ko je autor? bez guglanja!
- Korisnik
- Post n°551
Re: ko je autor? bez guglanja!
Neko od humanističara garant.
- Post n°552
Ofkors.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°553
Ovo je Slobodan Vladusic, prepoznajem po stilu
_____
????
- Post n°554
nisam primetio da je bilo na forumu, valjda ne grešim
ako postoji autentični duh Beograda, onda ga u popularnoj kulturi ponajbolje izražava „Beogradski sindikat. Iako drugačijeg zvuka i različite generacijske samosvesti, po tome su najuporediviji sa „Partibrejkersima”. To nije Beograd kakvim ga prikazuju mediji: preplašeni, prilagodljiv grad koji pokušava da bude neko drugi, ne bi li bio prihvaćen, potapšan po ramenu, pošteđen bombardovanja i haranja. Beograd „Beogradskog sindikata” je samosvestan, veliki grad, žedan istine i slobode, svestan bogatstva sopstvenog nasleđa. Nepomirljiv prema svakoj laži i nameštenosti, „Beogradski sindikat” je, velikovaroški širok, uvek spreman da se našali na sopstveni račun.
Sa „Beogradskim sindikatom”, cele generacije mladih ljudi počele su da pevaju o Kosovu, o Republici Srpskoj, o litijama u Crnoj Gori. To je promena koja se u našoj zemlji, ali i u svetu, vidi u poslednjih nekoliko godina. U sukobu sa moralnim relativizmom i materijalističkim nihilizmom svojih roditelja, mladi se vraćaju tradicijskoj pobožnosti, predanjima i sopstvenim, nacionalnim kulturama. Nigde se to nije bolje videlo nego po masovnom učešću mladih na litijama u Crnoj Gori. U Srbiji i Srpskoj, od Lebana do Prijedora, danas postoje nebrojena rodoljubiva, pravoslavna, omladinska udruženja. U njihovom delovanju, kao i u pesmama „Beogradskog sindikata, uz sve rodoljublje, nema neprijateljstva prema „drugima” i „drugačijima”. Možda je to posledica obojenosti ovog novog omladinskog patriotizma pravoslavljem i hrišćanskom trpeljivošću.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°556
Mislim da nisu ni Bazdulj ni Vladušić, ovo je neki marljivi akademac a nisu ni Lompar ni Sloba. Čim piše o muzici garant znači da je ekser al da u tekstu sročiš: mATeriJalNi NiHIlizAm is simply beyond me...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°557
Nači jedna kataklizma nihilizma...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°558
niko od pomenutih
_____
- Post n°559
Uncle Baby Billy wrote:nisam primetio da je bilo na forumu, valjda ne grešim
ako postoji autentični duh Beograda, onda ga u popularnoj kulturi ponajbolje izražava „Beogradski sindikat. Iako drugačijeg zvuka i različite generacijske samosvesti, po tome su najuporediviji sa „Partibrejkersima”. To nije Beograd kakvim ga prikazuju mediji: preplašeni, prilagodljiv grad koji pokušava da bude neko drugi, ne bi li bio prihvaćen, potapšan po ramenu, pošteđen bombardovanja i haranja. Beograd „Beogradskog sindikata” je samosvestan, veliki grad, žedan istine i slobode, svestan bogatstva sopstvenog nasleđa. Nepomirljiv prema svakoj laži i nameštenosti, „Beogradski sindikat” je, velikovaroški širok, uvek spreman da se našali na sopstveni račun.
Sa „Beogradskim sindikatom”, cele generacije mladih ljudi počele su da pevaju o Kosovu, o Republici Srpskoj, o litijama u Crnoj Gori. To je promena koja se u našoj zemlji, ali i u svetu, vidi u poslednjih nekoliko godina. U sukobu sa moralnim relativizmom i materijalističkim nihilizmom svojih roditelja, mladi se vraćaju tradicijskoj pobožnosti, predanjima i sopstvenim, nacionalnim kulturama. Nigde se to nije bolje videlo nego po masovnom učešću mladih na litijama u Crnoj Gori. U Srbiji i Srpskoj, od Lebana do Prijedora, danas postoje nebrojena rodoljubiva, pravoslavna, omladinska udruženja. U njihovom delovanju, kao i u pesmama „Beogradskog sindikata, uz sve rodoljublje, nema neprijateljstva prema „drugima” i „drugačijima”. Možda je to posledica obojenosti ovog novog omladinskog patriotizma pravoslavljem i hrišćanskom trpeljivošću.
Meni to lici na morona Milosa Kovica. On se lozi na te uberpatriotske dziberanije, plus crnogorsku teokratiju.
Inace, usputno jebem mater svakome ko ogavne americke rep debile poistovecuje sa duhom Beograda, Srbijom, srpstvom, nacijom itd. Nego ih lepo tretirati ko crnacke bande iz geta. Cuj molim te, pravoslavno udruzenje. Neka Baku Praseta ucine pocasnim clanom, taman je iz popovske, dakle razbojnicke familije.
- Post n°560
ković, mislim da je već neko negde na forumu podelio tekst posle koncerta
- Post n°561
Ne znam šta mi bi pa sam pre neki dan pogledao politika.rs i tamo video tekst o rokenrolu Dragoljuba Kojčića (ex? DSS). Hoću da kažem da tekst ima krugdvojkaški slavski DSS šarm, a ko ga je pisao ne bih znao.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°562
hihi
Наша најбоља анти-пропаганда је она спонтана, заснована на непосредности и гостољубивости, искрености и истини. А сада имамо на претек прилика за овакав, више него убедљив, апсолутно конкретан одговор на бруталну пропагандистичку матрицу о ”аутистичном, анахроном гету злих и преких српских домородаца”...
