Srpska pravoslavna crkva
- Guest
- Post n°676
Re: Srpska pravoslavna crkva
On je inokosan poglavar svoje eparhije, tako da bez brige, ne bi se ništa posebno promenilo.
- Post n°677
plachkica wrote:aaaa
ode cer u tri lepe ako on dobije neku moć
Ono ludilo je gurao pop Voja preko Vuciceve zene, koliko znam
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°678
mislila sam da to lavrentije gura, a voja je najglasniji na lokalu.
(a lavrentije već ima istoriju besmislenih građevinskih poduhvata, soko grad i onaj džinovski
pozlaćeni krst na vrhu)
(a lavrentije već ima istoriju besmislenih građevinskih poduhvata, soko grad i onaj džinovski
pozlaćeni krst na vrhu)
- Post n°679
Nisam nikad cuo da Lavrentije planira nesto na Ceru, uvek se o tome prica kao o Vojinim projektima.
A ovo za Vucicevu zenu, tako je on rekao nekom cetniku iz POX-a.
A ovo za Vucicevu zenu, tako je on rekao nekom cetniku iz POX-a.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°680
Vladika Pahomije prebačen na lečenje u KBC „Dragiša Mišović“
Episkop vranjski Pahomije upućen je na dalje lečenje zbog koronavirusa u Beograd, u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović", saopštila je danas Eparhija vranjska.
Episkop vranjski Pahomije upućen je na dalje lečenje zbog koronavirusa u Beograd, u Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“, saopštila je danas Eparhija vranjska.
U saopštenju se navodi da mu je koronavirus potvrđen, da se testirao u ponedeljak, da je imao lakšu kliničku sliku i nije bilo potrebe za hospitalizacijom.
On je zbog mera predostrožnosti i daljeg lečenja upućen u Beograd na praćenje i ispitivanje, saopštila je eparhija.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°682
duhovit je matori, nema zbora
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°683
Joanikije (buduci patrijarh), Teodosije i Ignatije kazu da Vucic oce da ih spijunira u hramu sv Save.
_____
????
- Post n°685
Zar Joanikije ne treba da bude novi Đedo?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°686
Ja sam spreman se kladim
_____
????
- Guest
- Post n°687
Starac Lavrentije od stotinu ljeta.
Ovo javno klanje me još više uverava u to da će moći da se nađu samo na sigurici.
Ovo javno klanje me još više uverava u to da će moći da se nađu samo na sigurici.
- Post n°688
a to je onda bez ikakvog fajta, nije zanimljivo
_____
????
- Guest
- Post n°689
Pa to je posledica fajta, da se ne uradi ništa konkretno i da se čeka još par godina do novog fajta. I mene smara takav ishod i nadam se da ću promašiti
- Post n°690
samo da kazem da sam video na portualu Borba za veru, da zovu vladiku Jovana koji se vakcionisao "koronaverac".
Kad vidim takve stvari bude mi bliza ideja, da lepo Krcun izabere patrijarha i da idu u kurac.
Kad vidim takve stvari bude mi bliza ideja, da lepo Krcun izabere patrijarha i da idu u kurac.
_____
????
- Post n°691
da, bolje od toga bi bilo i da Irinej Bulovic bude patrijarh, onda lepo znamo na cemu smo, oltar pravi na kamen krvavi and the likeKirko Skaddeng wrote:Pa to je posledica fajta, da se ne uradi ništa konkretno i da se čeka još par godina do novog fajta. I mene smara takav ishod i nadam se da ću promašiti
_____
????
- Guest
- Post n°692
Zamisli odlože konklavu jer ne mogu da se dogovore oko lokacije i krene tabloidsko ludilo VELIKA SRAMOTA: OPTUŽUJU SINOD ZA PRISLUŠKIVANJE IZBORA ZA NOVOG PATRIJARHA
- Post n°693
Dobro, nismo se ni nadali da Vučić neće izabrati Patrijarha, kao da je u prethodnom izboru bilo drugačije....
Vladika Jovan Koronoverac to je Ćulibrk jel?
Vladika Jovan Koronoverac to je Ćulibrk jel?
_____
#FreeFacu
- Post n°694
Ne, to se odnosi na Jovana Vranisevskog, ohridskog arhiepiskopa, koji se vakcinisao. Mada tako zovu i druge vladike koji postuju epideomioloske mere.
Ne znam da se neki drugi episkop vakcinisao za sad, barem ne javno. Ne znam ni da li ima gde da se vakcinise Jovan Culibrk, posto on sluzi tamo u Evropskoj uniji gde nisu sposobni da obave vakcinaciju ni da nabave vakcine za sad
Ne znam da se neki drugi episkop vakcinisao za sad, barem ne javno. Ne znam ni da li ima gde da se vakcinise Jovan Culibrk, posto on sluzi tamo u Evropskoj uniji gde nisu sposobni da obave vakcinaciju ni da nabave vakcine za sad
_____
????
- Post n°695
i mjestobljustitelj je rekao da jedva čeka vakcinu
- Post n°696
Jel postoji neki plan, namera bar, da se ubuduce promeni kako se bira patrijarh? Ovako ga biraju samo episkopi medju sobom, ranije je bilo vise ljudi ukljuceno u to.
_____
????
- Post n°698
pa ono dekan bogoslovije, udruzenje svestenika, igumani, neki laici iz eparhijskih saveta, neko iz crkvenih sudova
_____
????
- Guest
- Post n°699
Ti bi veliki crkveno-narodni sabor? Evo sve trče vladike da se odreknu privilegija.
- Post n°700
sigurno ima bar nekoliko koje brine sto su im prazne onolike crkvetine
edit: a osim toga ne bi im takav sabor uopste umanjio mogucnost da ostvaraju uticaj i kolju se medju sobom ko i do sad.
edit: a osim toga ne bi im takav sabor uopste umanjio mogucnost da ostvaraju uticaj i kolju se medju sobom ko i do sad.
_____
????