https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1277179329126143&id=100005022638748
Srpska pravoslavna crkva
- Post n°426
Re: Srpska pravoslavna crkva
Koliko sam se nasmejao na ovo
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°427
MP40 wrote:Izbor je neregularan i mi Ziloti iz Eparhije Prosto-prosirene necemo priznati ishod.Otac Nategodetije iz manastira Grgurovi Konaci nije na listi. Zna se da on nije po ukusu globalista iz Simoda i da se njegova jevandjelska poruka zatire. Sam je obnovio tesko ostecenu masturbaonicu manastira u koju je Koca Popovic ubacio rucnu granatu 1945 a Krcun se, dizvinete, posro. Ovi agenti raskosi i satane ni prineti nisu glasniku Nikolaja koji nikada nece nasu crkvu prodati Unijatama. Prezire svaki komfor. Ako mora nekuda da ide autom, spusti prozore da mu bude hladno. Na listi nema cak ni Episkopa Dabrotoskanskog, Zahumlja i cele Liberije gosp. Arhetipija a ni Grafoskopa Zimsko-prolecnog Ihtiosaurija...Prevara!
- Post n°428
Ambiciozno
Vasa wrote: Pomislite samo, deco, kada su birali Pavla nije ni bilo interneta. Evo sada glasate vi iz celog sveta, jednim klikom. Kada budemo glasali na sledecem poollu, radicemo to tako sto cemo direktno slati misli u tele-empatsku sve-mrezu.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°429
Znqci izbori i igre moci, nista sveti duh koji silazi u sesir
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°430
Ako mora nekuda da ide autom, spusti prozore da mu bude hladno
Умирем.
- Guest
- Post n°431
bela maca wrote:AmbicioznoVasa wrote: Pomislite samo, deco, kada su birali Pavla nije ni bilo interneta. Evo sada glasate vi iz celog sveta, jednim klikom. Kada budemo glasali na sledecem poollu, radicemo to tako sto cemo direktno slati misli u tele-empatsku sve-mrezu.
- Guest
- Post n°432
nema nista od umiranja, i ono smece od urineja bulovica satro umire vec 10 godina pa nista
- Guest
- Post n°433
hteo i ja ovo da pejstujem.Creepy Uncle wrote:MP40 wrote:Izbor je neregularan i mi Ziloti iz Eparhije Prosto-prosirene necemo priznati ishod.Otac Nategodetije iz manastira Grgurovi Konaci nije na listi. Zna se da on nije po ukusu globalista iz Simoda i da se njegova jevandjelska poruka zatire. Sam je obnovio tesko ostecenu masturbaonicu manastira u koju je Koca Popovic ubacio rucnu granatu 1945 a Krcun se, dizvinete, posro. Ovi agenti raskosi i satane ni prineti nisu glasniku Nikolaja koji nikada nece nasu crkvu prodati Unijatama. Prezire svaki komfor. Ako mora nekuda da ide autom, spusti prozore da mu bude hladno. Na listi nema cak ni Episkopa Dabrotoskanskog, Zahumlja i cele Liberije gosp. Arhetipija a ni Grafoskopa Zimsko-prolecnog Ihtiosaurija...Prevara!
kakav blast from the past je taj topik, koliko zaboravljenih nikova...
- Guest
- Post n°434
podsetio me je MP40 na igumaniju manastira Ćelije (interesantna mi je jer je u večitom sukobu sa mojim rendžerima sa Gradca) koja se zove Glikerija, a ja sam je prozvao mati Hiperglikemija.
- Post n°435
disident wrote:Koliko sam se nasmejao na ovo
+1
A ovi stari uradci su
- Post n°436
@Creepy Uncle
sad čitam one biografije, nisam znala da je kačavenda toliko mator.
(e, šta je sa tim igumanijama, ovi moji iz petrovca stalno su u svađi sa igumanijom gornjaka.)
sad čitam one biografije, nisam znala da je kačavenda toliko mator.
(e, šta je sa tim igumanijama, ovi moji iz petrovca stalno su u svađi sa igumanijom gornjaka.)
- Post n°437
Pričao sam sa poznanikom poznanika, antropologom.
On mi otvori oči u stare dane vezano za manastire. Naime, manastiri su ludnice u srpskoj socio-antropološkom poretku. Srednja i obrazovana klasa ide po psihijatrima i psihoanalitičarima, leži na kaučima i žali se kako im mama nije dala bombonu kad su imali 6 godina.
