Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Блиски исток

Indy

Блиски исток - Page 29 Empty Re: Блиски исток

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 2:17 am

Izvor je 
    [ltr]@aliShihabi na twitteru. [/ltr]

Ispod

Блиски исток - Page 29 Komentari
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 2:50 am

Note to self: 
    * Ne idi po dokumenta u Saudi predstavništvo
    * Ne traži azil kod Ekvadora
    * Dopuni po potrebi

Post by Nino Quincampoix Sat Oct 20, 2018 2:51 am

- kad vadiš ličnu kartu zakaži termin preko eUprave i idi u SUP Stari Grad, tamo je najmanja gužva
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 2:56 am

Блиски исток - Page 29 3579118792
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 3:45 am

Ticker wrote:BREAKING NEWS
    Donald Trump says Saudi Arabia's explanation for the death of journalist Jamal Khashoggi is credible

Блиски исток - Page 29 3579118792
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 20, 2018 8:46 am

videćemo šta će da tvituje kada pročita braću grim
    Anduril

Post by Anduril Sat Oct 20, 2018 9:18 am

bruno sulak wrote:
    BEIRUT, Lebanon — Saudi Arabia has announced that Jamal Khashoggi, the dissident Saudi journalist who disappeared in Istanbul more than two weeks ago, is dead.
    Eighteen Saudis have been arrested and are being investigated in connection with the case, according to a statement released through state-run media early Saturday. None were identified.
    In the statement, the kingdom’s public prosecutor said that an investigation had found that an argument broke out between Mr. Khashoggi and men who met him inside the Saudi Consulate in Istanbul on Oct. 2, leading to “a fistfight that led to his death.”
    Turkish officials have said that Mr. Khashoggi was killed and dismembered inside the consulate by a team of 15 Saudi agents who had flown in to meet him. His body has yet to be found.

I Tramp ce naravno da "poveruje". ubici.
    Inace, meni je ceo slucaj primer onog - smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika.
    Dok oni u Jemenu izazivaju najvecu humanitarnu krizu, nije bilo ovakvog pritiska javnosti za razliku kad su izasli detalji ovog ubistva.
    Mislim, i to je bolje nego nista, tj. cinicno sleganje ramenima u recimo Kini ili Rusiji gde su navikli na ovo. 

Ali, po meni, ovo je jos jedan znak koliko je degenerisan novinarski posao sa jedne strane i kakve stvari zaokupljaju konzumente takvih medija. 
    Zato i mislim da mediji i novinari, a posebno u danasnje vreme sa sve Tviterom Fejsom, bi morali imati neki sistem profesionalne samoregulacije poput sudova ili lekara umesto cistog senzacionalizma i profita. 
    Onda bi i bili vise u stanju da izvrse ovakav i veci pritisak oko Jemena a ne samo ovde.

Post by MNE Sat Oct 20, 2018 10:02 am

Zuper wrote:Saudi suspect in Khashoggi case ‘dies in car accident’: Report

http://www.hurriyetdailynews.com/saudi-suspect-in-khashoggi-case-dies-in-car-accident-report-138007

Desavaju se i cudnije stvari.

Блиски исток - Page 29 2af55f9b265e8ac5012466b218f24f93

Блиски исток - Page 29 44060510
    Zuper

Post by Zuper Sat Oct 20, 2018 10:36 am

Moze i tako.

Anduril wrote:

I Tramp ce naravno da "poveruje". ubici.
    Inace, meni je ceo slucaj primer onog - smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika.
    Dok oni u Jemenu izazivaju najvecu humanitarnu krizu, nije bilo ovakvog pritiska javnosti za razliku kad su izasli detalji ovog ubistva.
    Mislim, i to je bolje nego nista, tj. cinicno sleganje ramenima u recimo Kini ili Rusiji gde su navikli na ovo. 

