Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Šta pije gospoda?

Anonymous
    Guest

Šta pije gospoda? - Page 3 Empty Re: Šta pije gospoda?

Post by Guest Tue Jul 18, 2017 10:50 pm

E, kaže da ima u Sinnermanu Šta pije gospoda? - Page 3 1399639816 al se ja nešto ne sećam da nam je onaj nudio Šta pije gospoda? - Page 3 1949538119
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 18, 2017 10:52 pm

Ima.u Miners Pubu. A moze da se kupi u Cerprometu

Post by Nino Quincampoix Tue Jul 18, 2017 10:53 pm

ne sećam se Šta pije gospoda? - Page 3 1233199462

ja već dugo ne kupujem domaća piva, od onog momenta kako se pojavio Budvar flaširani.

on nije mnogo skuplji od domaćih ali je mnogo bolji
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 18, 2017 11:02 pm

Od domaćih ništa sad ne treba kupovati. Sad pijte Čehe. Naročito Pilsner Urquel u limenci, uvoz iz Plzena. Krušovice, Kozel...
    kondo

Post by kondo Tue Jul 18, 2017 11:19 pm

+1

pilsner urquel toceni iz sveze otvorenog bureta je nektar bogova

ne znam jagodinsko kakvo je. nisam skoro pio, a s obzirom da ga u svojoj kafani drzi prijatelj kao jedino sem ponude piva koje pravi licno njegov brat, cenim da mu se moze verovati

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Nino Quincampoix Tue Jul 18, 2017 11:28 pm

Ja sam ga zadnji put pio pre dve godine, bilo ga je užasno teško nabaviti u Beogradu. Tada je bilo ok, malo slatko, kao da nije sav slad prevreo.

Valjevsko? Možda bi neko mogao da se žrtvuje i da proba Niško, koje se od skoro ponovo proizvodi?
    ♏

Post by ♏ Tue Jul 18, 2017 11:38 pm

Bilo je već Niško na nekom threadu. Kako vam se dopada Estrella Damm? Meni generalno okej, kao neki bolji Mythos. Bila na akciji, kupio 6-pack i sad čekam da počnu neke relevantne tekme.
    Kinder Lad

Post by Kinder Lad Tue Jul 18, 2017 11:39 pm

♏ wrote:Bilo je već Niško na nekom threadu. Kako vam se dopada Estrella Damm? Meni generalno okej, kao neki bolji Mythos. Bila na akciji, kupio 6-pack i sad čekam da počnu neke relevantne tekme.

to je to

_____
    alt-lib
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jul 19, 2017 12:00 am

Hubert de Montmirail wrote:
    Valjevsko?

Probao na kampovanju pre nekoliko nedelja. Pazi OK je na 35 stepeni ako nema nista bolje i ako uspes da ignorises aftertaste varikine.

Svinja, pomija.
    kondo

Post by kondo Wed Jul 19, 2017 12:10 am

Šta pije gospoda? - Page 3 3579118792

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Wed Jul 19, 2017 10:38 am

Hubert de Montmirail wrote:
    Valjevsko? Možda bi neko mogao da se žrtvuje i da proba Niško, koje se od skoro ponovo proizvodi?

Попио једно јесенас, штавише вратио келнера који се правио да није добро чуо па донео лава. Бемлига легло је након дугачког дана и уз добар ћевап и на километар надморске висине.

_____
       with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
       нама је потребно да ви будете на робији.

Post by Nino Quincampoix Fri Nov 10, 2017 8:29 pm

Lokalna odlična mikropivara se bacila na proizvodnju žestine, moram probati.

Šta pije gospoda? - Page 3 23376572_1554566154630048_6802012601960652966_n
    Sotir

Post by Sotir Fri Nov 10, 2017 9:07 pm

Etiketa im je kao neki krš iz 70-ih.
    Flaša i pampur nisu toliko loši, koje je jačine?

Još jednu stvar da znaš: za žestoka pića moraš da budeš utreniran, odnosno da se navikneš da piješ žestoko, da bi mogao da osetiš ukus.
    Nenaviknuti likovi ponekad kupe fin malt jer su čuli da je dobar, i ništa ne osete. Ako ti se ne svidi, sačuvaj za kasnije.

Post by Nino Quincampoix Sat Nov 11, 2017 1:03 am

Brt, kako ga prave, dobro je i ispala ambalaža.

