Elem, socijalistička revolucija u ponudi vina u gradu.
Pojavila su se moldavska vina, i to jedne od tamošnjih solidnih mejsntrim vinarija - Kvint. Znači ništa za snobove ali pristojan svakodnevni izbor po više nego lepoj ceni od 350 dinara za predstavnike entry level linije Classic, koja je bas to sto ime kaze. Ima 2 bela (sovinjon i sardone) i 2 crvena (merlo i kaberne). Direktna konkurencija za 13.jul i Peconijeve zahvate, s tim da je ono sto sam probao za klasu iznad - beli sovinjon i crveni kaberne, koje je i Vivino nagradio sa solidnih 3.5 odnosno 3.3 poena.
Za ljubitelje zestine ima konjak za 750 dinara.
Kupio sam sve 4 vrste da zaokruzim misljenje i vidim da li ce nesto pobediti u izboru za stono vino sezone u kuci Kondovih. Do sada je u ovoj kategoriji figurisala Todoriceva Malvazija Laguna od 500 kinti, kojoj ce Kvint sovinjon biti ozbiljan izazivac, dok su u klasi crvenih uglavnom dominirala vina od najmanje 750 din u nabavci, tako da ce mozda Kvint kaberne ili merlo od 350 din biti nelojalna konkurencija, ali why not.
Nadam se da kada moj komsija koji ima slican vinski ukus i ja uspostavimo kontinuiranu nabavku u maloj zutoj bakalnici na cosku, to nece dovesti do dupliranja cene za 3 meseca. Mislim da su uvoznici neki teski indijanci pa je sve moguce.
Inace ne bih bio ovako usplahiren ali sam krajem prosle godine dobio par ozbiljnih moldavskih boca koje su mi potpuno pomracile snovidjenja o balkanskim vinima, sto mi se prethodnih godina ne jednom desavalo sa gruzijskim.