Re: DJB - Nrdule
by uskok i ajduk Today at 5:34 pm
.... Овде је све тако некако, безвезе.
Не умемо да осмислимо социјални систем.
Не умемо да снимимо комерцијалну серију.
Фикрет каже да му је занимљиво, Вилијам га поклапа да је досадно.
Павловић хоће да дели бесплатне књиге за децу, Вилијам га поклапа.
Ма курац си од човека, стварно.
Zanimljiv mi je istorijski period i likovi o kojima je Bjelogrlić snimio seriju. Meni bi zbog toga iskreno bilo drago da ovo bude najbolja domaća serija ikad snimljena pa da joj se svakih par godina rado vraćam.
Ovo što sam vidio u pilot epizodi jeste dosadno, prije svega zbog toga što je sve već viđeno a onda i zbog loše glume mlađih i ne tako loše ali potpuno šablonske kod starijih glumaca. Dugo je argument za lošost domaće produkcije taj da su scenariji nikakvi i kako niko ne može uvjerljivo da izgovara loše napisane replike. U ovoj su, iako većinom šablonski, mnogi dijalozi logični i živi, ali uvjerljivost ne zamijetih. Jedva čekam ostale epizode i naravno da ću gledati i dalje, strane dosadluke izbjegavam ali domaća produkcija kod mene ima posebno mjesto.
Tri dana poslije gledanja u pamćenju mi je kao najjače ostalo to kako Todorovićev lik komentariše nedostatak odbrambenih rana na tijelu popa, iako sam sam ubijeđen da sam identičan komentar već vidio u nekom filmu ili seriji. Pohvala i za kostime i za to kako je uslikano, muzika katastrofa. Najubjedljivije mi je Bjelogrlićevo lice koje, kako stari, sve više liči na lice Roberta Mičama i taman mu leži uz ulogu koju je za sebe izabrao.
I sise