tamo nema jedna OK osoba da je ostala
Demokratska stranka
- Post n°651
Re: Demokratska stranka
ko im jebe mater, neka se udavi ceo DS u svojim govnima, sve frakcije
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°653
mislim od DS preko LDP i DHSS u DS, tuko bi ga veslom u glavu bez obzira što je 65+
Оснивач је јединственог едукативног центра Лекарт са циљем да се помогне сваком човеку без обзира на године и професионално искуство да открије себе у свету уметности. У едукативном центру води одсек "Програм глума и режија". Има звање редовног професора на Академији лепих уметности и мултимедија[2], где је такође и Продекан за развој[3]
Поред глуме, бави се и политичким радом: водио је тзв. „Плишану револуцију“ (протест код Теразијске чесме), а након победе демократских партија и петооктобарских промена, био је министар за културу у првој демократској влади Србије, коју је предводио Др Зоран Ђинђић, а која је изабрана 25. јануара 2001. године. Након искључења Чедомира Јовановића из Демократске странке напушта је и постаје један од оснивача Либерално-демократске партије (2005), а затим и члан председништва странке. Године 2007. напушта ЛДП, а у мају 2010. године, приступа Демохришћанској странци Србије, чији је заменик председника.
Бранислав Лечић је Амбасадор Фондације „Тијана Јурић”.[4]
Оснивач је јединственог едукативног центра Лекарт са циљем да се помогне сваком човеку без обзира на године и професионално искуство да открије себе у свету уметности. У едукативном центру води одсек "Програм глума и режија". Има звање редовног професора на Академији лепих уметности и мултимедија[2], где је такође и Продекан за развој[3]
Поред глуме, бави се и политичким радом: водио је тзв. „Плишану револуцију“ (протест код Теразијске чесме), а након победе демократских партија и петооктобарских промена, био је министар за културу у првој демократској влади Србије, коју је предводио Др Зоран Ђинђић, а која је изабрана 25. јануара 2001. године. Након искључења Чедомира Јовановића из Демократске странке напушта је и постаје један од оснивача Либерално-демократске партије (2005), а затим и члан председништва странке. Године 2007. напушта ЛДП, а у мају 2010. године, приступа Демохришћанској странци Србије, чији је заменик председника.
Бранислав Лечић је Амбасадор Фондације „Тијана Јурић”.[4]
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°654
Janko Suvar wrote:niti da je bila.
sad ti koštunjavi ne valja? kako to? kako to?
_____
#FreeFacu
- Post n°655
Vidis, kao i svi dss-ovci, presao u SNS pa pljucka po petooktobaarcima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°656
Zavijorio se beli dim iznad Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°657
Vecernje novosti wrote:RAZMIŠLJAMO O NOVOJ STRANCI: Vida Ognjenović, za "Novosti", o raspletu u Demokratskoj straci
POBUNJENI deo demokrata, predvođen Branislavom Lečićem, mogao bi već u nedelju da donese odluku o formiranju nove stranke.
Ova opcija otvorena je nakon što je Ministarstvo za državnu upravu odbilo Lečićev zahtev da, na osnovu stranačkih izbora koje je pobunjena frakcija organizovala a zvanično rukovodstvo nije priznalo, bude upisan kao predsednik Demokratske stranke.
Vida Ognjenović, dugogodišnja funkcionerka i jedna od osnivačica DS, potvrđuje za "Novosti" da se razgovara o mogućnosti da se osnuje nova partija:
- O tome će biti reči u nedelju na sednici Glavnog odbora. Tada ćemo doneti odluku o tome šta ćemo dalje raditi.
Do najnovijeg raskola u DS došlo je zbog neslaganja dela članstva sa politikom predsednika Zorana Lutovca, njegove podrške bojkotu i svrstavanja pod politički kišobran Dragana Đilasa i njegove SSP. Zbog toga je ova nezvanična frakcija, u kojoj su između ostalih i Balša Božović, Aleksandra Jerkov i Slobodan Milosavljević, organizovala izbore na kojima je jedini kandidat za predsednika bio Branislav Lečić. Posle višemesečnog većanja, nadležno ministarstvo odbilo je da prihvati rezultate ovih izbora, zbog čega je Lečić najavio pokretanje postupka pred Upravnim sudom.
