A Karaburma visoko
Demokratska stranka
- Post n°676
Re: Demokratska stranka
23-jka je daleko,
A Karaburma visoko
A Karaburma visoko
- Post n°677
SAZNAJEMO Srđan Milivojević je kandidat za predsednika Demokratske stranke
https://nova.rs/vesti/politika/srdjan-milivojevic-novi-kandidat-za-predsednika-ds-a/
Srđan Milivojević biće novi kandidat za predsednika Demokratske stranke, nezvanično saznaje Nova.rs.
Od ranije je poznato, da su kandidati za predsednika Zoran Lutovac i Miodrag Gavrilović, ali se ranije pojavila informacija, koju su tada preneli mediji, da postoji jedna grupa funkcionera kojoj se „ne sviđa nijedan od kandidata“.
Kako nezvanično saznaje naš portal, poslanik Srđan Milivojević takođe će biti kandidat za najvišu poziciju te stranke.
Izbori za predsednika Demokratske stranke (DS) će biti održani 14. decembra, a za predsednika DS može da se kandiduje svako ko je najmanje šest meseci član stranke i ko dobije podršku 30 članova Glavnog odbora ili deset Opštinskih odbora.
Unutrašnje podele
Demokratska stranka u svojoj političkoj istoriji broji možda najviše unutrastranačkih podela iz kojih su nastajale nove stranke – mogla bi se naći pred novim iskušenjem. Spekuliše se o unutarstranačkim neslaganjima uoči decembarskih izbora za novog predsednika partije.
Podsećamo, kako je ranije pisala Nova, da je jedan deo članstva predvođen generalnim sekretarom Dušanom Kostadinovićem i predsednikom pokrajinskog odbora za Vojvodinu Nebojšom Novakovićem, pokušao da spreči održavanje sednice Glavnog odbora, tako što su pozivali članstvo da se na njoj ne pojave, ali u tome nisu uspeli. Oni ujedno predvode novu, treću struju demokrata, kojima ne odgovaraju kandidati za predsednika stranke Zoran Lutovac i Miodrag Gavrilović.
Od ranije je poznato da ta treća struja demokrata, pokušava da pronađe svog kandidata. Tako je ponuda da se kandiduje za predsednika DS stigla i bivšem lideru stranke profesoru Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojanu Pajtiću, kao i njegovom kolegi s Pravnog fakulteta u Beogradu Tanasiju Marinkoviću. I jedan i drugi su ponudu odbili. Već duže vreme u javnosti kruži priča, ali bez ikakve potvrde, da je slična ponuda stizala i članovima Proglasa, pre svega profesorki Ivanki Popović i glumcu Draganu Bjelogrliću.
Ima i onih u Demokratskoj stranci koji veruju da predsednik neće biti izabran 14. decembra.
Generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović ranije je izjavio da će novi predsednik te stranke biti izabran sledeće godine. Kostadinović je kazao da se nisu stekli uslovi da se predsednik DS-a izabere 14. decembra.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°678
Jedva nađoh tipik...
Lutovac više nije predsednik.
Čeka se drugi krug...
Lutovac više nije predsednik.
Čeka se drugi krug...
- Post n°679
Bar si topic nasao, ja ne mogu da nadjem vest. Ko je u drugom krugu? Cetnik i Srle?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°680
Nasao, aj bar Milivojevica da izaberu. Nisam bas ljubitelj njegovih nastupa ali ostavio je dobar utisak na mene kada bejah mladjan radnik ja. Ovaj drugi mi se ne svidja
Na skupštini Demokratske stranke ide se u drugi krug za izbor predsednika. Poredak otprilike Srđan Milivojević 240+, Miša Gavrilović 220+, Zoran Lutovac 80+.
— Saša Paunović (@paunovicsasa) December 14, 2024
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°681
Na XXIII Izbornoj skupštini Demokratske stranke Srđan Milivojević izabran za predsednika
- Post n°682
Ovo je veliko odstupanje od svih predjasnjih predsednika DS tj. od obnove visestranacja. Milivojevic je potpuno drugaciji tip u odnosu na sve ranije predsednike DS. Ali DS je u losem stanju i pokusava da se trgne.
- Post n°683
Нови председник Демократске странке је Срђан Миливојевић. Изабран у другом кругу, за њега је гласало 262 делегата, док је другопласирани Миша Гавриловић добио подршку 242 делегата. pic.twitter.com/RZCPm22zTp
— Saša Paunović (@paunovicsasa) December 14, 2024
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°684
Milivojević je pre svega lik koga ni Tabloid nije uspeo da okleveta, prosto nije davao povoda za to. Mrzi bandu iz dna duše. Nije baš doktor filozofije ali kakvo vreme takav i DS (stranka u kojoj je jedan OK lik pobedio drugog OK lika na OK izborima).
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°685
Elem, davnijeh dana, kratko vreme sam radio u 1 lokalnom mediju, bio sam medju najmladjima. Jedne nedelje nije bilo nikog od snimatelja a bila je uzivo emisija pa sam morao ja to da snimam iako nisam snimatelj a pre snimanja da namestim studio. Dok sam vukao sto po studiju cuo sam da neko trci kroz hodnik i vice 'e, nemoj sam to da vuces'. Uleteo je Milivojevic i bukvalno mi oteo sto i odvukao ga gde treba. Ja sam, posto mi je oteo sto, uzeo da razvlacim kablove za mikrofone pa je on uzeo i to da radi. Na kraju je i namestio reflektore, bukvalno mi nista nije dao da radim. Valjda sam mu delovao kao klinac
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°687
Goran Radojev
@RadojevGoran
Demokratska stranka je izabrala novog predsednika na fer i poštenim izborima.