Ali, po meni, ovo je jos jedan znak koliko je degenerisan novinarski posao sa jedne strane i kakve stvari zaokupljaju konzumente takvih medija. 
    Zato i mislim da mediji i novinari, a posebno u danasnje vreme sa sve Tviterom Fejsom, bi morali imati neki sistem profesionalne samoregulacije poput sudova ili lekara umesto cistog senzacionalizma i profita. 
    Onda bi i bili vise u stanju da izvrse ovakav i veci pritisak oko Jemena a ne samo ovde.

Jemen su neki bednici, semiti, muslimani, skloni Iranu...

Hasogi je cia imovina jos od vremena borbe u Afganistanu protivu Sovjeta kada je "pratio rad" mudzahedina i njihovo kasnije delovane u osloodjenom i slobodfnom Afganistanu tokom devedesetih. Povezan sa nekim od najznacajnih ljudi u KSA bliskih SAD koji su sada u nemilosti bin Salmana...

Poole tweeted images of a 1988 article published by Khashoggi in the Arab News, in which he was pictured posing with Arab mujahideen (guerrilla fighters) then fighting alongside Afghans against the Soviet Union.

Osama bin Laden was also photographed and prominently featured in the article, which profiled him and the other so-called “Arab Afghans” fighting the Soviets.

Блиски исток - Page 29 Gettyimages-1466751

Блиски исток - Page 29 DpU1Y3pWsAAnT7Y

Post by MNE Sat Oct 20, 2018 10:43 am

postoje tu 2 US/SA grupacije koje se bore za moć, na jednoj strani imaš Kushnera/Salmana/Trampa itd. a na drugoj onaj uhapšeni Alwaleed/Brennan/rahmetli Kashoggi i ostali... i to nije od skorije, ima tome par decenija samo što neke stvari tada nisu bile ni blizu javnosti kao sad
    Zuper

Post by Zuper Sat Oct 20, 2018 10:51 am

Alvalid je nebitan. On je bio tipicni arapski seik koji je trosio novce nemilice na zapadu.
    Ali vec Muhamed bin Najef Al Saud je druga prica. On je trebao da bude naslednik trona ali ga je bin Salman istisnuo. Plus jedan od najznacajnih ljudi u KSA kojeg je odlikovala CIA za svoj rad-obavestajne sluzbe, policija...
    Mislim da je Hasogi bio povezan sa Najafom i da je to razlog njegovog ubistva.
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 11:16 am

Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sat Oct 20, 2018 11:39 am

Turci su odbili da proslede audio zapis ubistva bilo kome. Vidim dva moguce objasnjenja: ili nisu hteli da javno potvrde da su spijunirali konzulat, ili su hteli da ostave mogucnost Saudima da se izvade. Cinjenica da su Saudi nakon telefonskog razgovora Erdogana i MbS priznali da je Kasogi ubijen ukazuje na ovo drugo i na nekakav dil. A bez nedvosmislenog dokaza u vidu turskog audio zapisa da je Kasogi mucen pa onda hladnokrvno ubijen, Ameri i ostali ce moci da se prave da veruju u verziju o "tuci".

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 20, 2018 11:41 am

Jača je reakcija establišmenta nego što sam očekivao, a Trampova onlajn baza apsolutno ne ume da racionalizuje ovo pa se opredelila da prekrije uši i viče "la la la la, look at these unemployment figures".
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 20, 2018 11:43 am

Ointagru Unartan wrote:Turci su odbili da proslede audio zapis ubistva bilo kome. Vidim dva moguce objasnjenja: ili nisu hteli da javno potvrde da su spijunirali konzulat, ili su hteli da ostave mogucnost Saudima da se izvade. Cinjenica da su Saudi nakon telefonskog razgovora Erdogana i MbS priznali da je Kasogi ubijen  ukazuje na ovo drugo i na nekakav dil. A bez nedvosmislenog dokaza u vidu turskog audio zapisa da je Kasogi mucen pa onda hladnokrvno ubijen, Ameri i ostali ce moci da se prave da veruju u verziju o "tuci".
    Problem sa objašnjenjem je u tome što je na nivou "pas mi pojeo domaći". Trebaće dosta vremena da ovo legne.
    bjesomučje

Post by bjesomučje Sat Oct 20, 2018 11:53 am

ja ne vidim kako bi ovo moglo imati neke narocite konsekvence, tako da ocekujem da ce ubrzo ispasti iz njuz sajkla
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 12:03 pm

bjesomučje wrote:ja ne vidim kako bi ovo moglo imati neke narocite konsekvence, tako da ocekujem da ce ubrzo ispasti iz njuz sajkla
    I jedini razlog što press još uvek o ovome priča je da se radi o, jel'da, njihovom kolegi.