Kao jedna od opcija u kojem smeru bi moglo da se nastavi političko delovanje ove frakcije DS u opozicionim krugovima pominje se obnavljanje rada Narodnog pokreta "5. oktobar". Reč je o pokretu koji je osnovan 2005. godine, kao opozicija tadašnjoj vlasti premijera Vojislava Koštunice, ali i predsednika i tadašnjeg lidera DS Borisa Tadića. Među viđenijim članovima ovog pokreta bili su Nenad Čanak, Vladan Batić i Vesna Pešić. Kao glavni cilj proklamovali su borbu za tekovine petooktobarskih promena, ali pokret nikada nije zaživeo na političkoj sceni.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°658
Одлично. Преузимање им није успело, довиђења.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°659
Pa, i da su preuzeli, vrlo vazno. Koliko vidim, nije ostalo nista od ds-a
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°660
Не слажем се. Остао је ДС, Лутовац и његова политика, остали су неки одбори, нешто инфраструктуре.
То је тренутно на ниским гранама али могуће је кренути у потпуну обнову, на принципијелним основама са кадровима који нису корумпирани. Има одакле.
То је тренутно на ниским гранама али могуће је кренути у потпуну обнову, на принципијелним основама са кадровима који нису корумпирани. Има одакле.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°661
hahahaha otkud ljotić na proslavi
Lik koji je zajedno sa Dverima pravio antimigrantski skup u Mladenovcu postao predsednik beogradske DS. Narodne straže lajks dis. https://t.co/qjUulA2XJU
— Dario Hajrić (@romulian) May 10, 2021
- Post n°662
I na kraju, od DS je ostalo samo Zuta podmornica vs Zuti torpedo
Pozdrav @MarinikaTepic, pita vas @Goran_Cuvi_z kakav je vaš stav po pitanju Kosova i Metohije.
— Žuta Podmornica (@zuta_podmornica) June 13, 2021
Реци НЕ Шулету и компанији!#НеДамоДС pic.twitter.com/cAfH4eKZ77
— Жути Торпедо | #НеДамоДС (@zuti_torpedo) June 16, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°663
“Uspeh ima puno roditelja a neuspeh je siroče” ovu rečenicu sam čuo od Zorana Djindjića, ne znam da li je izvorno njegova ali je toliko istinita da je prosto vanvremenska.
— Šutanovac Dragan (@SutanovacDragan) August 1, 2021
Ja sam cuo "u zdravom telu zdrav duh" od Zorana Djindjica, to je on tad smislio, tu na licu mesta.
_____
????
- Post n°664
Meni je Goran jednom rekao Znas moje ime ali ne i moju pricu... Znas sta sam uradio ali ne i kroz sta sam prosao...
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°665
Ima i ona Zoranova pesma...Bio sam svugde i radio sam svašta, svako mi je bio dobar drug.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°666
Janko Suvar wrote:“Uspeh ima puno roditelja a neuspeh je siroče” ovu rečenicu sam čuo od Zorana Djindjića, ne znam da li je izvorno njegova ali je toliko istinita da je prosto vanvremenska.
— Šutanovac Dragan (@SutanovacDragan) August 1, 2021
Ja sam cuo "u zdravom telu zdrav duh" od Zorana Djindjica, to je on tad smislio, tu na licu mesta.
imao sam kolegu koji je svaku priču počinjao sa e znaš šta sam čuo
jednog dana dok smo sedeli nas dvojica, neko mu je neko rekao a jesi nekad pročitao nešto pička ti materina
principijelan čovek, nije mi se više obraćao, osim službeno
- Post n°667
— Tamara Tripic (@TamaraTripic) March 2, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°668
Obojeni_Program-Razumevanje_za_bivstvovanje.mp3
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°669
mene jako nervira sto ljudi ne znaju da je martin nimeler bio jebeni nacista
inace izuzetna odluka, pre svega blagovremeno doneta.
inace izuzetna odluka, pre svega blagovremeno doneta.
_____
????
- Post n°670
jedva nadjoh topic
SAZNAJEMO Burna sednica Glavnog odbora DS-a: Propao pokušaj smene Lutovca, Gavrilović ga najviše kritikovao
https://nova.rs/vesti/politika/saznajemo-burna-sednica-glavnog-odbora-ds-a-propao-pokusaj-smene-lutovca-gavrilovic-ga-najvise-kritikovao/
Glavni odbor Demorkatske stranke danas je održao sednicu u Beogradu, a prema saznanjima našeg portala, propao je pokušaj smene lidera demokrata Zorana Lutovca. Diskusija na sednici je bila burna, a pale su i teške reči.
