Zuper wrote:fikret selimbašić wrote:Je li istina da su se Kozaci zaista onako ponašali?
Diljem interneta ovo pitanje je, poslije sisa, druga tema po važnosti u raspravama o seriji
Mislis da drugovi ne bi pre i posle Drugog sv. rata to pominjali da je bilo tako?
Bilo je tu svacega ali ne tako kako je prikazano...
Ja stvarno malo znam o Kozacima u KJ, meni je samo upadljivo da je to o njihovom ponašanju i ovlastima majka svih pitanja vezanih za seriju. Ova emisija sa Sputnika to i potvrđuje. Mnoge je ovakvim prikazom za srce ujeo. Ukoliko i u narednim epizodama Kozaci budu ovako prikazani, privešće ga na Sputnik da se javno izvinjava, ipak su Rusi i koproducenti.
William Murderface wrote:Ali ima jedan momenat u kojem je ludi vrangleovac u pravu - vi prodajete svoju seriju kao istorijske fakte, kao objašnjavanje istorije. To jeste tačno. Scenaristkinja se vadi na umetničku slobodu, na Tarantina koji je ubio Hitlera u pariskom bioskopu, itd, pa još kaže, ako publika brka fikciju i stvarnost, onda to nije naš problem. Ali to nije baš tačno - autori serije pucaju na publiku koja ne pravi jasnu razliku između ta dva i zapravo namerno zamagljuju tu granicu, stalno iznova insistirajući na činjeničnoj utemeljenosti scenarija, itd. To je denbraunovska fora. Pola serija, pola feljton iz Večernjih novosti.
Vrangelovac je kazao istinu, u svakoj izjavi koju sam vidio ili pročitao Bjelogrlić pominje da otkriva istorijske ličnosti i događaje o kojima se malo ili nimalo zna. Njega nisam vidio da priča o umjetničkoj slobodi i slobodnoj interpretaciji već, poput Radoša svojevremeno, otvara publici oči i iznosi istinitu verziju koja je ili skrivana ili nepoznata.
Jedva čekam sledeće epizode u nadi da će tu biti materijala koji će iznervrati i na pisanje potaknuti Miloslava S.
uskok i ajduk wrote:Отписани су врх (вероватно једина успела домаћа акција) , а Чаруга је јебено досадан. Досадан на 100 нивоа. Идеолошки претенциозан. Сцене секса досадне. Акције досадне. Разговори напорни за слушање колико су натегнуто нереални (идеологизовани).
Ban