Senke nad Balkanom
- Post n°26
Re: Senke nad Balkanom
Lebe, kolko je ovo dosadno...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°27
E, in real life AP jeste branio (i) VMROvce na sudu dok nije otišao iz zemlje
- Post n°28
Pa to su te neke istorijske cinjenice na kojima je serija zasnovana.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°29
jbt, skinuli su neke scene i iz taboo-a i iz underbelly, skroz su ih skinuli.
- Post n°30
Za koga navijate? Ja totalno za Muzzyja!
- Guest
- Post n°31
A-u!
Istorijske činjenice je ozbiljno pominjao Bjelogrlić u najavi, par minuta prije početka. Sve već viđeno . Neko na tamo(TM) veli da je ovo Peaky Blinders za siromašne, meni to fin opis.
Samo bilješke:
Kloaka na najavnoj i odjavnoj špici.
Gavran koji pokriva scenu ubistva popa.
Rastko Janković.
Tom Hagen tužilac.
Više sisa nego u UMO.
Dileri Trnavac i Kaluđer. Kaluđer se zvao i jedan od jačih negativaca u Halo Taxi?
Istorijske činjenice je ozbiljno pominjao Bjelogrlić u najavi, par minuta prije početka. Sve već viđeno . Neko na tamo(TM) veli da je ovo Peaky Blinders za siromašne, meni to fin opis.
Samo bilješke:
Kloaka na najavnoj i odjavnoj špici.
Gavran koji pokriva scenu ubistva popa.
Rastko Janković.
Tom Hagen tužilac.
Više sisa nego u UMO.
Dileri Trnavac i Kaluđer. Kaluđer se zvao i jedan od jačih negativaca u Halo Taxi?
- Post n°32
Bjela ostao nekome duzan za belo pod nos pa mora da uzme novac, zajedno sa Bujosevicem(producenti), iz budzeta Srbije, na ovu kopiju svih mogucih serija sa zapada gde se i muzika kopira.
Bruka.
Prica serije ko da ju je Vucic sastavljao...
Bruka.
- Post n°33
fikret selimbašić wrote:Kaluđer se zvao i jedan od jačih negativaca u Halo Taxi?
Đakon, ali close enough.
- Guest
- Post n°34
wrote:fikret selimbašić wrote:Kaluđer se zvao i jedan od jačih negativaca u Halo Taxi?
Đakon, ali close enough.
To
Trnavac/Trnovac/droga.
- Post n°35
onaj kozak, što je ubio popa, je u kontaktu sa staljinovom moskvom.
ne znam da li je popa ubio po njihovom nalogu, ili se samo polakomio na rusko carsko blago.
ne znam da li je popa ubio po njihovom nalogu, ili se samo polakomio na rusko carsko blago.
- Guest
- Post n°36
e bolje gledajte novi film sa ben kingslijem, glumi ratnog zlocinca generala koji se krije u bg
- Guest
- Post n°37
plachkica wrote:onaj kozak, što je ubio popa, je u kontaktu sa staljinovom moskvom.
Facts!
Operation Trust (операция "Трест") was a counterintelligence operation of the State Political Directorate (GPU) of the Soviet Union. The operation, which ran from 1921 to 1926, set up a fake anti-Bolshevik resistance organization, "Monarchist Union of Central Russia", MUCR (Монархическое объединение Центральной России, МОЦР), in order to help the OGPU identify real monarchists and anti-Bolsheviks.
- Post n°38
Gotam wrote:peaky blinders za sirotinju, ja bi gledo da imam tv
Ima da se kupi u zalivu
- Post n°39
William Murderface wrote:Lebe, kolko je ovo dosadno...
Досадан је твој анимозитет према домаћој продукцији.
Прва епизода има више него пролазну оцену код мене.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°40
Ne lupaj, tupko, nemam ja problem s domacom, nego sa losom produkcijom. Ovakva serija ima samo jedan zadatak - da bude zabavna, a ne samo da nije zabavna nego je aktivno smorna.
_____
- Guest
- Post n°41
skinuo sam juce bio i iima samo deset minuta i onda samo stoji link sa kojeg moze se kupi ostaloFerenz wrote:Gotam wrote:peaky blinders za sirotinju, ja bi gledo da imam tv
Ima da se kupi u zalivu
- Post n°42
William Murderface wrote:Ne lupaj, tupko, nemam ja problem s domacom, nego sa losom produkcijom. Ovakva serija ima samo jedan zadatak - da bude zabavna, a ne samo da nije zabavna nego je aktivno smorna.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
- Post n°43
uskoce sa cu zbog tebe da poslusam marcelovu pesmu, duzan si mi med ili nesto...
