, da li je ovo samo Tadic drugim sredstvima, misilm da je vise od toga, ali ne znam kako da to opisem ,a da ne predjem ili u licne anegdote ili prosto u kultur rasizam... (edit : to se jasnije vidi na lokalu : oni okupljaju sljam, one sto su ceo zivot cekali sa strane i mislili jebacu vam ja mamu samo cekajte, neostvarene i besne, ambiciozne ljude, eto)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 12:50 am

Botovi, sendiči, a? RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 3579118792 

Gledaj, mislim da nas Verter ovde često (s pravom) podseća zašto se nama čini da je ovo gore, ili "nešto više" od onoga - jer sada od toga imaju koristi "neki drugi" (zato se i bojiš da ne pređeš u kultur rasizam). Klijentelizam i ostalo je nasleđe DS-a, SNS-ova pobeda nije posledica glasanja bezzubih budala, ili kako to već vidi Blja Srbljanović, nego vrlo očekivanog klasnog resantimana koji se nažalost ovaplotio u desnom populizmu (da ga šuknemo prosveetaru i lekaru!).

Pominjali smo to i na drugoj temi, ali naravno da dolazi do opšteg pada kvaliteta, stručnosti, svega, ali ne treba zaboraviti ni da je situacija gora - da je para manje, da su rokovi kraći, da je bankrot bliži. Takođe ne treba zaoraviti moju sugrađanku Slađu, čisto da se podsetimo da je invazija "botova" ili morloka, ili kako god već govorimo o nižim klasma koje tragaju za vertikalnom mobilnošću kroz politiku, počela još u DS-u.

_____

plachkica

Post by plachkica Sun Mar 29, 2015 12:57 am

Zna li se razvojni put mlađane Slađane Zdravković?

Nego Willi, mrzim te sad, intenzivno.
    Uspela sam ovo da zaboravim i polako počela sebe da ubeđujem da u ds-u ima ok ljudi, 
    i ima još ideja. 
    A sad moram sve iz početka RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1949538119
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 1:14 am

Pa u DS-u ima svačega, ima svakako i ok ljudi.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 29, 2015 1:18 am

Ne znam razmislicu o ovome sto si rekao, posto nisam dozivljavao ni ove DSove organizacija mladih za mlade o mladima koja obelezava mladost kao svoje RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže - Page 3 1143415371 Svakako postoji tu klasni podtekst istina..

Ta riba je posle bila nesto u Ministarstvu kulture zar ne?

Inace, razgovarao sam sa jednom koleginicom , clanicom DS, sto radi u kreativnoj industiriji ,urbana , alternativna d hol sabeng- kako redovno ide KCNS na predavanja Zorana Milivojevica i kako je ona danas pristojna jer su je malo prutom kad treba. Nema tu pravila

(ne nisam izdrzao, da rekao sam joj da cu joj pozvati nadlezne, da posvadjali smo se)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 29, 2015 1:23 am

A jebga, tako ti je to. Tu zapravo vidiš da ideološke razlike između DS-a i SNS-a praktično i nema.

_____

plachkica

Post by plachkica Sun Mar 29, 2015 1:30 am

William Murderface wrote:Pa u DS-u ima svačega, ima svakako i ok ljudi.

Ma naravno da ih ima, ako ćemo tako, ok ljudi ima i u sns.
    Elem, ono što sam htela reći jeste da se ds nekako potrudio da izbaci gomilu karijerista u prvi plan, pa i u drugi.
    Moj problem, i samo moj, jeste što su mi ljudi ispred ideologije*, tačnije, mislim da loš čovek ne zaslužuje moj glas, 
    makar se i ideološki slagali, jer sam sigurna da će on u nekom trenutku, kad proceni da je za njega to dobro, zaboraviti 
    svoju ideologiju. Draži su mi iskreni desničari** od neiskrenih levičara.
    I još jedna stvar, mene ovakve stvari od stranki, meni ideološki sličnih, bole, ljudski bole, jer od njih očekujem više,
    od sns-a nisam očekivala ništa dobro, pa nastupi slični ovom (ima ih mnogo, i to od ljudi na mnogo većim pozicijama od Slađanine) me ne iznenađuju, čak me ni ne uveseljavaju.
    DS je morao više.

*moja politička opcija bio je GSS dok ga nisu utopili u LDP.
    **tačnije bi bilo: draži bi mi bili iskreni desničari. Ovo desnice što Srbija ima je zlo, na svim ideološkim i ljudskim nivoima.

Još tačnije, ono što sam htela da kažem: DS je mogao da bira između mnogo kvalitetnih kadrova koje je imao, pretpostavljam da ima još uvek, a on je/oni su izabrali da ih na raznim nivoima zastupaju razne "slađane".

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:18 pm