Iako nisam bio kandidat za bilo šta, ovakav ishod ipak ima ogroman uticaj na moje dalje političko delovanje.
Sutra više o tome, dan je bio naporan, nastava, pa izbori...
Goran Radojev
@RadojevGoran
·
9m
Nije problem u tome za kog sam bio kandidat.
Problem je ko suštinski sada vodi DS, a to nije Srđan.
Takođe, ne baštinim ideje LDP-a.
@RadojevGoran
Demokratska stranka je izabrala novog predsednika na fer i poštenim izborima.
Iako nisam bio kandidat za bilo šta, ovakav ishod ipak ima ogroman uticaj na moje dalje političko delovanje.
Sutra više o tome, dan je bio naporan, nastava, pa izbori...
Goran Radojev
@RadojevGoran
·
9m
Nije problem u tome za kog sam bio kandidat.
Problem je ko suštinski sada vodi DS, a to nije Srđan.
Takođe, ne baštinim ideje LDP-a.
_____
????
- Post n°689
Пеђа Симоновић
@p_r_e_d_r_a_g
Очекивао сам да ћете Ви победити. Не само ја, него сви на твитеру с којима се пратим. Срђан једноставно нема капацитета за ту функцију, нити је својом појавом прикладан. Ја заиста не разумем те ваше делегате који су гласали. Нешто дебело не ваља кад ви нисте победили, посебно у конкуренцији коју сте имали. Надао сам се да ћете повести ДС путем опоравка, вратити је коренима, без комуниста. Овако, немам дилеме да ће ДС потонути још дубље. Србији је потребна јака ДС, она изворна. Све најбоље у даљем раду. Јако ми је жао.
@p_r_e_d_r_a_g
Очекивао сам да ћете Ви победити. Не само ја, него сви на твитеру с којима се пратим. Срђан једноставно нема капацитета за ту функцију, нити је својом појавом прикладан. Ја заиста не разумем те ваше делегате који су гласали. Нешто дебело не ваља кад ви нисте победили, посебно у конкуренцији коју сте имали. Надао сам се да ћете повести ДС путем опоравка, вратити је коренима, без комуниста. Овако, немам дилеме да ће ДС потонути још дубље. Србији је потребна јака ДС, она изворна. Све најбоље у даљем раду. Јако ми је жао.
_____
????
- Post n°690
Nacoši (ili neko jos gori...) nisu uspeli da preuzmu DS pa sad sledi kukanje i zazivanje cepanja.
- Post n°691
ja se samo nadam da se ds neće (opet) podeliti, to bi stvarno bilo previše
lutovac mi je bio podnošljiv (nastup kao kuvana noga, al sem toga nema mu se šta zameriti) i navijala sam za njega, miša gavrlilović je četnik i ozmeđu njega i milivojevića, pobedio je podnošljiviji
lutovac mi je bio podnošljiv (nastup kao kuvana noga, al sem toga nema mu se šta zameriti) i navijala sam za njega, miša gavrlilović je četnik i ozmeđu njega i milivojevića, pobedio je podnošljiviji
- Post n°692
Говорио сам већ о томе да је покушај детронизације Ђиласа у прозападној опозицији осуђен на пораз.
— Владимир М.Гајић (@vladimirgajic1) December 14, 2024
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°693
pretpostavljam da je insinuacija, da Djilas sad kontrolise DS.
edit: u isto vreme post, odnosilo se na ovo sto rekao gore ovaj matematicar, Radojev
edit: u isto vreme post, odnosilo se na ovo sto rekao gore ovaj matematicar, Radojev
_____
????
- Post n°694
Nektivni Ugnelj wrote:Nacoši (ili neko jos gori...) nisu uspeli da preuzmu DS pa sad sledi kukanje i zazivanje cepanja.
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°695
Milivojevic ima veliku glavu a nema dioptriju kao Lutovac - eto sanse za ds
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°696
Informer wrote:EVOLUCIJA MOŽE I UNAZAD! Majmunoliki Srđan Milivojević izabran za predsednika DS!
https://informer.rs/politika/vesti/971487/srdan-milivojevic-ds-predsednik-ds
Shutterstock, Tanja Andrić
Neverovatno, ali istinito, Srđan Milivojević večeras je izabran za novog predsednika Demokratske stranke!
Evolucija, dakle, i definitivno može da ide u suprotnom smeru! Rad je, kažu, od majmuna napravio čoveka, a žuta, hejterska politika od majmuna je evo napravila lidera DS!?!
Partija Milana Grola, Ljube Davidovića, Dragoljuba Mićunović, Bore Pekića, Koste Čavoškog, nekad velika i značajna Demokratska stranka dočekala je da joj mandril Milivijević bude predsednik!?!
Kukala im majka s njima samima.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°697
kolko postivaju istoriju DSa u Informeru
_____
????
- Post n°699
Gavrilovica bi prokomentarisali neutralno vrv. Što je sve što treba znati.
- Post n°700
pomeni Tadića ako hoćešNektivni Ugnelj wrote:Djundjic ništa, naravno.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence