Hmmm... Sad mi postaje bolno jasno zašto je levica ovoliko u kurcu.
šta čitate?
- Post n°651
Re: šta čitate?
Hmmm... Sad mi postaje bolno jasno zašto je levica ovoliko u kurcu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°653
Daleka zemlja
Uzela sam ovo jer - lijepe korice + nakladnička kuća koja je izdala Ime vjetra. I što sam zapamtila - glavnik lik je cura u potrazi za mamom, sidekick joj je dečko s citatom Kurta Vonneguta na ruci, a izmiješao se RL i svijet priča. Još su te priče nekako i dobre, jezive u mometima, al ništa da me sad povuče da nastavim sa serijalom.
Fanasy na čeki do Kamenitih vrata
Uzela sam ovo jer - lijepe korice + nakladnička kuća koja je izdala Ime vjetra. I što sam zapamtila - glavnik lik je cura u potrazi za mamom, sidekick joj je dečko s citatom Kurta Vonneguta na ruci, a izmiješao se RL i svijet priča. Još su te priče nekako i dobre, jezive u mometima, al ništa da me sad povuče da nastavim sa serijalom.
Fanasy na čeki do Kamenitih vrata
- Post n°654
Pa da, jebi ga...
_____
~~~~~
- Post n°655
da vico cutnje
cini mi se da je aktuelnija no ikad sa ovim zatvaranjima
cini mi se da je aktuelnija no ikad sa ovim zatvaranjima
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°656
nije baš kao normal people ali mi je jako legla
prva knjiga koju sam pročitala na mobilnom od početka do kraja, yes, it is possible!
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°657
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°658
Preporuka Vinetuu i Old Šaterhendu. Oni vole ovakve stvari.
_____
~~~~~
- Post n°660
_____
~~~~~
- Post n°661
ontheotherhand wrote:ko ti je Old Šaterhend?
Вероватно ја... матор сам и рабим фоткалицу.
- Post n°662
Taman sam odložila "Knjigu o jugu" Jurice Pavičića i ono
Znači počne s Mediteranom, što on predstavlja sjeveru, i to posredstvom filma/romana "Soba s pogledom" - da bi zaključio kako je Mediteran upravo soba bez pogleda. Ima tu ode buri koju pronalazi što kod romanopisaca, što kod estrade tipa Thompsona, ali i Baje Malog Knindže Povijesni presjek jadranske magistrale, Jadrolinije ali i strašno simpatični panegirik Renoultu 4, zatim priče o tvornici u Sinju i posljedičnoj emancipaciji žena, pa čak je svoje mjesto našla i Dalmatinska kuharica autorice Dike Marjanović Radice koja sadrži recepte bakalar bez bakalara, pašticada bez mesa, zec bez zeca, jer ljudi su se morali snalaziti u oskudici.
Posebno mjesto kod autora zauzima arhitektura, pa tako on priča o odrastanju u Splitu u socijalističkom kvartu, opisuje zgradu kroz antropološku vizuru i uspoređuje ju s kibucom.
Odlično.
Znači počne s Mediteranom, što on predstavlja sjeveru, i to posredstvom filma/romana "Soba s pogledom" - da bi zaključio kako je Mediteran upravo soba bez pogleda. Ima tu ode buri koju pronalazi što kod romanopisaca, što kod estrade tipa Thompsona, ali i Baje Malog Knindže Povijesni presjek jadranske magistrale, Jadrolinije ali i strašno simpatični panegirik Renoultu 4, zatim priče o tvornici u Sinju i posljedičnoj emancipaciji žena, pa čak je svoje mjesto našla i Dalmatinska kuharica autorice Dike Marjanović Radice koja sadrži recepte bakalar bez bakalara, pašticada bez mesa, zec bez zeca, jer ljudi su se morali snalaziti u oskudici.
Posebno mjesto kod autora zauzima arhitektura, pa tako on priča o odrastanju u Splitu u socijalističkom kvartu, opisuje zgradu kroz antropološku vizuru i uspoređuje ju s kibucom.
Odlično.
- Post n°663
Nisam čitao Pavičića, ali sam čitao Diku Marjanović i nije njena "Dalmatinska kuhinja" samo cucina povera. Ima tu i teletine i govedine... a otkud bakalar, riba severnog Atlantika u kuhinji na Jadranu je pisao Rikardo Derco, a mislim da sam i ja ovde pominjao.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°664
Nije, nije, ima tu svašta A što je pisao Rikardo Derco za bakalar?Notxor wrote:Nisam čitao Pavičića, ali sam čitao Diku Marjanović i nije njena "Dalmatinska kuhinja" samo cucina povera. Ima tu i teletine i govedine... a otkud bakalar, riba severnog Atlantika u kuhinji na Jadranu je pisao Rikardo Derco, a mislim da sam i ja ovde pominjao.
