by boomer crook Fri May 03, 2024 6:55 pm
dakle malo ozbiljnije ZLF je pokret lokalne samouprave koji je tek sada presao na nacionalni nivo i nacionalne teme. sa nacionalnim temama dolaze i internacionalne. to je proces ucenja i videcemo sta ce nauciti. do sada je biljana jedini nas prominentni politicar koji se o gazi oglasio, ZLF saopstenja o temama koje se ne ticu srbije su retka i mislim da je to i do resursa koje mogu da negde usmere - posto uz djilasa, bojkotase, tabloide, skupstinsko zasedanje - medjunarodna politika se negde nalazi pri dnu liste prioriteta. iskreno mislim da svako ko je kritican treba da se uclani i vidi da li moze da utice na njihovu politiku. kada kazem kritican doslovce mislim neko ko je ocigledno razocaran zato sto se u njima u nekoj meri prepoznavao.
videcemo sta nosi noc a sta nosi dan. kritika je legitimna, mozda je moguce u srbiji stvoriti levicu koja nece biti PRL ili koja nece sedeti na podkastima sa cetnicima usta punih palestine i putina dok masta o novim masovnim grobnicama u susedstvu.
no zasigurno znam da ce ta i takva levica morati da se pozabavi srbijom, kosovom i albancima pa ce ili ko tupavi blastelica da zamislja da je heroj klosara ili ce da proba da pronadje modalitete mira, bratstva i sestrinstva.
Last edited by boomer crook on Fri May 03, 2024 7:05 pm; edited 1 time in total
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started