Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  lokal

  Bluberi

  Posts : 7930
  Join date : 2014-10-27

  lokal Empty lokal

  Post by Bluberi Thu Sep 29, 2016 12:35 am

  OTVORENO PISMO DOPISNIKA LISTOVA I AGENCIJA IZ SMEDEREVA O GRADONAČELNICI JASNI AVRAMOVIĆ
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Thu Sep 29, 2016 1:11 am

  Ko zna na šta je to ličilo kad je potpisala i dopisnica Informera.


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  Bluberi

  Posts : 7930
  Join date : 2014-10-27

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Bluberi Thu Sep 29, 2016 1:15 am

  To je i meni zanimljivo.
  Bluberi

  Posts : 7930
  Join date : 2014-10-27

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Bluberi Tue Oct 11, 2016 7:56 pm

  Plato preči od klizišta
  plachkica

  Posts : 16249
  Join date : 2014-11-06

  lokal Empty Re: lokal

  Post by plachkica Wed Jun 07, 2017 2:58 pm

  [size=39]Опоненти Захаријева траже увођење привремених мера у Босилеграду[/size]
  Председница Општинског одбора СНС у Босилеграду Невенка Костадинова, изјавила је за Инфо Врањске да је, по њеном мишљењу, „крајње време да се држава Србија позабави ситуацијом у Босилеграду и председником општине Владимиром Захаријевим“.
  Она сматра да је председник општине „одавно изгубио компас“ и да је „на сцени његова очајничка борба за фотељу и голу власт“.
  „Он неким својим поступцима у последње време вређа част и достојанство сваког грађанина општине и сваког припадника бугарске националне мањине.
  Резултат његове шеснаестогодишње владавине је је тај да је Босилеград одавно дотакао економско и социјално дно, број становника је смањен за једну трећину, а буџет и локална власт једино инвестирају у очување његове фотеље“, констатује Костадинова.
  Драгољуб Иванчов, председник Демократског савеза Бугара (ДСБ) и Иван Николов, председник Културно информативног центра (КИЦ) из Босилеградауказују на неколико последњих гафова Владимира Захаријева.
  Најпре је, кажу, у понедељак, 15. маја, одбио да у Босилеграду дочека и прими Илијану Јотову, потпредседницу Бугарске.
  Истога дана, Захаријев је бојкотовао Округли сто организованом поводом 100 година од спаљивања Босилеграда и 37 убијених цивила.
  Потом, лист „Братство“, кога издаје Национални савет Бугара, а на чијем је челу Владимир Захаријев, није објавио ни једно слово о посети потпредседнуце Бугарске и њеним порукама припадницима бугарске националне мањине у Србји.
  Захаријев, кажу даље саговорници, није дозволио да се у граду постави мермерна спомен плоча са именима 37 жртава из 1917. године, због чега су је организатори привремено били поставили на споменик Василу Левском у центру Босилеграда.
  Напокон, исту плочу су, 24. маја, по пријави председника општине, полиција и комуналци, скинули са споменика Василу Левском и однели у непознатом правцу, без потврде организаторима о одношењу.
  Николов каже да је због ових поступака Захаријева у Босилеграду укупна ситуација наелектрисана и да се актуелни председник општине овим  скандалима „игра отвореном ватром“.
  „Босилеград је апсолутно сазрео за увођење привремених мера.
  Нисам пророк, али ако се држава не позабави Владимиром Захаријевим и стањем у овој средини, овда се може свашта догодити“, каже Иван Николов.
  Он подсећа да је Софија близу, да је сада тамо нова власт у којој значајну улогу у Парламенту, Влади и државној управи играју десно орјентисане снаге, и да „борбени људи“ у редовима ВМРО и Атаке, неће тек тако гледати на ове испаде Захаријева.
  Драгољуб Иванчов, лидер ДСБ - једине бугарске партије у Србији, каже да  „скандалима и тортури“ Владимира Захаријева „нема краја“.
  „Није овде реч о политици.
  Овде је реч о недостатку елементарног људског достојанства, чиме Захаријев бахато исписује црне странице историје Бугара у Србији.
  Њему остаје још само то да овде уведе полицијски час“, тврди Иванчов.
  Редакција је овај текст проследила Владимиру Захаријевус молбом за његов одговор на ставове Костадинове, Иванчова и Николова, буде објављен накнадно, што је он прихватио.
  Р. Ирић

  O čemu se ovde radi?
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Wed Jun 07, 2017 3:03 pm

  O cemu se uvek radi - SNS sljam hoce da pocisti sve koji im nisu apsolutno odani i pozaposljava svoje ljude.


