Senke nad Balkanom
- Post n°176
Re: Senke nad Balkanom
caruga je bio gledan i popularan film snimljen po citanoj knjizi. ima banditi, ima bregovic, ima seks, ima konji. ali takodje postoji jedna nota ambivalencije revizionistickog vesterna. otpisani su nesto drugo. lagan zanrovski akcijas. nije ista kategorija. sutjeska i uzicka republika su ratni spektakli bez trunke ambivalencije.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°177
uskok i ajduk wrote:Штрајк!William Murderface wrote:Budalo.
gnome shrugged
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°178
Finally.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°179
uskok i ajduk wrote:"Mene najviše boli što smo mi jedna od retkih zemalja koje bi mogle da imaju odgovor na kulturnu kolonizaciju. Imamo autentičnu kulturu, veliko nasleđe u filmu i TV serijama. A mi se upravo tu predajemo", kazao je Bjelogrlić.
"Ova serija već ima jedan kuriozitet, a to je da će početi da se prikazati 21. oktobra na više nacionalnih televizija u regionu, u Bosni, u Crnoj Gori, Makedoniji, u toku su pregovori sa Slovenijom... Samo Hrvati z***u svaki put", našalio se Bjelogrlić.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°180
Prekratki su ovi strajkovi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°181
Шта ми се мешаш у штрајкачку тактику?
Копи/пејст не умара, није прави рад, а нервира слуге колонијализма.
Копи/пејст не умара, није прави рад, а нервира слуге колонијализма.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°182
Imam nekakav cudan osecaj da ovima sto se kao dopala serija nece dopasti u buducnosti.
- Guest
- Post n°183
Skinuh opet prvu epizodu i opet nema ceo snimak, ako bi neko hteo da mi pošalje link u inboks, bio bih zahvalan :-)
Može i za Čarugu da mi pošallje :-) to sam gledao al sad bih mogao opet
Može i za Čarugu da mi pošallje :-) to sam gledao al sad bih mogao opet
- Post n°184
Ja bih pre sarku hvatao za rep nego skidao bilo sta domace, pa jos bjelino
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°185
http://www.blic.rs/zabava/vesti/uhapsen-zbog-kopije-filma-montevideo/cf9431n
_____
- Guest
- Post n°186
+1
Ne mogu ja to nikako. Poslednje domaće što sam probao da gledam bio je onaj Srpski film, teo sam da vidim ultranasilje. Nisam ni stigao dotle, ugasio posle 10 minuta nepodnošljivo loše glume.
Ne mogu ja to nikako. Poslednje domaće što sam probao da gledam bio je onaj Srpski film, teo sam da vidim ultranasilje. Nisam ni stigao dotle, ugasio posle 10 minuta nepodnošljivo loše glume.
- Post n°187
Zato i kazemWilliam Murderface wrote:
http://www.blic.rs/zabava/vesti/uhapsen-zbog-kopije-filma-montevideo/cf9431n
a i bila je ona neka sira akcija,gde je bjela namerio na pirateriju, pa su pravili neku platformu da se placa gledanje domacih filmova i serija
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°188
Bjela srpski Lars Ulrih.
_____
- Post n°189
neki decko se negde u srbiji bacio sa balkona bioskopa dok su ga jurili bjelini hajduci. meni to zvuci kao urbana legenda zato sto izvan beograda tada nije bilo bioskopa (negde oko ivkove slave).
_____
- Post n°190
http://www.politika.co.rs/sr/clanak/357377/Spektar/Srbija-dobila-platforme-za-gledanje-domacih-filmova
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°192
ostap bender wrote:neki decko se negde u srbiji bacio sa balkona bioskopa dok su ga jurili bjelini hajduci. meni to zvuci kao urbana legenda zato sto izvan beograda tada nije bilo bioskopa (negde oko ivkove slave).
Ne znam da li je priča tačna ili ne, ali za domaće blokbastere tipa Ivkova slava i kasnije Montevideo su se "otvarali" bioskopi. U vreme kada je izašao Montevideo, u Nišu nije bilo radećeg bioskopa, ali je za tu priliku iskorišćena sala Doma VJ - koja jeste služila kao bioskop do recimo godinu dana pre toga, ali su u njoj u međuvremenu prestali da se prikazuju filmovi i u to vreme je služila samo za neke tribine, festivale pčelara i narodske predstave tipa "Kursadžije". Film je bio (jedini) na "repertoaru" nekoliko nedelja, a sala se posle toga vratila Kursadžijama i pčelarima.
Ne bi me čudilo da je slično bilo i u drugim gradovima.
_____
- Guest
- Post n°193
Pa ovo je previse razvuceno, na momente dosadno... sad to mozda moze da se oprosti jer je pilot, a piloti su takvi, previse zapleta treba postaviti.
Problem je, a to sam i ocekivao da ce biti problem, sto epoha preti da bude zanimljivija od samog narativa.
Dijalozi i gluma variraju od bas losih do podnosljivih.
Pogledacu i drugu.
Problem je, a to sam i ocekivao da ce biti problem, sto epoha preti da bude zanimljivija od samog narativa.
Dijalozi i gluma variraju od bas losih do podnosljivih.
Pogledacu i drugu.
- Post n°194
Na drugom programu Osma vrata. I kako sad gledati ovo djubre.
_____
- Post n°196
Sumnjam da cu izdrzati. Bolje da pogledam seriju kad posle okace. Bjela be damned. Ionaku cu gledati na preskok.
Ali blesavi RTS koji preklapa domacu seriju sa domacim filmom.
Ali blesavi RTS koji preklapa domacu seriju sa domacim filmom.
_____
- Post n°197
Prebacio se na pet minuta tokom reklama i doziveo tri transfera aprijatnosti. Vracam se na film.
_____
- Post n°198
pa to je da se vidi kako izgleda pravi istorijski triler.
_____
- Post n°199
Čini mi se da sam provalio pattern, na kraju svake epizode skidaju glavu najslabije interpretiranom liku. Kapiram da je onda sledeća ova bankarska neo-Milša...