Naime, Glavni odbor DS-a je, između ostalog, raspravljao i o izveštaju o radu predsednika stranke Zorana Lutovca, čije bi neusvajanje, prema stranačkim dokumentima, faktički značilo smenu predsednika. Međutim, grupa koja je pokušala da smeni Lutovca ostala je u manjini.
Tako je na kraju sednice od 138 prisutnih članova Glavnog odbora DS-a protiv usvajanja glasalo svega 9, sličan broj je bio i uzdržanih, čime je pokušaj smene aktuelnog predsednika propao, saznaje portal Nova.rs.
Najoštrije kritike Lutovcu je uputio potpredsednik stranke Miodrag Gavrilović, koji je pozvao okupljene da ne usvoje izveštaj. Pored Gavrilovića, kritike aktuelnom lideru DS-a je uputio i drugi potpredsenik ove stranke Branimir Jovančić.
„Šuškalo se da će smenu podržati još nekoliko poznatih demokrata, ali i da najznačajnija podrška Gavriloviću dolazi od jednog koalicionog partnera Demokratske stranke koji nema dobru komunikaciju sa Lutovcem“, naveo je izvor Nove u DS-u.
Podsetimo, nedavno je Miodrag Gavrilović u intervjuu za novine „Nova“ naveo da misli da Demokratska stranka treba da „promeni svoj pristup stvarnosti i biračima, da bi bila atraktivna, da bi bila stranka koja zaista predstavlja građane koji su socijaldemokratske orijentacije“.
„Sebe vidim kao čoveka koji daje impuls toj nekoj novoj politici DS-a. Zato ljudi pričaju o mojoj kandidaturi”, rekao je tada Gavrilović, odgovarajući na pitanje da li će na dolazećim stranačkim izborima biti protivkandidat Zoranu Lutovcu.
„Ja još nisam o tome razmišljao, niti pričao sa svojim saradnicima, ali ako budem doneo takvu odluku, ja ću vam se prvo javiti. Nikad nisam ništa krio, pa neću ni ovo“, rekao je Gavrilović.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°671
Ne znam gde bih, pa kacim ovde
Milan Marković pristupio stranci Rasim Ljajića: Mislio sam da se više nikada neću baviti politikom
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/387826/Milan-Markovic-pristupio-stranci-Rasim-Ljajica-Mislio-sam-da-se-vise-nikada-necu-baviti-politikom.html
Socijaldemokratska partija Srbije saopštila je da je toj stranci danas pristupio Milan Marković, nekadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Mirka Cvetkovića.
Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je da je dolaskom Milana Markovića stranka istovremeno dobila i značajno političko iskustvo, ali i veliko stručno znanje u oblasti prava, koje će biti od velike koristi i za stranku, a naročito njen poslanički klub u Narodnoj skupštini.
Marković je istakao da mu je zadovoljstvo da bude sa ljudima sa kojima deli iste političke, ideološke i pre svega ljudske vrednosti.
"Mislio sam da se više nikada neću baviti politikom, ali odlučio sam da pristupim stranci isključivo iz razloga da ono što znam u političkom i stručnom smislu prenesem na mlađe", rekao je Marković, koji je nekada bio član Demokratske stranke.
Marković je bio na čelu Koordinacionog tela za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i rukovodilac tima za obnovu Kraljeva nakon zemljotresa 2010. godine.
Kao ministar, autor je više zakonskih predloga i rešenja, koji su u značajnoj meri doprineli reformi sistema državne uprave.
Od 2014. godine radi kao stručni konsultant za brojne međunarodne organizacije, kao što su Svetska banka, UNDP, OEBS, FAO, Savet Evrope, Švajcarska razvojna agencija. Predavač na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°672
Prilično omražena ličnost koja je pala u zaborav.
- Post n°673
Palilula ga nikada, podvlačim nikada neće zaboraviti.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°674
Pa sta vam je uradio, jebote? Oteo prvorodjene sinove i zrtvovao molohu?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°675
Idi malo Karaburmom i zagledaj se u nadgradnje
_____
Gdje punac drži pive?