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  plachkica

  Posts : 16249
  Join date : 2014-11-06

  lokal Empty Re: lokal

  Post by plachkica Wed Jun 07, 2017 3:13 pm

  To mi je bilo na prvu, posle me zbunilo ovo o novoj desno orjentisanoj bugarskoj vlasti
  koja sigurno neće trpeti zulum Vladimira Zaharijeva...
  ficfiric

  Posts : 34573
  Join date : 2012-02-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by ficfiric Wed Jun 07, 2017 3:48 pm

  Pretpostavljam da se radi o uobicajenom sns-ovskom trabunjanju.


  _____


  Uprava napolje!

  ficfiric

  Posts : 34573
  Join date : 2012-02-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by ficfiric Tue Jul 04, 2017 5:19 pm

  СНС послала 30 батинаша у Смедеревску Паланку, опозиција тражи смену власти!

  БЕОГРАД – Демократска странка (ДС) оптужила је данас Српску напредну странку (СНС) да је организовала групу од 30, како се наводи, батинаша који у Смедеревској Паланци малтретирају и прете одборницима опозиције у том граду, након што је поднета иницијатива за смену власти у локалном парламенту.

  Опозиција, коју чине ДС, Српски покрет обнове, Социјалистичка партија Србије, Демократска странка Србије, Јединствена Србија и самостални одборници, предали су 22. јуна 29 потписа од укупно 49 одборника, чиме су затражили смену локалне власти.

  „Од тада се појавила група од 30 батинаша који свакодневно прете, упадају људима у куће и радње. Један одборник је на кратко отет док је други малтретиран и поливан водом. Пет пријава од стране одборника је поднето полицији која не реагује и самим тим одобрава ове поступке. Исти ови методи и одреди су коришћени широм Србије и постали су правило од 2012. године“, наводи се у саопштењу ДС.

  Та странка је навела да су уручени откази људима који у општини раде и по 25 година а истовремено су сакривани сви печати.

  „Према сазнањима на терену, свим овим прљавим радњама руководи Бранко Маловић, члан Извршног одбора СНС“, наводи ДС.

  Та странка је додала да су с тим сазнањима упознати министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

  Седница на којој ће се одлучивати о смени локалне власти у Смедеревској Паланци заказана је за четвртак, 6. јул.

  „Услед отворених претњи да ће физички забранити улаз у зграду Општине позивамо све медије да у четвртак у 10 часова буду на седници у Смедеревској Паланци.

  Опозиција је поднела захтев полицији да у четвртак буде присутна на седници како би омогућили несметан рад одборницима али изражава сумњу у њену спремност да испуни своју дужност након што се по ко зна који пут претворила у помоћни сервис батинаша.

  „Позивамо јавност и надлежне органе да се супротстави насиљу режима које је угрозило све демократске и цивилизацијске тековине које је Србија тешком муком достигла“, додаје ДС.


  _____


  Uprava napolje!

  Anonymous
  Guest

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Guest Wed Sep 27, 2017 9:27 pm

  Највећа просечна августовска зарада у Вовјодини исплаћена је у Пећинцима, где су запослени зарадили 54.236 динара, а изнад 50.000 динара просечно су зарађивали и запослени Панчеву, Вршцу, Новом Саду и Кањижи. Далеко најамања просечна зарада исплаћена је у Бачком Петровцу – 25.271 динара – и то је једина општина у Војводини где је просечна августовска зарада била испод 30.000 динара,


  Anonymous
  Guest

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Guest Thu Sep 28, 2017 11:36 am

  u pećincima sunoko drma
  паће

  Posts : 40366
  Join date : 2012-02-12
  Location : ропотарник

  lokal Empty Re: lokal

  Post by паће Sun Oct 08, 2017 1:14 pm

  Зрењанинска фабрика воде (што је мало претеран назив, немају залихе водоника и кисеоника него само пречишћавају воду коју пумпају са 125м дубине) већ други викенд има озбиљнију хаварију. Тј самом постројењу не фали ништа, али пукне цевовод. Прошли пут је било у њиховој авлији (види). Данас опет.