Mada sam mišljenja da progresivci treba da se za ovo zakače i izvuku maksimum mogućih posledica za KSA (ako će ih uopšte biti), bez obzira što je tačno da su isti počinili 1000x toga što jedva da se pominje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 20, 2018 12:26 pm

Indy wrote:
    bjesomučje wrote:ja ne vidim kako bi ovo moglo imati neke narocite konsekvence, tako da ocekujem da ce ubrzo ispasti iz njuz sajkla
    Mada sam mišljenja da progresivci treba da se za ovo zakače i izvuku maksimum mogućih posledica za KSA (ako će ih uopšte biti), bez obzira što je tačno da su isti počinili 1000x toga što jedva da se pominje.
    Baš to. Neka cede koliko mogu.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Oct 20, 2018 12:38 pm

Quincy Endicott wrote:a šta kažu, gde je telo? kako su pravdi priveli osumnjičene? Saudijsci ovladali teleportacijom?
    Hrvatske novine kažu u Beogradskoj šumi. Nisam otvarao članke i ne znam gdje je ta šuma.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    kondo

Post by kondo Sat Oct 20, 2018 12:39 pm

Jao, da li je moguće? Bio sam tamo. I u selu koje se zove Belgrad, koje su formirali poturčeni Srbi koje su doveli nakon pada Beograda da naprave vodovod u Stambolu, jer to nisu znali sami a ovde su ga zatekli kada su osvojili.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Oct 20, 2018 12:41 pm

Creepy Uncle wrote:
    Ointagru Unartan wrote:Turci su odbili da proslede audio zapis ubistva bilo kome. Vidim dva moguce objasnjenja: ili nisu hteli da javno potvrde da su spijunirali konzulat, ili su hteli da ostave mogucnost Saudima da se izvade. Cinjenica da su Saudi nakon telefonskog razgovora Erdogana i MbS priznali da je Kasogi ubijen  ukazuje na ovo drugo i na nekakav dil. A bez nedvosmislenog dokaza u vidu turskog audio zapisa da je Kasogi mucen pa onda hladnokrvno ubijen, Ameri i ostali ce moci da se prave da veruju u verziju o "tuci".
    Problem sa objašnjenjem je u tome što je na nivou "pas mi pojeo domaći". Trebaće dosta vremena da ovo legne.
    U diplomatskoj komunikaciji su takva objašnjenja standardna i znače. o ovome više nećemo javno govoriti, ako ima interesa za nagodbu, znate kojim putem se obratiti.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sat Oct 20, 2018 1:27 pm

Turkey has vowed to reveal all details about the killing of journalist Jamal Khashoggi, after Saudi Arabia admitted for the first time he had been killed in its consulate in Istanbul.

"Turkey will never allow a cover-up," a ruling party spokesperson said.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45926754

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sat Oct 20, 2018 1:32 pm

moje drage i lukave osmanlije. pa oni su doktori u tim 'dvorskim igrama' i intrigama

moram za njih navijati u ovom slucaju
    паће

Post by паће Sat Oct 20, 2018 1:43 pm

Каква су се говна окупила, види се већ и по томе да немаш за кога да навијаш осим, ајде, за Турке.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Indy

Post by Indy Sat Oct 20, 2018 1:46 pm

паће wrote:Каква су се говна окупила, види се већ и по томе да немаш за кога да навијаш осим, ајде, за Турке.

Nema, sinko, rata bez Turaka! Блиски исток - Page 29 3937953091

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 7:40 pm