Prostor za kolumnu Zorana Ćirjakovića
- Post n°776
Re: Prostor za kolumnu Zorana Ćirjakovića
mocnik je uz zizeka najznacajnija intelektualna figura ljubljanske scene i s njim je u sukobu sve ove godine zapravo. covek je i pre zizeka promovisao altisera u ex-yu. znacajna figura.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°777
@utvara
Izvinjavam se zbog oštrog starta, nisam razumeo da zezaš ondadrhenda. Močnik je pre svega dosledan Jugosloven i kritičar balkanskog postfašizma i nakaznog kapitalizma (dobar predlog za čitanje i upoznavanje sa Močnikom je "Koliko fašizma?"), pa je njegova tezga na Singidunumu vrlo nekonsekventna. Iz poštovanja neću upotrebiti težu reč.
Izvinjavam se zbog oštrog starta, nisam razumeo da zezaš ondadrhenda. Močnik je pre svega dosledan Jugosloven i kritičar balkanskog postfašizma i nakaznog kapitalizma (dobar predlog za čitanje i upoznavanje sa Močnikom je "Koliko fašizma?"), pa je njegova tezga na Singidunumu vrlo nekonsekventna. Iz poštovanja neću upotrebiti težu reč.
- Guest
- Post n°778
Utvara wrote:koliko zarađuje ovaj gospodin/gdja/x?ontheotherhand wrote:koji vam je k?
mislim da je ovo pitanje veoma bitno
davnih dana sam prvi put dobio odgovor - mi smo fer lokalno
kasnije sam čuo to isto we are fair locally još puno puta
nikada se nisam potrudio da objasnim koliko je to nefer
e tako i među nama lokalnima ima raznih situacija i bitna je svest o tome koliko nas prave različitima i koliko je tomu korenu problema današnjice
- Post n°779
Treba svakom da piše na čelu koliko zarađuje. Jer je sve ostalo nefer?
Ne znam koliko ima smisla da se nastavljamo oko toga na temi o Ćirjakoviću, ali ne vidim kako je dobro da se potencira ta priča otoh-ova o tome koliko ko zarađuje. Ne želim da se toliko otvaram i da izazivam i kod sebe i kod drugih materijalnu zavist. To je seljačko gledanje preko plota u tuđ tanjir.
Diskriminacije u cenama i platama su sastavni deo moderne trgovine, a ne kapitalizma ili socijalizma kao takvog. One tome i služe, da dobiješ više ili da potrošiš manje.
Da se izrazim žižekovski - ne interesuje me da se cimam i dajem prosjacima milostinju, neću milostinju da dajem niti da primam, psihološki mi je teško. Hoću da se kao društvo i država staramo oko toga efikasno, tehnokratski i prećutno, kao što čine razvijene kapitalističke zemlje.
To da li će mene da zakoni poslodavac, da li ću imati platu 50/100 evra više ili manje od nekog sa X iskustva nije relevantno, dok god niko od nas nije ni gladan ni žedan.
Čak i to može da se uredi, kao što je sređeno u Nemačkoj pa imaš platne razrede kojih moraju da se pridržavaju i privatne firme.
Ne znam koliko ima smisla da se nastavljamo oko toga na temi o Ćirjakoviću, ali ne vidim kako je dobro da se potencira ta priča otoh-ova o tome koliko ko zarađuje. Ne želim da se toliko otvaram i da izazivam i kod sebe i kod drugih materijalnu zavist. To je seljačko gledanje preko plota u tuđ tanjir.
Diskriminacije u cenama i platama su sastavni deo moderne trgovine, a ne kapitalizma ili socijalizma kao takvog. One tome i služe, da dobiješ više ili da potrošiš manje.
Da se izrazim žižekovski - ne interesuje me da se cimam i dajem prosjacima milostinju, neću milostinju da dajem niti da primam, psihološki mi je teško. Hoću da se kao društvo i država staramo oko toga efikasno, tehnokratski i prećutno, kao što čine razvijene kapitalističke zemlje.
To da li će mene da zakoni poslodavac, da li ću imati platu 50/100 evra više ili manje od nekog sa X iskustva nije relevantno, dok god niko od nas nije ni gladan ni žedan.
