Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

trazim film

zvezda je zivot

trazim film - Page 4 Empty Re: trazim film

Post by zvezda je zivot Sat May 18, 2019 11:11 pm

njih dve mogu da se takmice po kategorijama. ono vampirski film deni vs bigelou. sf. ratni film. i to. bigelou doduse nema lep zenski film ko sto je let the sunshine in

_____
    ova zemlja to je to
    boomer crook

Post by boomer crook Sat May 18, 2019 11:16 pm

mislim podji od ovoga. verovatno naj-francuskiji film ikada snimljen na svaki nacin i film koji povezuje pokretne slike sa tradicijom francuskog gradjanskog slikarstva, kako slikom tako i intimnim personalnim vezama.

trazim film - Page 4 MV5BYTE4NjYxMGEtZmQxZi00YWVmLWJjZTctYTJmNDFmZGEwNDVhXkEyXkFqcGdeQXVyNzkwMjQ5NzM@._V1_

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Sat May 18, 2019 11:18 pm

zvezda je zivot wrote:njih dve mogu da se takmice po kategorijama. ono vampirski film deni vs bigelou. sf. ratni film. i to. bigelou doduse nema lep zenski film ko sto je let the sunshine in

jel si gledao high life? eto mislim da cu to veceras.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat May 18, 2019 11:25 pm

ovo ti je isto vazno (po godaru najbolji posleratni francuski film)

trazim film - Page 4 MV5BMjA0MDU5NzQ0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTgzMjE1MjE@._V1_SY1000_CR0,0,738,1000_AL_

_____
    ova zemlja to je to
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat May 18, 2019 11:31 pm

bruno sulak wrote:
    zvezda je zivot wrote:njih dve mogu da se takmice po kategorijama. ono vampirski film deni vs bigelou. sf. ratni film. i to. bigelou doduse nema lep zenski film ko sto je let the sunshine in

jel si gledao high life? eto mislim da cu to veceras.

jesam na fafu. taj film se vidno mucio sa skriptom. bile neke peripetije sa zajdi smit s kojom je pisala scenario i koja je htela hepiend trazim film - Page 4 3274312807 misim izgleda ko standardan americki film velikog europskog autora.

_____
    ova zemlja to je to
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun May 19, 2019 12:12 am

e da, Kvinsi, posto volis vesa andersona, gledaj zaka tatija. to je 1 od ociglednijih andersonovih uzora (+ trifo iz recimo jules and jim i shoot the piano player). anderson je snimio i neku reklamu koja je omaz tatiju.

_____
    ova zemlja to je to

Post by Nino Quincampoix Sun May 19, 2019 12:38 am

hvala puno

Post by Nino Quincampoix Sun May 19, 2019 12:39 am

ah gledao sam Mon Oncle, to je bio jedan od omiljenih filmova mog ćaleta
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun May 19, 2019 9:10 am

Francuski film iz druge polovine osamdesetih. Emitovan je početkom devedesetih na tv par puta, čini mi se na tadašnjem 3K. U nekom francuskom VP domu štićenici naprave frku za vrijeme ručka, krene i tuča sa vaspitačima i onda njih desetak pobjegne iz doma. Ostatak fima je njihovo preživljavanje u tadašnjoj Francuskoj, napadaju ih domaćini rasisti jer ima i neki crni Arapin u grupi. Čini mi se i da siluju jednu od drugarica koja je sa njima pobjegla, jedan od njih biva ubijen na kraju... Zna li neko koji je ovo film?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun May 19, 2019 6:50 pm

Au, brate... A čovek vam je samo tražio spisak dvadeset filmova koje je svaki Francuz pogledao. Dakle, neki najrelevantniji filmovi, koji su izrasli iz Francuza, i uz koje je Francuz porastao. Mislim, samo na Burundiju ti možeš da pitaš tako nešto, i da (posle gazilion arthouse naslova) dobješ zaključak da Francuzi nemaju film.

Recimo da me npr. neki Argentinac pitao isto pitanje za Srbiju. Druže, treba da živim u Srbiji, i hoću da znam šta Srbin gleda. Rekao bih mu sledeće:

Lepa sela lepo gore
    Rane
    Maratonci trče počasni krug
    Ko to tamo peva
    Balkanski Špijun
    Tri karte za Holivud
    Tito i ja
    Underground
    Marš na Drinu
    Boj na Kosovu
    Tesna Koža
    Moj tata na određeno vreme
    Kakav deda takav unuk
    Davitelj protiv davitelja
    Varljivo leto
    Nacionalna klasa
    Mi nismo anđeli
    Munje
    Balkan Ekspres
    Lajanje na zvezde

Dakle to je to. Na to pitanje je takav odgovor. Da me neko pita npr. da mu preporučum filmove uz koje bi razumeo srpski politički diskurs, to bi već bilo mnogo drugačje. Npr. to ne može bez Balkanskih pravila, ma šta god ko mislio o tom filmu. Ili Nož npr.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!

Post by beatakeshi Sun May 19, 2019 7:12 pm

+1
    Zanimljiv je vremenski okvir - skoro sve je između 1980 i 1998.
    паће

Post by паће Sun May 19, 2019 7:14 pm

Чега ли је тад понестало?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Filipenko

Post by Filipenko Sun May 19, 2019 9:27 pm

Летећи Полип wrote:Au, brate... A čovek vam je samo tražio spisak dvadeset filmova koje je svaki Francuz pogledao. Dakle, neki najrelevantniji filmovi, koji su izrasli iz Francuza, i uz koje je Francuz porastao. Mislim, samo na Burundiju ti možeš da pitaš tako nešto, i da (posle gazilion arthouse naslova) dobješ zaključak da Francuzi nemaju film.