Šta pije gospoda? - Page 3 Biere-du-vercors-la-fabrication

Piva su im odlična, to je dobra preporuka za početak.
    kondo

Post by kondo Mon Feb 05, 2018 7:48 pm

Dodao bih dva zanimljiva nedavna iskustva. Kumu sam za Burns Nights, posto je obezbedio hagis i sve što ide pride, doneo flašu prvog srpskog single malta Two Doves. Cena nije prohibitivna za tasting eksperiment, 2100 za 0.7 a ja sam izbegao da pijem škotske klasike i odmah insistirao da se otvori domaća flaša. Šta reći, dosta tipičan mladi single malt sa dominantnim standardnim aromama vanile i bez neke posebne dubine. Kako se veče razvijalo, tako se ta blaga površnost u ukusu pretvarala u kvalitet, jer smo ga tukli ko najgori srpski direktori preko hrane, slatke i slane, tako da smo nas dvojica uništili pola flaše bez ikakvih posledica. Mislim da je ovo fini proizvod, vredan podrške, dobar poklon za pristojnu cenu koji možete odneti bilo gde. 

http://twodovesdestilerija.com/

Šta pije gospoda? - Page 3 IMG_0233

Druga preporuka je za novu ediciju Johnny Walker Blender's Batch sa Red Rye završnicom. Ovo je cenim najbliže što je jedan škotski viski blend po ukusu došao južnjačkom burbonu, ne znam da li će uspeti marketinški da dobace do te publike ali za trun je manje sladak ali sa sličnom kombinacijom drveta (kedar  :ljaksofon: ), meda i karamele. Nije mi pri ruci ništa od burbona za komparaciju ali sam prilično siguran da je ovo dobitni viski za one koji su na burbonu a hoce da promene. Mislim da je kod nas u zoni oko 3.000 dinara...Ako neko ima predrasude prema JW kao što sam ih ja imao do skora, njihove premium linije su izvanredne, Island Green je najbolji malt blend na tržištu u zoni 50e, ko voli nadimljeno.

Šta pije gospoda? - Page 3 Johnnie-walker-blenders-batch-red-rye-finish-whisky.jpg?ss=2

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 05, 2018 7:52 pm

Po opisu mi taj Two Doves vuce na Glen Grant, meni vrlo drago pice jer je single malt ali lakog, pristupacnog ukusa, a bogami i cene

Post by Nino Quincampoix Mon Feb 05, 2018 8:04 pm

Pio sam Two Doves i dobar mi je ali sam ga prošle godine znatno manje platio, negde oko 1500 din.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 05, 2018 8:11 pm

ne razumem se ic u viski i to mi je sve isto, ali je komarac koji pravi ovaj two doves skroz ok lik.
    kondo

Post by kondo Mon Feb 05, 2018 8:16 pm

za cenu, kupio sam ga u "vino i tako to..." u njegosevoj, oni nisu najjeftiniji u univerzumu

_____
    #FreeFacu

Sotir

Post by Sotir Mon Feb 05, 2018 10:11 pm

Некако од сингл малт вискија очекујем пампур горе, да пише колико је година стар, и да флаша буде са грлићем који каже кло-кло (проширен у средини). То су ми некако ствари које су ми овде одмах засметале. Можда јесу ситнице, али сингл малт је ипак виша класа пића.

Сваки виски би требало да може да се стуче пола флаше, и то соло, без последица. Лежање у бурету служи још нечему, осим боје.

Са друге стране, изгледа пристојно, цена је добра, као шкотски бленд вискији.
    kondo

Post by kondo Mon Feb 05, 2018 10:20 pm

sad da se ne lazemo i na gomili premium maltova vise ne pise koliko su stari. mislim znamo sta to znaci ali ovde barem nije tesko saznati da ih ovaj domacin pusta u prodaju u cetvrtoj godini. ja bi voleo da znam koliko su laphroaig four oaks ili quarter cask stari, mada pretpostavljam da nisu bitno stariji od two doves.

_____
    #FreeFacu

Sotir

Post by Sotir Mon Feb 05, 2018 10:50 pm

Три године лежања је минимум за шкотски виски и ако нема старости на амбалажи значи да је толико стар најмлађи виски у мешавини.
    disident

Post by disident Mon Feb 05, 2018 10:53 pm

Eh vi bogati ljudi sto gledate godine na picu stvarno i kupujete igrice i filmove

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 05, 2018 11:02 pm

Kondo wrote:sad da se ne lazemo i na gomili premium maltova vise ne pise koliko su stari. mislim znamo sta to znaci ali ovde barem nije tesko saznati da ih ovaj domacin pusta u prodaju u cetvrtoj godini. ja bi voleo da znam koliko su laphroaig four oaks ili quarter cask stari, mada pretpostavljam da nisu bitno stariji od two doves.

Ako ne piše koliko je star skoč, to znači da je star najmanje tri godine i jedan dan, takav je zakon.
    kondo

Post by kondo Mon Feb 05, 2018 11:14 pm

heh naravno, pa two doves je upravo star isto toliko (najmanje). covek je kritikovao da ocekuje da pise koliko je star a trenutno kad udjes u dobar DFS na pola edicija 90% top brendova nema vise godina.

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Current date/time is Wed Feb 05, 2025 3:44 pm