by Guest Tue Nov 27, 2018 11:36 am
Meni smeta jednostrano sve. Milošević je veliki krivac za sve žrtve ovih prostora, bez obzira na nacionalnost. Milošević je mogao da uradi to što je radio zato što mu je to dozvoljeno. Lista onih koji su to dozvolili je isuviše dugačka. Ako sve svalimo samo na jednog krivca, ma u kom delu narativa, lepo spremamo teren za nove Miloševiće. Tako i danas, Vučić može da postoji u ovom obliku zato što mu je to dozvoljeno, zato što je EU spremna da zažmuri, a često i potapše po ramenu, zato što ih baš briga za naše probleme, medije, ljude kojima se preti, ljude koje tuku, ljude koje ubijaju. Sve što se ovde dešava je omogućeno, a povremeno neko bude kažnjen, ali isključivo kada je potrebno za neke druge ciljeve. Ja sam bio ljut što je Milošević otišao u Hag, ovde su bili njegovi zločini i ovde je bio njegov sud, ali na žalost, takođe sam bio svestan da je to jedino rešenje, ovde do tog suda neće doći za mog vakta. Koliko je bilo ubijenih i prognanih posle oluje za koje niko nije odgovarao? Zašto da aboliram bilo koga od krivaca, taj deo mi nikada neće biti jasan. Građani Srbije su kažnjeni, a krivci nikada neće biti kažnjeni, u to sam ubeđen. Onda postaje besmisleno sve oko žrtava, krivice i kazne, tako se stvara samo prostor da se ugnezdi jaka desnica, kada se stvore uslovi koji su postojali u Nemačkoj posle WW1. Time se sprečava i jačanje socijaldemokratskih elemenata društva i omogućava stvaranje države koja će da bude sasvim fin geto za razne jeftine poslovne poduhvate kapitala koji je debelo kriv za sve što se dešavalo. Što mi reče jedan egipćanin - ja ne razumem, zašto ljudi štrajkuju, kao da mogu da dobiju više, uvek će zaposliti neke druge ljude. Za mene se sve svodi na pare i uvek će biti tako. Žao mi je onih koji su poginuli zbog bele tehnike, rađanja nove klase vlasnika kapitala i svega što taj proces nosi sa sobom, zbog igrališta stvorenog za razne psihopate i druge bolesnike, ali mi smo i danas taoci toga i nijedna katarza nas neće izbaviti iz toga. Miloševića nema već skoro 20 godina, a zablude o procesu i dalje žive kao da je još uvek na vlasti. Njegovi i jesu, a to više govori o onima koji su stavili prst na tas kada je bilo Toma ili Boris, a nisu ni glasali na izborima.