И све је то произашло из мог позитивног (из полупуне чаше воде), ивањданског осврта на све те силне изласке једног јединог, нашег и свачијег (у најбољем смислу речи) ”Егзита”. Несумњивог шампиона директне, аполитичке и ванизборне супер-демократије.
- Post n°563
Ković se oduševljavao BSindikatom, sad se neko sličan oduševljava egzitom. Ne znam ko, doduše, ali to je ta neka* matrica.
- Post n°564
Па оно јесте да има и тога, доживљавао сам и сам да ми дођу гости из напољета па виде колико кења њихова пропаганда. Па шта. Знамо колики је домет тога.
А ово сад покушава да то воздигне до некакве појаве, меке моћи, курца палца.
А ово сад покушава да то воздигне до некакве појаве, меке моћи, курца палца.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°565
Eto, popravio sam ti.Cousin Billy wrote:hihi
Наша најбоља анти-пропаганда је она спонтана, заснована на непосредности и гостољубивости, искрености и истини. А сада имамо на претек прилика за овакав, више него убедљив, апсолутно конкретан одговор на бруталну пропагандистичку матрицу о ”аутистичном, анахроном гету злих и преких српских домородаца”...
И све је то произашло из мог позитивног (из полупуне чаше воде), ивањданског осврта на све те силне изласке једног јединог, нашег и свачијег (у најбољем смислу речи) ”Егзита”. Несумњивог шампиона директне, аполитичке и ванизборне супер-демократије.
Magarčina naša, sva usnula od silnih studijskih boravaka...
- Post n°566
Video sam ko je. I to je objavljeno u "Dnevniku", rubrika "Moj Novi Sad".
- Post n°567
Za "Kuma" je rekao da je riječ o "filmu u kojemu ima više krvi nego u Donbasu koji nije baš za 'bečke dječake'". Radi se o genijalnom filmu, ali mu je ipak, kaže - bolji "Bilo jednom u Americi" - jer je netko prvi put zagrebao po temi židovske mafije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°568
"Srpski svet" je jedan dovoljno jednostava i istovremeno širok, višeznačan pojam, upravo od onih kakvi nam sad trebaju. Nama danas nije potrebna neka čudna, anahrona i monotona priča o "načertaniju" ili čemu god sličnom iz direktno preuzete prošlosti.
Kroz srpski svet mi postojimo u jednoj realno mogućoj formi, sada i ovde, pošto Srbi ne mogu da čekaju vreme kada će im neki novi Versajski ugovor ili neka nova Jalta omogućiti realno postojanje u međunarodno priznatoj zajedničkoj državi. Uostalom, "zajednička država" je i bila onaj đavolski trik kojim je na srpsku i balkansku scenu stupila travestirana, transrodna nakaza od države zvana Jugoslavija.
Tako da je ovde važno da mi razumemo da "srpski svet" zaista postoji, već sada, bez obzira na to u kojim se sve državama trenutno nalaze pripadnici tog srpskog sveta, njegovi metafizički i čežnjom ispunjeni žitelji, i to kakve pasoše držali u svojim putnim torbama. Srpski svet je dokaz da je nečije formalno državljanstvo često slučajna stvar, a da je ono što je zaista važno, ono što nas određuje: nešto potpuno, potpuno drugo. I da je tu reč o suštastvenim vrednostima, o metafizici artikulisanoj političkim rečnikom.
Dakle, "srpski svet" kao zbir i sabor svih nas u vremenu današnjem, pa onda, kroz sve generacije do kraja istorije i do svršetka sveta i Drugog Hristovog Dolaska.
"Srpski svet" je i jedna otvorena mogućnost--za naše neprijatelje preteća, a za nas ohrabrujuća--da će se, možda on realizovati u granicama jedne objedinjene države (sačinjene od danas razbacanih teritorija sa srpskom većinom). Znači na potpuno praktičan način, ako Bog da i ako mi budemo zaslužili tako nešto.
Ali, bilo kako bilo, "srpski svet" je i prevashodno odbrambeni pojam, on nam omogućava da i u najtežim okolnostima, u raznim zatvorima za Srbe po nama susednim državama, mi možemo i dalje da živimo duhovno slobodni bez obzira na sve druge okolnosti.
_____
- Post n°569
Има мало неког квази-хришћанства, да није Бокан?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°570
bravo
_____
- Post n°571
i do svršetka sveta i Drugog Hristovog Dolaska.
Ово улива наду... дао је себи неки рок кад би могао да престане.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°572
za metafizičke žitelje to nije ništa.
_____
- Post n°573
Док су житељи, ајде де. Кад их унапреде у живаљ, најебали су.
_____
- Post n°574
to je iz intervjua pečatu. ima još zanimljivih stvari, o šestoj koloni i kako je pravi narod krotki svetosavski narod koji zna kako se gradi crkva i država a ne ovi neobuzdani i fanatični nacionalisti (sic). i kako je sporazum sa mkd crkvom u skladu sa ruskom crkvom i presvetosveoštestvjajujim Kirilom i kako se bolje vidi iz Moskve nego iz Beograda, i da se crkvena hijerahija ne dovodi u pitanje, ukratko svaka čast Vučiću a pomalo i Porfiriju.
_____
- Post n°575
"Transrodna nakaza od drzave"
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije