ko je autor? bez guglanja!
- Post n°601
Re: ko je autor? bez guglanja!
bingo
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°602
Наспрам Американаца, Срби и у другом филму могу да препознају крајње специфичне елементе националне митологије. Није само ствар у томе што су на'вији технолошки заостао народ који штапом и канапом од агресије технолошки надмоћнијег противника брани своју свету земљу која представља заветно место са кога остварују директну метафизичку везу са Богом. Није ствар у томе што они фасцинирају дошљаке својим традицијама и народном етиком која се у страним културама давно изгубила и заменила дехуманизованим „институцијама цивилног друштва“. Није ствар ни у томе што они „не знају да раде, али знају да се бију“. Заплет овог најновијег филма залази у сасвим конкретне догађаје из новије српске историје и дотиче се неких од наших највећих националних траума.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°604
bingo!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°605
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°606
Ovo je preglupo, čak i za njega.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°608
Jesteda.
_____
- Post n°610
У праву је Александар Апостоловски када каже да му медијска сцена у Србији личи на Пасуљанске ливаде у којој и власт и опозиција преко својих таблоида уништавају своје мете. Вероватно је у праву и када тврди да је најбољи ђак у тој школи упркос јакој конкуренцији био ДЈВ. Међутим, они су се такмичили у другој медијској димензији у којој су људски напори лимитирани и једни друге брзо стижу.
Опозициони таблоиди су озбиљно угрозили примат ДЈВ. Лакоћа којом разни трче па и престижу медијског лидера постала је очигледна, а ДЈВ-у неподношљива.
Једино на тај начин могу себи да објасним искорак који је направио у трећу медијску димензију у коју је управо закорачио ДЈВ. Стварање реалног садржаја. Нешто попут ТВ ријалитија, али за разлику од њега који се дешава у режираним и строго контролисаним условима, овде се стварање медијског садржаја дешава у потпуно реалним и неконтролисаним животним околностима.
Ако су у првој димензији медији тежили стварању оригиналних слика, а у другој фалсификата стварнoсти, у трећој димензији посебно се цени стварање оригинала фалсификата.
Неки сматрају да се ДЈВ одлучио на одлазак у затвор да би привукао пажњу на своју нову ТВ Информер, други у први план истичу његов лични карактер. Трећи указују на борбу за истину и слободу медија. Сам нисам паметан нити могу да домислим шта су потенцијали овакве акције. Оно што, међутим, јасно назирем то је да онај ко у медијској сфери буде желео да надмаши или барем стигне ДЈВ мораће да закорачи у трећу димензију у којој за тркаче нема отпора ваздуха нити било чега што ограничава.
Хиперреалност у којој смо до сада живели тумачећи не саму стварност него слике о стварности сада се трансформише у своју трећу димензију.
Рат у Украјини ушао је у ко зна који дан. Затрпани смо морем информација о напредовању ових или оних трупа, а више се нико не пита зашто се тај рат уопште води. Телевизијски програми, понекад, од јутра до сутра преносе слике, вести и тумачења тих догађаја. Шта се стварно догађа, то ће нам, као и на крају сваког рата, објаснити победници.
_____
- Post n°611
najgluplji čovek na svetu?
_____
- Post n°612
nzm ko je ali ovo je baš neinspirativno vidi se da autor pizdi jer je kilava nedelja a mora nešto da otalja na bazi qrca za pljuge i čorbuСам нисам паметан нити могу да домислим (...) Затрпани смо морем информација
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°613
Uncle Baby Billy wrote:najgluplji čovek na svetu?
Nije Vladusic.
_____
- Post n°614
Varao sam, jerbo sam guglao. Konjski, u pravu si.
Filozofski je stecište svakojakog sveta (na profesorskim pozicijama).
Filozofski je stecište svakojakog sveta (na profesorskim pozicijama).
- Guest
- Post n°615
Nikog živog nije zanimala ta egzibicija, toliko je bila usiljena da je izazivala samo laki krindž.
- Post n°616
Да се човек диви како је преко оне бајаги закључне реченице прешао на последњи пасус, па ту је читав кланац, подубок и поширок, прескочен без иједне речи, ни хоп није рекао. И даље ми није јасно шта је с тим хтео - то што у тексту дотле очигледно гура ка некаквом закључку, па онда испадне да нема јакеРЖ и онда шта.. гле пингвин! (и сви гледају на другу страну).
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°619
Zorana Mihajlovic
_____
????
- Post n°620
A sto ti je sns-ovac. Laze i kad kritikuje Vucica. Koji je to covek putovao na Mars
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°621
Па није баш путовао, само пао оданде.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°622
Recimo to jasno i direktno: nauka je, ukoliko se pod tim pojmom podrazumevaju znanja i, naročito, paradigme nastale u najvećim zapadnim akademskim centrima, u svom glavnom, preovlađujućem toku, puko oruđe imperije. Od poslednjih decenija 15. veka, kada su se beli Evropljani razmileli po planeti, da bi izgradili svoja kolonijalna carstva, do današnjih zloupotreba gotovo svih naučnih grana, svest o tome je, čini se, sasvim sazrela i to pre u najširim društvenim slojevima nego među univerzitetskim elitama.
_____
- Post n°624
njet
_____
- Post n°625
Ali "najsiri drustveni slojevi" su spoznali