  Дакле ни данас ништа од лазање за ручак, а тако смо леп велик празилук донели са баште. Снашли се са чорбом из замрзивача и кајганом, бар јаја имамо ихај, кокошке не штрајкују.


  _____
     depart, mental.
     дежа ви амнезија, оно кад не знаш већ колико пута си заборавио исту ствар.
  mstislaw

  Posts : 1044
  Join date : 2015-01-26

  lokal Empty Re: lokal

  Post by mstislaw Tue Jan 02, 2018 1:20 pm

  Zrenjaninske barabe:

  lokal OpDvsRi_d

  +

  http://www.nabavke.com/javne-nabavke-tenderi-srbija/usluge-nabavke-muzickog-programa/gradska-uprava-grada-zrenjanina/zrenjanin/1581105
  ficfiric

  Posts : 34573
  Join date : 2012-02-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by ficfiric Thu Jan 04, 2018 1:42 pm

  Ухапшен осумњичени за подметање пожара у Првој крагујевачкој гимназији

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/2992054/pozar-u-prvoj-kragujevackoj-gimnaziji.html

  У најстаријој српској гимназији јужно од Саве и Дунава, Првој крагујевачкој гимназији, током ноћи је избио пожар. Изгореле су четири канцеларије и једна учионица и причињена је велика материјална штета. Крагујевачка полиција је ухапсила једно лице због сумње да је подметнуло пожар.

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Н. Г. (1981) из Крагујевца, осумњиченог да је ноћас око два сата после поноћи подметнуо пожар у Првој крагујевачкој гимназији.

  Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности, по налогу Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен тужиоцу.

  Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Зоран Кочовић рекао је за РТС да су дојаву о пожару ватрогасци примили у 3.22 и да су на терен изашла четири ватрогасна возила са 11 ватрогасаца.

  Пожар у најстаријој гимназији јужно од Саве и Дунава захватио је лево крило школе, приземље и први спрат. Брзом интервенцијом ватрогасаца спречено је да се ватра прошири на остали део зграде.

  Пожар је локализован у року од 10 минута, а око 5 сати јутрос је потпуно угашен. Због првентивних мера ватрогасци још дежурају. Ватра је, како сазнаје дописник РТС-а, избила на приземљу и првом спрату школе.

  Славица Марковић, директорка Прве крагујевачке гимназије, рекла је да је начињена непроцењива штета када је у питању библиотечки фонд из канцеларија, а изгореле су и слике.

  "Невероватно је да је дошло до овакве ситуације. Истрага ће показати шта је узрок", навела је Марковићева.

  Прва крагујевачка гимназија је под заштитом државе као споменик културе.

  Велика школа у тадашњој престоници Србије почела је са радом у новембру 1833. године, са 34 ученика и једним професором. Две године касније, 1835. године, школа је званично названа гимназијом.

  Од 1887. године школа је смештена у зграду у којој се и сада налази. Пројекат је урађен у Бечу, а изградња је трајала од 1884. до 1888. Столарија је и даље из тог периода, а изграђена је у једној бечкој радионици.


  _____


  Uprava napolje!

  ficfiric

  Posts : 34573
  Join date : 2012-02-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by ficfiric Fri Jan 05, 2018 11:07 am

  Miroslav Miletić @izglave

  Čovek koji je zapalio Gimnaziju, bio je uhapšen pa pušten da se brani sa slobode zbog tzv "talačke krize" sa bombama u jednom naselju u #Kragujevac.
  Najzanimljivije - u trenutku hapšenja, u julu 2017. za njim bila na snazi poternica zbog pucnjave iz 2014.
  #izglave
  I tako...


  _____


  Uprava napolje!