- Post n°665
Bleeding Blitva wrote:Nije, nije, ima tu svašta A što je pisao Rikardo Derco za bakalar?Notxor wrote:Nisam čitao Pavičića, ali sam čitao Diku Marjanović i nije njena "Dalmatinska kuhinja" samo cucina povera. Ima tu i teletine i govedine... a otkud bakalar, riba severnog Atlantika u kuhinji na Jadranu je pisao Rikardo Derco, a mislim da sam i ja ovde pominjao.
Ваљда је имао неке ваљане разлоге... :паће:
- Post n°666
Dalmatinski ribari su bili u obavezi da sveže ulovljenu ribu predaju Mlečanima, a ovi su im zauzvrat davali sušeni bakalar.
_____
- Post n°667
Znači od Mlečana smo uz lijepu arhitekturu baštinili i smr sušeni bakalar pa onda i kolektivnu dječju traumu za Badnjak
- Post n°668
Sveži, soljeni, sušeni... bakalar je zakon. Priznajem da je problem dok se kuva, ali kasnije, sa blitvom i krompirom... uf.
Pre neki dan sam jeo sveži, tj. odmrznut, pecnut u tiganju, dovršen u foliji u rerni.
Uzgred, pročitao sam da su u Hrvatskoj počeli da gaje gofa. Mislim da je 16 evra kilo.
To treba probati.
Pre neki dan sam jeo sveži, tj. odmrznut, pecnut u tiganju, dovršen u foliji u rerni.
Uzgred, pročitao sam da su u Hrvatskoj počeli da gaje gofa. Mislim da je 16 evra kilo.
To treba probati.
_____
- Post n°669
Notxor wrote:Sveži, soljeni, sušeni... bakalar je zakon.
Да, тај закон су писали Млеци, види горе.
ali kasnije, sa blitvom
Е, Блитво, позвао те на бакалар...
- Post n°670
Tek sam u Portugalu skužila da bakalar može biti zabavan, nepce (i nos) mi se prestalo žaliti. Kad se bakalar natrpa češnjakom, mislim da je to na bjanko, e to mi je zakon.Notxor wrote:Sveži, soljeni, sušeni... bakalar je zakon. Priznajem da je problem dok se kuva, ali kasnije, sa blitvom i krompirom... uf.
Svakojaka se riba uzgaja, zapravo si to baš lijepo povezao jer upravo Pavičić ističe manjkavost monokulture (turizma) u Dalmaciji. Ideja i jest uvesti marikulturu (plavo gospodarstvo) da ti turizam nije jedini oslonac.Uzgred, pročitao sam da su u Hrvatskoj počeli da gaje gofa. Mislim da je 16 evra kilo.
To treba probati.
- Post n°671
dali su mlecani i stamparije pa se mogao razvijati taj dubrovacki kurac od govora
od tih dalmosa volim da citam desnicu
nije moja
od tih dalmosa volim da citam desnicu
nije moja
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°672
What tech calls thinking
Komparatist književnosti pitko i koncizno (150 stranica) napisao par stvarčica o Silicijskoj dolini. Ima zanimljivh poglavlja o fetišizaciji odustajanja od faksa, fail better mistificiranju itd. Neka sam imena morala guglati tipa Peter Thiel, o njemu je dosta bilo a nije ni dropout, čak je sa Stanforda pokupio Girardovu filozofiju i implementirao u svoj mythos Zabavna je knjiga.
Komparatist književnosti pitko i koncizno (150 stranica) napisao par stvarčica o Silicijskoj dolini. Ima zanimljivh poglavlja o fetišizaciji odustajanja od faksa, fail better mistificiranju itd. Neka sam imena morala guglati tipa Peter Thiel, o njemu je dosta bilo a nije ni dropout, čak je sa Stanforda pokupio Girardovu filozofiju i implementirao u svoj mythos Zabavna je knjiga.
- Korisnik
- Post n°673
ja kad god otvorim ovu temu baci me na 20tu stranu
- Post n°674
_____
my goosebumps have goosebumps
- Korisnik
- Post n°675
šta je to rekao Gorki Blitvo?
in other news, nerdgasm video:
https://www.facebook.com/Nerdforge/posts/314362423388956
in other news, nerdgasm video:
Rebinding a Lord of the Rings Book, full build video!
I was scared in the beginning, having to destroy the original binding I REALLY think it was worth it in the end though, one of my proudest builds yet!! And the casted ornaments are real silver! (it only lights up when the book is opened!! )
https://www.facebook.com/Nerdforge/posts/314362423388956