Recimo da me npr. neki Argentinac pitao isto pitanje za Srbiju. Druže, treba da živim u Srbiji, i hoću da znam šta Srbin gleda. Rekao bih mu sledeće:

Lepa sela lepo gore
    Rane
    Maratonci trče počasni krug
    Ko to tamo peva
    Balkanski Špijun
    Tri karte za Holivud
    Tito i ja
    Underground
    Marš na Drinu
    Boj na Kosovu
    Tesna Koža
    Moj tata na određeno vreme
    Kakav deda takav unuk
    Davitelj protiv davitelja
    Varljivo leto
    Nacionalna klasa
    Mi nismo anđeli
    Munje
    Balkan Ekspres
    Lajanje na zvezde

Dakle to je to. Na to pitanje je takav odgovor. Da me neko pita npr. da mu preporučum filmove uz koje bi razumeo srpski politički diskurs, to bi već bilo mnogo drugačje. Npr. to ne može bez Balkanskih pravila, ma šta god ko mislio o tom filmu. Ili Nož npr.

Ne staviti Neretvu i Sutjesku, a ubaciti na spisak bljuvotine tipa Tito i ja zaradjuje besplatno letovanje tokom citave godine u cukotskim kolhozima trazim film - Page 4 1012898122
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jul 01, 2019 10:29 pm

Zar je moguće da nigde ne može da se pogleda Timočka buna?

_____

~~~~~

Filipenko

Post by Filipenko Tue Jul 02, 2019 1:12 am

Ajde, ajde, sta ce ti komunisticke lazi o nasoj lepoj kraljevini...trazim film - Page 4 Aleksandar-II-karadjordjevic-593x430
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 02, 2019 1:53 am

bruno sulak wrote:uh ja sam gledao beau travail da se ocistim od hurt lockera.

Pa njih dve ne mogu da se upoređüju, osim ak ose ne uzme nominalna oznaka "ženski sineasta" (a onda bi se mogla ubaciti i Soja Jovanović kao naša hičkokovka). Bigelou zbog količine muških hormona i mišića (vidljivo na ceremonijama) možda bi dobila zabranu da se takmiči u atletici, ali ono što njene filmove čini đubretom jeste - propaganda, kao da joj Edgar Džej Huver i današnja CIA pišu scenarije, to je posipanje šećerom američkog militarno-vanjskopolitičkog siledžijstva.
    Kler, koja s godinama sve vše liči na Melinu Merkuri, ima gotovo autošovinsitički odnos prema francuskoj prošlosti, a ume i da se ne bavi njome ,već erotikom i/ili sajens fikšnom, ona je prava rediteljka u stili Anjes Varde, a ne uposlena u agitpropu Pentagona.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 02, 2019 2:05 am

A kao odgovor na pitanje "šta pogledati da se upozna francuska duša?", ionako kasnim pa onda može i ovako:
    Brzi odgvoor bi bio - pogledati sve filmove Kloda Šabrola. To bi bio pregled razvoja francuskog društva od 1960-ih do danas.

A poimence bi se moglo reći:
    komedije Žana Žiroa o žandarmu iz Sen Tropea (meni najbolji "Žandarm se ženi" iz šezdesetih
    i
    komedije Andrea Hunebela o Fantomasu - u oba serijala/franšize igao je Lu jde Fines.

Pa onda izbor Šabrola. Pa Robert Breson "Mušet", pa Erik Romer serijal 4 godišnja doba.

Time se završava Moderna u francuskom filmu a istoriji, što se poklapa (slučajno ili ne) s trenutkom kada je Depardje pustio stomačinu o krenuo da krka i pije vino na dekalitre.

Fransoa Ozon je postmodernistički francuski film, plus produkcija Lika Besona koji pravi filmove u stilu japanske anime. 

E, da, Alan Korno je veoma značajan za duh 1970-ih, snimio je nekolikoizvanrednih filmova s Ivom Montanom u tom periodu. 

I ovo još nije sve: neki frik iz kinoteke bi dodao svašta još.
    disident

Post by disident Wed Aug 21, 2019 9:19 pm

Jel postoji neki film poput olympus has fallen ali sa hepi endom?  trazim film - Page 4 1012898122

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Wed Aug 21, 2019 9:28 pm

Ozbiljno pitanje za filmofile burundija, dal postoje uopste antiamericki filmovi, i ako ne koji su po vama najbolji primeri anti happy end filmova?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    паће

Post by паће Wed Aug 21, 2019 10:38 pm

Ћиминова "Капија раја" (Heaven's gate), те већина материјала са прва два-три Феста. Углавном америчке производње.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Feb 03, 2020 1:58 am

trazim film - Page 4 MV5BODlkNTlkODAtZmI0NS00MjUwLWEwNTktNTdjZGNjMTk2NmY2XkEyXkFqcGdeQXVyMjQ1OTkyNzA@._V1_UY268_CR3,0,182,268_AL_

Gde naći, kako pogledati?

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 03, 2020 9:58 am

https://www.imvbox.com/watch-persian-movie-iranian-movies/pig-khook/play-film
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Feb 04, 2020 12:33 am

Engleski titlovi su za premium članove. trazim film - Page 4 1949538119

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Feb 04, 2020 1:16 am

pu, nisam obratio paznju uopste trazim film - Page 4 1949538119
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Nov 29, 2020 11:57 am

trazim film - Page 4 3_1

Gde naći, kako pogledati? ( sa titlom!)

_____

~~~~~

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:03 am