Radnička klasa nema takve nazore - umesto da te nasilno hospitalizuju i teraju u ludnicu, protiv tvoje volje i na sramotu zajednice, bolje je da sam odeš u manastir i da se zamonašiš.
Gomila monaha tako su oštećene osobe, jurodive. Setio sam se tada da sam lično upoznao monaha koji je bio na frontu 4 godine u Bosni i posle toga se zamonašio i postao u toj zajednici vrlo poštovan.
Monaški život je odličan za takve potrebe - uglavnom su manastiri daleko od populacionih centara, malko skrajnuti i usamljeni u lepoj prirodi, mirnom i blagorodnom mestu. Monasi ustaju rano, rade i mole se, um im je stalno zaokupljem ili čitanjem svetootačke literature, molitvom ili teškim fizičkim radom. Nema vremena za lutanje i prebiranje po prošlosti i budućnosti.
On mi otvori oči u stare dane vezano za manastire. Naime, manastiri su ludnice u srpskoj socio-antropološkom poretku. Srednja i obrazovana klasa ide po psihijatrima i psihoanalitičarima, leži na kaučima i žali se kako im mama nije dala bombonu kad su imali 6 godina.
Radnička klasa nema takve nazore - umesto da te nasilno hospitalizuju i teraju u ludnicu, protiv tvoje volje i na sramotu zajednice, bolje je da sam odeš u manastir i da se zamonašiš.
Gomila monaha tako su oštećene osobe, jurodive. Setio sam se tada da sam lično upoznao monaha koji je bio na frontu 4 godine u Bosni i posle toga se zamonašio i postao u toj zajednici vrlo poštovan.
Monaški život je odličan za takve potrebe - uglavnom su manastiri daleko od populacionih centara, malko skrajnuti i usamljeni u lepoj prirodi, mirnom i blagorodnom mestu. Monasi ustaju rano, rade i mole se, um im je stalno zaokupljem ili čitanjem svetootačke literature, molitvom ili teškim fizičkim radom. Nema vremena za lutanje i prebiranje po prošlosti i budućnosti.
- Guest
- Post n°438
Dobro ti je objasnio, u stvari odlično. U manastire često dolaze ljudi koji au izgubili neku bitnu sponu sa svetom. Sa monahinjama stvari stoje nešto drugačije: one često u manastiru nalaze olakšanje od teškog i nasilnog porodičnog života.
A kada u manastiru primi zavete mlad, ozbiljan, obrazovan, diskretan i socijalno inteligentan muškarac, to je fast track ka najvišim arhijerejskim položajima.
A kada u manastiru primi zavete mlad, ozbiljan, obrazovan, diskretan i socijalno inteligentan muškarac, to je fast track ka najvišim arhijerejskim položajima.
- Post n°439
Кондо,
Како се Ћулибрк одлучио за монаштво?
Ти си га беше упознао раније.
Како се Ћулибрк одлучио за монаштво?
Ти си га беше упознао раније.
- Post n°440
Kakve veze ima ko ce biti patrijarh kada ce crkvom i dalje komandovati Irinej Bulovic. Od Pavla oporavka vise nema, mmw.
- Post n°441
Bulirinej je uspeo da ga ne podnose svi - od levice, preko liberala do bar pola crkve (a vidimo i poneki desnicar)
- Post n°442
ja sam sinoć iščitala onaj topik tamo :tm:, zapanjila me je, i prilično zbunila, podrška koju je irinej dobio
kad je izabran.
kad je izabran.
- Guest
- Post n°443
Drugo je to vreme bilo. Irinej je delovao kao "mekan" izbor.
- Guest
- Post n°445
dati nekom podrsku u spc je kao kad izaberes da podrzis nekoga izmedju crvene zvezde i partizana, izmedju skaljarskog i kavackog klana i sl.
- Post n°446
Patrijarh Irinej izašao sa VMA, vraća se dnevnim obavezama
http://rs.n1info.com/Vesti/a523557/Patrijarh-Irinej-izasao-sa-VMA.html
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°448
Sveti arhijerejski sinod na poslednjoj sednici doneo je odluku da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje najvišim priznanjem SPC – Ordenom Svetog Save Prvog reda.
Orden Svetog Save Drugog reda trebalo bi da dobije predsednikov generalni sekretar Nikola Selaković, nezvanično saznaje Danas u visokom crkvenim izvorima.
- Post n°449
Iskukao je orden od 1 Putina, ovo je bilo rutinski
- Post n°450
Кад му истекне други мандат, ето њега на месту патријарха.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...