- Post n°44
Zuper wrote:Bjela ostao nekome duzan za belo pod nos pa mora da uzme novac, zajedno sa Bujosevicem(producenti), iz budzeta Srbije, na ovu kopiju svih mogucih serija sa zapada gde se i muzika kopira.
Bruka.
Е сад стварно не капирам што се ти, као активиста Двери, буниш.
Врангеловци су приказани као прилично коол момци.
И то је вероватно једини пут да ће таква идеологија бити приказана са нешто шарма.
_____
- Post n°45
Meni je jasno zasto se tebi dopada,
Znam da znas sta je ovo...moram reci da sam bio sokiran kada sam video jer znam gde se sve koristilo...
Ali mi nije jasno kakve veze imaju Beli(koji nisu prikazani cool) sa danasnjom politikom? Uostalo, kakvu su to ideologiju imali Beli, to je bila heterogena grupa razlictih ljudi od levicara koji su mrzeli Boljsevike(bilo i takvih) do crnih stotina...Je l si cuo za Socijalne-Revolucionare koji su prisli Belima zbog uvodjenja diktature od strane Boljsevika 1918? Verovatno nisi jer da jesi ne bi pisao takve stvari.
Serija sluzi za izvlacenje novca dvojice lopova Bujosevica i Bjelogrlica. Cak su i muziku kopirali iz stranih serija da bi sto vise novca maknuli.
Znam da znas sta je ovo...moram reci da sam bio sokiran kada sam video jer znam gde se sve koristilo...
Ali mi nije jasno kakve veze imaju Beli(koji nisu prikazani cool) sa danasnjom politikom? Uostalo, kakvu su to ideologiju imali Beli, to je bila heterogena grupa razlictih ljudi od levicara koji su mrzeli Boljsevike(bilo i takvih) do crnih stotina...Je l si cuo za Socijalne-Revolucionare koji su prisli Belima zbog uvodjenja diktature od strane Boljsevika 1918? Verovatno nisi jer da jesi ne bi pisao takve stvari.
Serija sluzi za izvlacenje novca dvojice lopova Bujosevica i Bjelogrlica. Cak su i muziku kopirali iz stranih serija da bi sto vise novca maknuli.
- Post n°46
Теократски монархизам/царизам је интимни светоназор Дверјана, зар не?
_____
- Guest
- Post n°47
Jbt čitaj ponekad šta ljudi pišu, Zuper je u pravu kada kaže da beli nisu imali koherentnu ideologiju.
- Post n°48
Свака контра гледа у оригинал и равна се према њему, да се не би случајно сложили у понечему. Ту се идеологија исцрпљује у опонашању супротног - нема шта да се мислимо, све радимо као они само контра.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°49
uskoce und 'ajduce
Moguce ali kakve to veze ima sa Belima u Rusiji?
Veliki broj vodja Belih u Rusiji su bili republikanci poput Denikina. Moras malo da proucavas Beli pokret, mnogo je kompleksniji od onoga sto se moze ciniti. Medju Belima je bilo komunista i levicara tj. Socijalnih-Revolucionara, koji su zamrzeli Boljsevike zbog njihove iskljucivosti i nametanja diktature. Medju Belima je bilo Kadeta tj. Ustavno-Demokratska stranka, liberali...medju Belima je bilo i "Crnih stotina" ekstremna desnica.
Mada mi je cudno da ne komentarise sliku iznad...
Moguce ali kakve to veze ima sa Belima u Rusiji?
Veliki broj vodja Belih u Rusiji su bili republikanci poput Denikina. Moras malo da proucavas Beli pokret, mnogo je kompleksniji od onoga sto se moze ciniti. Medju Belima je bilo komunista i levicara tj. Socijalnih-Revolucionara, koji su zamrzeli Boljsevike zbog njihove iskljucivosti i nametanja diktature. Medju Belima je bilo Kadeta tj. Ustavno-Demokratska stranka, liberali...medju Belima je bilo i "Crnih stotina" ekstremna desnica.
Mada mi je cudno da ne komentarise sliku iznad...
- Post n°50
Ружно је што потцењујеш моју интелигенцију. У серији је приказано тврдо језгро Врангеловаца, побожних, фанатичних, који се... боре за тржиште дроге. А генерал који из сенке управља Југом је геј. И то је оно што те заправо погодило па си написао да се Бијела дрогира и да је серија западњачка.
_____