Vesti iz ekonomje
- Post n°501
Re: Vesti iz ekonomje
Apsolutno. Treba nagaziti nft-kripto entuzijaste.
- Guest
- Post n°502
Zanimljivo da kripto ekonomija u stopu prati berzu. Ko bi rekao da kriptoi nisu u vakuumu i da ljudi begaju iz spekulativnog sektora kada međedi zamene bikove.
- Guest
- Post n°503
e samo da se niko ne nada da će kriptoi pasti ispod održivog nivoa. ljudi prodaju da bi ponovo kupili po nižoj ceni. kad osete da je downward turn gotov, uslediće nagli skok vrednosti. nije prvi put i nije ni poslednji.
- Post n°504
Meni je sad tako zao tih ljudi, vec 20minuta citam kako su gurnuli celu ustedjevinu/kredit u kripto, kako sad to ne mogu da saopste zeni/deci/roditeljima.
Kao kad sam u osnovnoj citao Prvi put s ocem na jutrenje
Kao kad sam u osnovnoj citao Prvi put s ocem na jutrenje
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°505
Da nije kripto, bilo bi nešto drugo. Ne ulaže se ušteđevina u špekulacije, to je sumanuto i ti ljudi su kockari.
- Post n°507
A ja se sećam kad se 2008, 2009. na Benchu organizovala ekipa oko kupovine ASIC minera.
Naravno da sam preskočio.
Naravno da sam preskočio.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°508
krajem decenije sam radio posao koji je podrazumevao da svakoga dana pratim, pomno, vesti iz sveta - politika i društvo - i uz to vesti iz IT sektora. sećam se kao juče da sam čitao o BTC i dokono razmišljao o tome kako bi se možda moglo nabaviti/napraviti jedno 100 komada, nije neka investicija a možda bude tu keša za martinke ili odlazak na more ili tako nešto
- Guest
- Post n°509
jbt mreže vrve od "paničara", tj shorting demagoga koji arbitrarno pišu o donjoj margini (tipa 28.000 dolara) ispod koje sledi pakao i haos.
- Post n°510
Pazi, ja bukvalno ne znam ništa o kriptu i ništa mi tu nije jasno - verovatno zato nisam pre 13, 14 godina ni uložio nekoliko hiljada u kupovinu minera.
Forex donekle kapiram, ali nedovoljno da bih uložio pare.
Nikakav sam trgovac. Jbga.
Forex donekle kapiram, ali nedovoljno da bih uložio pare.
Nikakav sam trgovac. Jbga.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°511
Kako ide sa kriptom? Jesul poceli da skacu sa solitera, i ako nisu, kada ce poceti?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°512
Drzi se na oko 1.25 biliona, oscilacije na dnevnom nivou idu od 1.23 do 1.27 biliona dolara i manje-vise nema znacajnih varijacija za sada.
- Post n°513
_____
~~~~~
- Post n°515
This level of profit (the 6th straight record high quarter) is 103% more than the profit of Facebook, Amazon, Netflix and Google.
— David Dayen (@ddayen) May 23, 2022
- Post n°516
Hladnjacari vs malinari.
Transport i logistika, kuriri - Jak ucenjivacki kapital
Transport i logistika, kuriri - Jak ucenjivacki kapital
- Post n°517
- Bili smo svjedoci toga kako se Rusija svojim energentima koristila kao oružjem kojim je prijetila. I vidjeli smo posljedice. Na nesreću, sada vidimo kako se Rusija koristi zalihama hrane kao oružjem, poručila je predsjednica Europske komisije.
Događaji u Ukrajini bitno mijenjaju svjetsku gospodarsku koncepciju. Donedavna mantra o "slobodnoj trgovini" više nije tako važna, prema svemu sudeći ni profit nije više "sveta krava".
- Moramo priznati da naši ekonomski izbori utječu na našu sigurnost. Sloboda je važnija od slobodne trgovine, zaštita naših vrijednosti važnija je od profita, naglasio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°518
Имамо ли тему за Биткоине и остала крипто срања?
Ове недеље је био пад од 40%, а само данас око преко 10%.
Биткоин пао на 18к, а етереум на испод хиљаду.
Надам се да ће напокон да изумру сви.
Најгора шпекулација икад, огромна потрошња струје је невиђен злочин сам по себи.
Ове недеље је био пад од 40%, а само данас око преко 10%.
Биткоин пао на 18к, а етереум на испод хиљаду.
Надам се да ће напокон да изумру сви.
Најгора шпекулација икад, огромна потрошња струје је невиђен злочин сам по себи.
- Post n°519
Sad me interesuje sta je Karadjoka pricao ovde
Sta ce biti sa Drazinim kopacima
Sta ce biti sa Drazinim kopacima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°520
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°521
https://pescanik.net/paradigma-novog-produktivizma/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°522
Kad nećeš da platiš koliko vredi... Idea! pic.twitter.com/eNIi4wdidf
— Novobeogradjanin (@N_Beogradjanin) August 16, 2022
- Post n°523
Dve Idejine prodavnice i jedna Maxijeva što radi do 22h u mom kraju kompletno ispunjavaju opis što ga je Disi priložio pre neki mesec u pogledu životne dobi i klasnog statusa zaposlenih. Hoću reći da je i kod mene na iskustvenom planu došlo do degradacije radnog naroda.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°524
Pa ništa, čekamo nevidljivu ruku tržišta.
- Post n°525
Ne vredi. Nisu tu samo pare problem, a pare jesu problem. Gazde zlostavljaci. Predradnici/menadzeri zlostavljaci. Musterije zlostavljaci. Rad na crno. Rad na sivo. I posledicna kreditna nesposobnost. Nesigurno zaposlenje. Nesigurna isplata. Los alat. Losa roba, koju moras da pravdas musterijama. Razjebano radno vreme. Los prevoz. Potpuno odsustvo drustvenog postovanja za bilo koje zanimanje koje ne podrazumeva sedenje u kancelariji...
_____
~~~~~