Мене срчка не воли...
trazim film
- Post n°51
Re: trazim film
Мене срчка не воли...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°52
Polipe, hajde mi preporuči dvadesetak francuskih filomva koji se moraju pogledati. Unapred zahvalan.
- Post n°53
francuski film kao zanr ili francuski film kao geografija?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°54
bruno sulak wrote:francuski film kao zanr ili francuski film kao geografija?
Француски филм је жанр онолико колико је то и страни филм.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°55
nadji ovo
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°56
misim da covek hoce zanr. ono sto kaze zizek za murmur of the heart: it's one of those nice, gentle French movies that depicts incest as a nice secret between mother & son, I like this.
cuo sam da je dobar onaj film gde pjer leo glumi luija 14. al nisam gledo.
cuo sam da je dobar onaj film gde pjer leo glumi luija 14. al nisam gledo.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°57
паће wrote:bruno sulak wrote:francuski film kao zanr ili francuski film kao geografija?
Француски филм је жанр онолико колико је то и страни филм.
znas da je u sloveniji u nekim video klubovima postojala polica sa odrednicom srpski film? kao ono "komedije" ili "filmovi za odrasle".
_____
- Post n°58
Kaštigam se što zapravo jako malo znam o kulturi zemlje u kojoj živom. Tako da bih hteo da pogledam bar dvadesetak filmova koje bi tokom života pogledao svaki Francuz.
- Post n°59
Gledao sam Žandare iz San Tropea, Mržnju, Ameliju Pulen i onaj noviji film sa tinejdž lezbejkama.
- Post n°60
Ja sam gledao Kraljicu Margo i Pakt s Vukovima van toga što spominješ, a da mogu da se setim, kao i gomilu nekih govana sa Žan Renoom i Žerar Depardjeom, kojima se i ne sećam imena. Mislim, nije da su neki filmovi, ili da potiču iz ne znam kakve kinematografije. Žandarmi iz Sen Tropea su verovatno i dalje najbolje što ta zemlja ima da ponudi.
- Post n°61
Quincy Endicott wrote:Kaštigam se što zapravo jako malo znam o kulturi zemlje u kojoj živom. Tako da bih hteo da pogledam bar dvadesetak filmova koje bi tokom života pogledao svaki Francuz.
pa gledaj ono novi talas, melvila... taj rad.
_____
- Guest
- Post n°63
Quincy Endicott wrote:Kaštigam se što zapravo jako malo znam o kulturi zemlje u kojoj živom. Tako da bih hteo da pogledam bar dvadesetak filmova koje bi tokom života pogledao svaki Francuz.
Šta ima da se kaješ, čeka te ekspedicija u jednu od najboljih kinematografija na planeti.
Moj kratak izbor: alfa i omega - Au Hazard Balthasar (Rober Breson) aj da kažemo najpotresniji film koji sam ikada gledao i potpuna, doživotna tačka identifikacije, 400 udaraca (Trifo), Le Samourai {Žan Pjer Melvil), Breathless (Godar), Celine and Julie Go Boating (Žak Rivet)....
Toliko toga ima da ćeš uživati godinama.
Last edited by Creepy Uncle on Sat May 18, 2019 10:35 pm; edited 1 time in total
- Post n°64
bruno sulak wrote:Quincy Endicott wrote:Kaštigam se što zapravo jako malo znam o kulturi zemlje u kojoj živom. Tako da bih hteo da pogledam bar dvadesetak filmova koje bi tokom života pogledao svaki Francuz.
(sad, pitanje je sta je novi talas. samo bazenovi decaci ili i rive gauche? godar i dalje insistira (intervju od pre mesec dana) da su samo bazenovi decaci novi talas, a kris marker recimo u plazama anjes u novi talas racuna i renea i vardu i demija i sebe itd.)
_____
ova zemlja to je to
- Post n°65
Ostap je mnogo veći autoritet na tu temu. Ja kod Francuza pre svega volim old school komercijalu - kejpere, trilere, krimiće, špijunske... To je nešto na iracionalnom nivou kod mene, jer sasvim fino umem da uživam i u osrednjim naslovima. Mužjaci, švalerke, cigaretni dim, konspirativni pogledi, low key akcija... To je nešto što mene pali.
A praaavi THE francuski film mu realno dođe:
I štagod još Bruno preporuči.
A praaavi THE francuski film mu realno dođe:
I štagod još Bruno preporuči.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°66
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°67
zvezda je zivot wrote:bruno sulak wrote:
(sad, pitanje je sta je novi talas. samo bazenovi decaci ili i rive gauche? godar i dalje insistira (intervju od pre mesec dana) da su samo bazenovi decaci novi talas, a kris marker recimo u plazama anjes u novi talas racuna i renea i vardu i demija i sebe itd.)
pa ako hoce da gleda "francuski" film onda mu rive gauche ne bih preporucio. ali potpisujem ovo sto su drugi napisali na ovu temu. nema greske.
_____
- Post n°68
I da naravno Les Visiteurs, jedan od najboljih filmova ikada.
- Guest
- Post n°69
dva pristupa su potrebna
stari francuski francuski film
i noviji, nastali obogaćivanjem francuza
stari francuski francuski film
i noviji, nastali obogaćivanjem francuza
- Guest
- Post n°70
Svakako Ostap ovde može da ponudi najviše. Ja bih voleo da pročitam od njega ne listu preporuka kao takvu, već neku vrstu ličnog kalauza za otključavanje francuske kinematografije. Odakle krenuti i kako.
- Post n°71
Creepy Uncle wrote:Quincy Endicott wrote:Kaštigam se što zapravo jako malo znam o kulturi zemlje u kojoj živom. Tako da bih hteo da pogledam bar dvadesetak filmova koje bi tokom života pogledao svaki Francuz.
Šta ima da se kaješ, čeka te ekspedicija u jednu od najboljih kinematografija na planeti.
Moj kratak izbor: alfa i omega - Au Hazard Balthasar (Rober Breson) aj da kažemo najpotresniji film koji sam ikada gledao i potpuna, doživotna tačka identifikacije, 400 udaraca (Trifo), Le Samourai {Žan Pjer Melvil), Breathless (Godar), Celine and Julie Go Boating (Žak Rivet)....
Toliko toga ima da ćeš uživati godinama.
+1
i ja cu da se zadrzim na herojskom dobu druge generacije francuskog posleratnog filma: hiroshima mon amour (rene), sans soileil (marker), cleo from 5 to 7 (varda), la femme de l'aviateur (romer)
sabrola nek Kondo preporucuje.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°73
Ovo je isto dobra komedija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°74
ako neces da se mucis: ovo ti je zakljucak modernog francuskog filma. obuhvata sve od trenutka kad su bazenovi decaci izisli s kamerom na ulicu do smrti filma pa do ovog vremena kojem ime ne znamo.
ako hoces neki muski film, gledaj beau travail od kler deni.
ako hoces neki muski film, gledaj beau travail od kler deni.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°75
uh ja sam gledao beau travail da se ocistim od hurt lockera.
_____