"Vidite Silone-a, on se obraća čitavoj Evropi", reče Kami.
šta čitate?
- Post n°251
Re: šta čitate?
"Vidite Silone-a, on se obraća čitavoj Evropi", reče Kami.
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°252
u žurbi sam birala šta da čitam u autobusu iz zagreba za beograd, i u kiosku tiska skupim nekog kinga iz 2014, gospodin mercedes
ajme
kakva plitka, beznačajna glupost.
kad je king prestao da piše zanimljivo? kad je prestao da se drogira?
pre toga sam ponovo pročitala mogućnost ostrva, i nakon uelbeka je kinga sramotno nazvati piscem
ajme
kakva plitka, beznačajna glupost.
kad je king prestao da piše zanimljivo? kad je prestao da se drogira?
pre toga sam ponovo pročitala mogućnost ostrva, i nakon uelbeka je kinga sramotno nazvati piscem
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°253
Браћа Стругацки - "Тешко је бити Бог".
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°255
Stao sam tačno na pola Pinčonovog V. i ne mogu dalje da me ubiješ. Ali, trudim se...
- Post n°256
Ne znam što bi to neko sebi radio
_____
- Post n°257
Nervira me što su me mnogi upozoravali pre no što sam počeo da čitam, al' ja tvrdoglav. A i ne volim da ne završim knjigu koju počnem, naročito onu koju sam do pola pročitao. U principu, retko mi se dešava da odustanem, to mi je baš teška odluka. Još moram da odem u biblioteku i vratim knjigu, dakle i formalno sebi priznam da sam odustao.
- Guest
- Post n°258
Pre bih uzeo pušku i ubio se na mestu nego da to ponovo pokušavam da čitam.
- Post n°259
ja sam odustala od pinčona nakon što nam je profesorka navela spisak knjižurina koje treba da pročitamo da bi razumeli crying of lot 49.
_____
- Post n°260
To mi je predlagala žena u biblioteci, razumno je manja knjiga od V. koja ima 500 veoma sitno kucanih strana.
- Guest
- Post n°261
ja ne smem da ostavim započetu knjigu nepročitanu, bacio sam tako dosta vremena
- Post n°262
Lev Abalkin wrote:ja ne smem da ostavim započetu knjigu nepročitanu, bacio sam tako dosta vremena
А то онда решаваш тако што бациш још времена, јер доста времена није било доста?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°263
inače ja čitam radnike i seljake viktora ivančića i ja volim tog čoveka
_____
- Post n°264
Radnici i seljaci solidni, neuporedivo življi i svežiji od kolumni, onomad apsorbovao u cugu.
- Post n°265
Mercedes od kinga jeste ocajan, al mislim da mu je to jedno od najgorih dela. Posle je izvukao dalas za koji cujem da je odlican. Ja citam metro 2035, i pokosio me je preokretima vec pet puta do sada. Do polovine knjige nekako ide prosecno, ima sjajno zamisljenih momenata, ali nekako lose i brzinski napisanih, ali onda krece da roka i izvlaci ukupni utisak preokretima(da ne spojlujem). Ne znam jel citao neko odavde sva tri dela, ali meni se cini da je knjiga mogla da bude tri puta bolja, slicnija prvoj,samo da su mu dali vremena, ili da je on imao vremena da joj se tako studiozno posvèti kao prvoj i da joj slobodno da na sirini, bar tehnicki
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°266
disident wrote:
da joj se tako studiozno posvèti kao prvoj i da joj slobodno da na sirini, bar tehnicki
Означавање нагласка у осисаном тексту је посебан стилски домет. Неко је морао и тога да се сети.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°267
Ma kakav stilski domet,kucam na brzinu u prodavnici zbog musterija i zato sto se deo gde je komp ne greje
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°268
Одлично, из више разлога:
1) имаш муштерије!
2) не претерујеш са фурунашењем, ограничен си спољним чиниоцем
3) неће да ти се прегрева рачунало
4) топло хладно топло, очеличићеш се (ово под условом да се део где улазе муштерије може назвати топлим)
1) имаш муштерије!
2) не претерујеш са фурунашењем, ограничен си спољним чиниоцем
3) неће да ти се прегрева рачунало
4) топло хладно топло, очеличићеш се (ово под условом да се део где улазе муштерије може назвати топлим)
_____
- Post n°269
1) nije, radim za dnevnicu, ne procenat, sto se mene tice, najbolje da niko ne udje :v
2) jeste, ne preterujem ni sa cim, ogranicen sam ko terasa
3) racunar neki minimal krs, ne moze da se pregreje ni da od toga zavisi opstanak covecanstva
4) ne greje se ni to za musterije,samo "sobica" pored gde je tv, hleb i izlozeno pecivo ima tea pec
2) jeste, ne preterujem ni sa cim, ogranicen sam ko terasa
3) racunar neki minimal krs, ne moze da se pregreje ni da od toga zavisi opstanak covecanstva
4) ne greje se ni to za musterije,samo "sobica" pored gde je tv, hleb i izlozeno pecivo ima tea pec
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°270
disident wrote:1) nije, radim za dnevnicu, ne procenat, sto se mene tice, najbolje da niko ne udje :v
Свако зашто има своје јебига.
_____
- Post n°271
Sad dovrsavam pesmu boginji kali od simonsa, sta preporucujete dalje od njega? Msm na redosled, znam da je odgovor skoro sve
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°272
citaj lovedeath.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°273
I meni ta najbolja. Pre neki dan sam jednoj forumašici preporučio prvu priču iz zbirke.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°274
pa da. ja volim i carrion comfort a sramim se priznati da mi je devojka ruganjem ogadila hiperion i pratece romane.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°275
E, to nisam čito. Hiperione isto nisam mogao da čitam, ne mogu ja te spejs opere.
Šitao sam Šupljeg čoveka (ako se tako beše zvaše), i on mi je isto bio dobar.
Šitao sam Šupljeg čoveka (ako se tako beše zvaše), i on mi je isto bio dobar.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije