Srpska pravoslavna crkva
- Post n°501
Re: Srpska pravoslavna crkva
https://nova.rs/vesti/hronika/nova-rs-cekala-vladiku-stefana-on-nije-dosao-na-liturgiju/
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°502
Стигла одлука на Богословски факултет:
— Родољуб Кубат (@KubatRodoljub) September 24, 2020
Синод ми повлачи благослов!
Ту одлуку је писао један члан Синода, јер никакве расправе на Синоду није било по овом питању.
Тај исти који није, као надлежни епископ, хтео да прими киднапованог студента Марка Жаркова.
digresija
Irinej Bulovic se raspravlja sa Maksimom glede toga da li se treba pricescivati za vreme epidemije ili ne, i zove portal telogija.net - teologija?njet.
tolko nesmesno da obrne pun krug i bude malo smesno
_____
????
- Post n°503
IB je osoba pored koje Amfilohije Radović deluje simpatično. Što ne govori ništa o Amfilohiju, ali speaks volumes o IB-u.
- Post n°504
treba takodje imati na umu da kad se uzmu ta pitanja ekumenistickog odnosno medju konfesionalnog dijaloga, reforme bogosluzenja, bogosluzbenog jezika, otpusta kod posta, i svih tih stvari sto mi gledamo sa strane, a oni bi se oko toga poklali ko da je najvaznije na svetu - oni se slazu uglavnom.
_____
????
- Guest
- Post n°505
pa sad, taj politički spc deo je katastrofalan, zgrožen sam kakvi su
davnih dana su me odvukli na neko irinejevo predavanje, a posle mojih komentara nakon iventa prestali da se družu
odvaljeni ljudi
davnih dana su me odvukli na neko irinejevo predavanje, a posle mojih komentara nakon iventa prestali da se družu
odvaljeni ljudi
- Post n°506
Ako je neko pretplacen na Vreme bio bih zahvalan da okaci ceo tekst. Dosta je ludo, mada su smesne i ove reakcije ovih istoricara umetnosti.
_____
????
- Post n°507
https://pastebin.com/fX417BUg
- Post n°508
hvala mnogo.
Ja sam cuo i ranije da ne vole te barokne ikone u crkvi, ali nisam znao bas da ima plana da ih menjaju. Prilicno ludo ponasanje.
Ja sam cuo i ranije da ne vole te barokne ikone u crkvi, ali nisam znao bas da ima plana da ih menjaju. Prilicno ludo ponasanje.
_____
????
- Post n°509
Barok je u srpsku crkvudošao iz Rusije.
Ovo je sumrak (sopstvene istorijske) svesti.
Ovo je sumrak (sopstvene istorijske) svesti.
- Post n°511
Mislim, lično, poserem se i u barok i ovo kvazivizantijsko smeće, ali kao što ne jednom napisah: Srbi se danas nalaze na pogrešnoj strani svoje istorije
- Guest
- Post n°512
Brate, mlada nacija, sukcesija diskontinuiteta, nepostojanje funkcionalne tradicije.... šta očekuješ? Istorija je ono što politika hoće od nje, a praaaava istorija je za uski akademski krug.
- Post n°513
A i ovi su se sad setili da pisu o tome. SPC to radi vec decenijama, maltne vekovima. Ovo je recimo bila crkva u Cacku dok je nisu unakazili
- Post n°514
buffalo bill wrote:Brate, mlada nacija, sukcesija diskontinuiteta, nepostojanje funkcionalne tradicije.... šta očekuješ? Istorija je ono što politika hoće od nje, a praaaava istorija je za uski akademski krug.
Ma ovo je pravi rat za unistavamje svega evropskog u Srba. To nisu budale (iako su ludi), znaju tacno sta rade, i to odavno.
A ilicno ne mislim da su Srbi exactly "mlada nacija".
- Guest
- Post n°515
Dobro, ja lično "evropsko" tumačim dosta široko, i vizantijsko i rusko (npr) su tu. Oni misle da znaju šta rade ali su ipak i ludi i glupi, pored toga što su štetočine.
- Post n°516
I rusko i grcko je njima problem ako nije vizantijsko ocisceno od bilo cega romanickog ili baroknog.
- Guest
- Post n°517
Možda će uzeti da zakrpe onaj napukli vizantijski šlem na kom stoji spomenički Nemanja
- Post n°518
Nece, naravno. Znamo i zasto. Mislim, pitanje je da li je ova rasprava cak i za forum jer je krcata nefiltriranim stavovima u povoju, ali taj purity- seeking impuls je vrlo mračan
- Post n°519
Cinik bi rekao da se demontiranjem baroka svete mrtvom Dejanu Medakoviću. U toj teoriji zavere krivac je pomenut u uglavnom prećutanom serijalu "Dani, sećanja" što znači da bi lista mogla da bude duga.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°520
А онда се курче како су они и само они сачували српску културу под Турцима.
Ко зна колико пута су овако чисткали.
Ко зна колико пута су овако чисткали.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°521
Gde je Ćirjaković i autošovinizam kada je najpotrebniji
Šalu na stranu, strašno je ovo uništavanje istorije
Šalu na stranu, strašno je ovo uništavanje istorije
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°522
Kenet Klark je na početku onog serijala Civilizacija citirao Ruskina:
Klirici žvrljaju po trećoj i falsifikovanu je nude javnosti.
Great nations write their autobiographies in three manuscripts, the book of their deeds, the book of their words and the book of their art. Not one of these books can be understood unless we read the two others, but of the three the only trustworthy one is the last.
- Post n°523
buffalo bill wrote:Kenet Klark je na početku onog serijala Civilizacija citirao Ruskina:
Great nations write their autobiographies in three manuscripts, the book of their deeds, the book of their words and the book of their art. Not one of these books can be understood unless we read the two others, but of the three the only trustworthy one is the last.
Toeto o cemu pricam. A, ono, postoji skup set idejnih ucenja u koji to spada. Pritom, unistavanje baroka je samo 1 strana. Unistavanje romanickih tragova (rekonstrukcije nemanjicke sakralne arhitekture, i to ne od juce - sve kupole) ili njeno ignorisanje je cak mnogo znakovitije. To je pravo pravcato falsifikovanje necega sto je "organski", neodvojivi, deo srpske arhitektonske tradicije.
- Post n°524
Jeste idiotski ovo što se radi, ali opet - to je njihov hram. Ako vođstvo i vernici ne žele to da gledaju, jebi ga. Država bi jedino trebala da se ponudi da otkupi to što se može.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°525
Svašta se ovde večeras piše al mi je ovaj čačanski Brunoleski potpuno otkriće!
Zna li se kada je završena ta crkva?
Zna li se kada je završena ta crkva?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.