ko je autor? bez guglanja!
- Post n°251
Re: ko je autor? bez guglanja!
Meni je takodje interesantna ta brojka od 500 pilota. Ispada da su ovi oborili jedno 1000 americkih aviona nad Srbijom...
- Post n°252
У Југославији је пало око 450 Б-17 и Б-24, у просеку са по 10 чланова посаде, плус око 170 ловачких авиона, са око 4700 чланова посаде. Само Американаца.
Од тог броја, око 2000 су евакуисали партизани, 380 четници, још неких 130 је пало код четника па пребачено код партизана, затим су неки пребачени из Италије партизанима, ослобођени у Загребу крајем рата итд итд.
У Србији је пало преко 600 авијатичара, од тога су преко четника евакуисали 320, још 19 је пребачено партизанима, код партизана пало 41, и заробљено 100. Остали углавном погинули још у ваздуху.
Ако одузмеш ове бројеве од горњих, видећеш да је удео четника у евакуацији ван Србије био симболичан.
Податак да је скоро 80% авијатичара који су пали у Србију евакуисано говори да је народ био искрено за Савезнике.
Од тог броја, око 2000 су евакуисали партизани, 380 четници, још неких 130 је пало код четника па пребачено код партизана, затим су неки пребачени из Италије партизанима, ослобођени у Загребу крајем рата итд итд.
У Србији је пало преко 600 авијатичара, од тога су преко четника евакуисали 320, још 19 је пребачено партизанима, код партизана пало 41, и заробљено 100. Остали углавном погинули још у ваздуху.
Ако одузмеш ове бројеве од горњих, видећеш да је удео четника у евакуацији ван Србије био симболичан.
Податак да је скоро 80% авијатичара који су пали у Србију евакуисано говори да је народ био искрено за Савезнике.
- Post n°253
Narod je uvek bio budalast, jenkijevsku olos je trebalo klati.
- Post n°254
Истим авионима и бродовима је евакуисано преко 10 пута више рањеника за болнице у Италији.
Већина проблема са Неретве и Сутјеске је тиме била решена - рањеници у Италији, редовно снабдевање муницијом. Операције су далеко лакше извођене.
Већина проблема са Неретве и Сутјеске је тиме била решена - рањеници у Италији, редовно снабдевање муницијом. Операције су далеко лакше извођене.
- Post n°255
Sotir wrote:Истим авионима и бродовима је евакуисано преко 10 пута више рањеника за болнице у Италији.
Ne razumem uzrocno-posledicnu vezu, niti se zalazem za neki poseban princip. Stvar je jednostavna, trebalo je evakuisati se i prihvatati municiju na jednoj strani, a na drugoj strani klati ove sto ih obore nad Jugom. Posebno one sto su bombardovali Beograd i druge gradove po Srbiji. Win some, win some. Jenkijevski princip bez principa.
- Post n°256
Ne lupaj, bre, Filipe.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°257
Дух времена је заводљив. Чак је и бивши политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, ваљда на основу сопствених аналитичарских увида, развио стретегију политичке борбе, спојио суверенизам и салебритизам – и постао политичар. Нажалост, овај хибрид у Србији обећава много мање него у САД, где је Хилари Клинтон 2016. године селебритије постројила иза саможивог феминизма десно-либералне елите коју оличава.
Штавише, бојим се да је, наравно не само Вукадиновићево, ослањање на селебритије недомишљено и контрапродуктивно. Посебно када се обраћате анти-елитстичким српским гласачима, традиционално сумњичавим према сваком штрчању и самоистицању. За Србију, а нарочито за опозицију, боље би било да је Вукадиновић остао аналитичар, чак и „Влах“, него што је постао компањон српских верзија Роба Кардашијана и Еми Шумер. Ипак, додир славе и око камера су ломили и много чвршће политичке кичме и јаче аналитичарске умове. Зато, иако ме растужује, некако не чуди да Нова српска политичка мисао као да мутира у Нову селебрити политичку мисао.
- Post n°258
Ih, pa Cira.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°259
Jes vala...ali mi je super kako je potkacio Djokicu
- Post n°260
Potkačiće bilo koga ko je bilo kako protiv režima. Razlog tome je to što mu je režim - nezanimljiv.
- Post n°261
Kako nezanimljiv. Sinoć u birtiji mi puste Vučićevo obraćanje nekom Babiću o ljetovanju u Sopotu, cijeli stol se zabavaljao.KinderLad wrote:Potkačiće bilo koga ko je bilo kako protiv režima. Razlog tome je to što mu je režim - nezanimljiv.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°262
Pa znam, ali njemu je, eto, biva, nezanimljiv
Ali su mu, jednako, zanimljivi svi koji ga kritikuju.
Ali su mu, jednako, zanimljivi svi koji ga kritikuju.
- Post n°263
KinderLad wrote:Potkačiće bilo koga ko je bilo kako protiv režima. Razlog tome je to što mu je režim - nezanimljiv.
Da dodam samo, da bi se shvatila smešnost tog dela - tekst je objavljen na NSPM (tamo sam ga i našao), kao i redovno što mu Đokica Vlah objavljuje sve napisano dajući mu kredibilitet Verovatno nije ni video taj deo, a još na vrhu Ćirinog članka stoji prepotentno "upozorenje: dugačak tekst, pismenima će verovatno trebati oko 40 minuta" Cenim da Đokica Vlah nije iščitao sve
- Post n°264
Nije to. Vukadin stvarno nije zlopamtilo, niti neki sujetan lik.
_____
- Post n°265
Bože, o nacionalizmu i patriotizmu mi drobi tip koji je rasprodao očevinu da bi vojažovao po belom svetu... Ćirkane, ti si sramota.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°266
Reči vladike Nikolaja Velimirovića: “Odrastao čovek je vazda mnogoletan, ali nikada dovoljno punoletan” vrate me na činjenicu da je priroda kiše uvek ista, ali da od nje raste trnje u pustinji i cveće u oazi.
- Guest
- Post n°268
Creepy Uncle wrote:Reči vladike Nikolaja Velimirovića: “Odrastao čovek je vazda mnogoletan, ali nikada dovoljno punoletan” vrate me na činjenicu da je priroda kiše uvek ista, ali da od nje raste trnje u pustinji i cveće u oazi.
ovo je napisao inspirobot
- Guest
- Post n°273
Evo jos malo, sada cete zacelo provaliti
Kako u muzici, tako i u životu, priroda je podelila ljude na one koji govore u “duru”, optimiste, koji na radost misle i rade, bez obzira na okolnosti i krajnji ishod, i na one koji tugaljivo govore u “molu”, i kojima je uvek neko drugi kriv za lični neuspeh. Od onih sam koje je život po rođenju gurnuo u gore navedenu prvu grupu, gde mi je dodelio zadatak da “armaturu“ življenja, “zalivam” optimizmom. S obzirom na činjenicu da je sve ono što se nalazi ispred i iza nas beznačajno u poređenju sa onim što se nalazi u nama, ponosan sam na svoje stablo, na svoj god, na svoj rod i na svoj plod!