Vesti iz ekonomje
- Post n°526
Re: Vesti iz ekonomje
Добијамо систем коме је циљ да не ради.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°527
Ajde ovde
https://www.index.hr/auto/clanak/vlasnici-tesli-u-norveskoj-pokrenuli-strajk-gladju/2391079.aspx
I posle Yugo bio bezveze.
https://www.index.hr/auto/clanak/vlasnici-tesli-u-norveskoj-pokrenuli-strajk-gladju/2391079.aspx
I posle Yugo bio bezveze.
- Post n°528
Lol
(Auto skripi pri prelasku neravnina - treba da se podmaze kugla)
(Auto skripi pri prelasku neravnina - treba da se podmaze kugla)
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°529
Ne znam ništa o Tesli ali onako odokativno… deluje kao krhki komad plastike. Jel se desi da neko u Tesli preživi sudar sa reciml Dodge Ram pickup truckom?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°530
Ne znam za konkretno taj scenario ali safeti profil im je odlican, to se valjda zna.
Nije krhki komad plastike. Ali final touches nisu na nivou drugih auta tog cenovnog ranga. Sto na kraju ispadne nebitno jer se prosto ne mogu porediti klasicni automobili i tesla. Tj morao da bi iskeris mnogo vise za isto uzivanje u voznji.
Nije krhki komad plastike. Ali final touches nisu na nivou drugih auta tog cenovnog ranga. Sto na kraju ispadne nebitno jer se prosto ne mogu porediti klasicni automobili i tesla. Tj morao da bi iskeris mnogo vise za isto uzivanje u voznji.
_____
- Post n°531
Tesla moze da izgleda kao OK auto u Evropi, gde se uglavnom voze auta tog gabarita i tog krhkog profila. U Americi medj Dodge Ramovima i monster SUVoima, Tesla izgleda kao plasticni kovceg na 4 tocka. Podvlacim, izgleda tako, ne da je zaista tako. A kako Amerikanci vole da kazu, "you can only make a first impression once".
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°532
Ne zadrzava se tesla dovoljno dugo medj Dodge Ramovima i monster SUVoima - dok izvedes poredjenje vec ih je ostavio u prasini
(Imam jedan model 3 u evropi, performance, i jedan ovde u sev Ameriki, long range, otprilike 3god izmedju ta dva modela - definitivno vremenom popravljaju te validne zamerke koje ljudi iznose)
(Imam jedan model 3 u evropi, performance, i jedan ovde u sev Ameriki, long range, otprilike 3god izmedju ta dva modela - definitivno vremenom popravljaju te validne zamerke koje ljudi iznose)
_____
- Post n°533
Ja imam samo dve zamerke koje mogu da stanu u jednu recenicu: nek naprave auto da izgleda kao ozbiljan auto a da ne kosta u tri lepe. Kada to urade, razmotricu da li da ga kupim.
_____
- Post n°534
Nije vest, vise utisak. Izlazim juce sa prijateljem iz jednog kafica, u najuzem centru, i ispred nas se pojavljuje lik koji u svakoj ruci drzi po tri one velike cokolade "Najlepse zelje" i kaze - jeftino, jeftino..
Nisam to video jos od devedesetih.
Nisam to video jos od devedesetih.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°535
Па ако ће и зеље да буде скупо, ствааарно... :паће:
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°536
just to confirm i'm understanding the FTX collapse: over a million people put $1 billion in assets into a crypto company, founded in the bahamas, by a 28 year old. am I understanding this right.
— Rob DenBleyker (@RobDenBleyker) November 12, 2022
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°537
Коцкање се увек исплати, ако ти продајеш коцке.
_____
- Post n°538
https://www.cnn.com/2022/12/14/investing/binance-withdrawals-crypto-intl-hnk/index.html
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°540
_____
- Post n°541
Ne znam gde nam je stanje u zdravstvu, ali pošto je u pitanju stanje na tržištu evo ovde.
Ako želite da se na listi čekanja za zahtevnu operaciju (kuka) progurate u razmerno povoljan termin to će vas koštati 2000 (u hrvatskoj valuti).
Ako želite da se na listi čekanja za zahtevnu operaciju (kuka) progurate u razmerno povoljan termin to će vas koštati 2000 (u hrvatskoj valuti).
- Post n°542
prijavi prebivalište u nišu ili okolici thank me later
U Nišu se „operacije kuka se zakazuju već za jun ove godine, a operacije kolena za avgust 2024. godine. Ne postoje liste čekanja za kataraktu, ni za pejsmejker i to je zaista za pohvalu. Za ugradnju stentova čeka se mesec dana, a za koronorografiju dva meseca“, istakla je Radojević Škodrić novinarima u UKC Niš.
https://nova.rs/vesti/drustvo/direktorka-rfzo-o-listama-cekanja-za-operacije-spiskovi-najkraci-u-nisu/
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°543
S obzirom na drugi pasus čini mi se da joj nije baš za verovati. Bilo bi relativno profesionalno od novinara da je potražio i sud nekog pacijenta.
- Post n°544
Ali ako dobiješ srčani udar (i preživiš), stent/koronarografija će biti urađena praktično istog dana (ako je indikovano)
- Post n°545
https://balkans.aljazeera.net/news/economy/2023/1/16/oxfam-jedan-posto-najbogatijih-prigrabilo-dvije-trecine-od-42-000-milijardi-dolara-novog-bogatstvaJedan posto najbogatijih na svijetu je prigrabilo gotovo dvije trećine od 42.000 milijarde novog bogatstva stvorenog od 2020. godine, navodi Oxfam u novom izvještaju
- Post n°546
Ja lepo kazem da ih ogradimo i postavimo strazarske kule, te ne damo nikome da ulazi unutra niti izlazi napolje, da ljudi na miru stvaraju i prigrnu sav novostvoreni kapital koji stvore.
- Post n°547
Filipenko wrote:Ja lepo kazem da ih ogradimo i postavimo strazarske kule, te ne damo nikome da ulazi unutra niti izlazi napolje, da ljudi na miru stvaraju i prigrnu sav novostvoreni kapital koji stvore.
Сами ће да се затворе у Швабове градове од 15 минута. Гејтид комјунити, што и иначе воле.
_____
- Guest
- Post n°548
Ne znam da li se zezaš ovo za gradove od 15 minuta, ali to ne znači - zatvoren grad, nego nešto potpuno suprotno od toga, da ne moraš da ideš kolima na drugi kraj grada da bi ostvarivao svoje osnovne potrebe, tj. ideja je vraćanje ljudi na ulice.
- Post n°549
Cousin Billy wrote:Ne znam da li se zezaš ovo za gradove od 15 minuta, ali to ne znači - zatvoren grad, nego nešto potpuno suprotno od toga, da ne moraš da ideš kolima na drugi kraj grada da bi ostvarivao svoje osnovne potrebe, tj. ideja je vraćanje ljudi na ulice.
Па целог живота избегавам велике градове, јасан ми је тај део, него сам мислио на онај други део приче, о 400 дозвољених излазака годишње.
_____
- Guest
- Post n°550
Niko Paće nije predložio zabranu kretanja za stanovnike najbogatijih zapadnih gradova, tog bi odmah stavili u ludnicu.
U tzv. realnosti, u Oksfordšajru su predložili kazne za kretanje ličnim automobilima nekim ulicama tokom špiceva. Tzv. traffic filters.
U tzv. realnosti, u Oksfordšajru su predložili kazne za kretanje ličnim automobilima nekim ulicama tokom špiceva. Tzv. traffic filters.