  Anonymous
  Guest

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Guest Fri Jan 05, 2018 1:08 pm

  kad nekog zapali ili ubije bice od ranije poznat
  Xexoxical Endarchy

  Posts : 2513
  Join date : 2015-07-20

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Xexoxical Endarchy Mon Feb 12, 2018 2:43 am

  onosto kazu aleatorni materijalizam - ko bi pretpostavio da ce ovako nesto da izazove proteste ?

  Protest u Požegi zbog trgovine uticajem predsednice skupštine


  _____
  Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Mon Feb 12, 2018 2:53 am

  Danas na Prvoj gledam izveštaj o ovome, i koga vidim da priča protiv gorepomenute predsednice opštine? Politikinog kolumnistu Simu Stoku (btw, prvi put vidim kako čovek izgleda, slutio sam da je izmišljen lik).


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  Xexoxical Endarchy

  Posts : 2513
  Join date : 2015-07-20

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Xexoxical Endarchy Mon Feb 12, 2018 3:03 am

  jbg, nisam ispratio lik i delo znamenitog sime stoke. sta je njemu inace penchant ?


  _____
  Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
  plachkica

  Posts : 16249
  Join date : 2014-11-06

  lokal Empty Re: lokal

  Post by plachkica Mon Feb 12, 2018 3:11 am

  nisam ispratila priču danas, janković je, iz ne znam kog razloga, pustio vrhovnu psg boticu
  na organizatore protesta, optužujući ih za maskiranje lukrativnih ds motiva građanskim
  aktivizmom.
  bilo mi je bizarno, pa sam čitala, ali mi ništa nije bilo jasno.
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Mon Feb 12, 2018 3:12 am

  et Xexo

  Evo, pa proveri:

  http://www.politika.co.rs/scc/clanak/385626/Pogledi/Atentat-na-Politiku

  Ali sad gledam, i sasvim moguće da sam se ogrešio o čoveka, možda uopšte nije ovaj Politikin u pitanju, mada mi se nešto čini da sam video da je i on iz Požege. Izvinjavam se Simi Stokiću stručnjaku za građevinsko zemljište i pitanje legalizacije!


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Mon Feb 12, 2018 3:28 am

  Povlačim izvinjenje! To je taj!

  Agencija za konsalting "Maksim Jura" iz Čačka organizuje jednodnevne edukativne konsalting seminare namenjene advokatima, kompanijama, opštinama, sudskim veštacima građevinske struke i svima koji imaju bilo koji problem sa građevinskim zemljištem, konverzijom i ozakonjenjem objekata.  Info 25.09.2017. | 09:00 > 16:00


  Glavni predavač je Simo S. Stokić, istaknuti stručnjak za tu oblast koji je objavio više radova i od 2010. godine održao 40 seminara iz te oblasti.

  Na njegovim seminarima do sada je bilo prisutno više od 1.500 pravnika, arhitekata i veštaka građevinske struke. Stokić je poznat široj javnosti i po svojim redovnim tekstovima u rubrici "Pogledi" u dnevnom listu Politika.

  Kad se on umešao protiv gradonačelnice, zaključujem da je u pitanju neki SNS-ov unutrašnji fajt.


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  Xexoxical Endarchy

  Posts : 2513
  Join date : 2015-07-20

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Xexoxical Endarchy Mon Feb 12, 2018 3:36 am

  aleatorni materijalizam... protesti u srbiji

  lokal 1931448533

  sto kaze diktotar smece/napalm


  _____
  Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
  Erős Pista

  Posts : 81647
  Join date : 2012-06-10

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Erős Pista Mon Feb 12, 2018 4:06 am

  Ne, protesti su mozda pravi, vidim da ucestvuje i Lokalni front, ali ako je smene to nece biti zbog protesta.


  _____
  "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

  Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
  mstislaw

  Posts : 1044
  Join date : 2015-01-26

  lokal Empty Re: lokal

  Post by mstislaw Tue Feb 27, 2018 9:29 pm

  Mater im.
  Šta kažeš na ovo, Paće? Teramo u 15h?

  lokal Empty Re: lokal

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Sun Jun 16, 2024 1:43 am