Čak i to može da se uredi, kao što je sređeno u Nemačkoj pa imaš platne razrede kojih moraju da se pridržavaju i privatne firme.
- Guest
- Post n°780
ne mislim da je potrebno da se mi ovde otvaramo, sve i da to uradimo zaključak ne postoji, statistički smo nebitni
- Post n°781
Utvara wrote:Treba svakom da piše na čelu koliko zarađuje. Jer je sve ostalo nefer?
Ni danas niko nije gladan i žedan, samo što se neko tovi salamurom, a neko tunjevinom rio mare. Inače, prikrivanje plate je jedno od glavnih sredstava razbijanja radničke solidarnosti. Ljudi se zakrve zbog dvadeset dinara.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°782
zivot je nekome eva a nekome juhor.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°783
a nekom i matijević
- Post n°784
to već nije život nego...suprotnost.
- Post n°785
nije loš juhor
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°786
Cinjenica je da se dosta popravio od vremena kad sam ga ja "upoznao". Medjutim, sta ti je prvi utisak - i dalje imam fundamentalan problem sa kupovinom njihovih proizvoda i redovno preskacem bilo sta od njih.
- Korisnik
- Post n°787
Gladan jeste, žedan nije. Barem ne još, dok nestajanjem izvora voda i privatizacijom preostalih i ne postane hot komoditi.
- Post n°789
Два минута бленем како су 1947. успели да тако добро одштампају фотку те величине... и онда укапирам да су то живи месари горе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°791
Da ne bude da samo šprdam ćirka, evo twita u kome tvrdi da su mu pretili na promociji bakiceve knjige
https://mobile.twitter.com/politickiqueer/status/1144745878609125378
https://mobile.twitter.com/politickiqueer/status/1144745878609125378
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°792
Nalog mu je zakljucan, slikaj tvit pa okaci.
- Post n°793
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°794
1 linkovao je pogresan post
2 zivotna zelja mi je da budem analiticar sluzbe, niko mi nije ovako nesto lepo rekao ne pamtim
3 cosavog ne znam, jovanu jos manje, stim sto o gligorijevicevim debilnim tekstovima cesto prokomentarisem nesto negativno ovde, al cirko ocigledno ne ide dalje od svog obora, tj teme
4 ovaj treci tvit da se stavi u opis foruma
Ps ako ti nesto znaci cirko, ja verujem da ti jadnik poput dragojla jeste pretio, jer se to uklapa u taj model šištavca koji pokusava da bude nesto sto nije, pa je docekao svojih pet macho trenutaka
2 zivotna zelja mi je da budem analiticar sluzbe, niko mi nije ovako nesto lepo rekao ne pamtim
3 cosavog ne znam, jovanu jos manje, stim sto o gligorijevicevim debilnim tekstovima cesto prokomentarisem nesto negativno ovde, al cirko ocigledno ne ide dalje od svog obora, tj teme
4 ovaj treci tvit da se stavi u opis foruma
Ps ako ti nesto znaci cirko, ja verujem da ti jadnik poput dragojla jeste pretio, jer se to uklapa u taj model šištavca koji pokusava da bude nesto sto nije, pa je docekao svojih pet macho trenutaka
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°795
Меншчини да Ћира чита Бурунди као кроз неку мешавину Фукоовог клатна и Пекићевог "Како упокојити вампира" - где није ствар у оном што је написано, него у томе што ће се наћи неко да каже "јер би писано да", и из тога извуче не знам шта све, толико луд нисам. Ту реч постаје месо, ту папирни авиони бацају бомбе, ту перушка сече главе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°796
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°797
Kad uzmete svu vlast u Srbiji hoću svoj deo, nećete me prevariti! Nisam džaba tu pripremao odstrel i razmenjivao stavove s ostalim ljudima na važnim mestima.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°798
Protokol Burundjanskih mudracaпаће wrote:Меншчини да Ћира чита Бурунди као кроз неку мешавину Фукоовог клатна и Пекићевог "Како упокојити вампира" - где није ствар у оном што је написано, него у томе што ће се наћи неко да каже "јер би писано да", и из тога извуче не знам шта све, толико луд нисам. Ту реч постаје месо, ту папирни авиони бацају бомбе, ту перушка сече главе.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°799
Slucajna UDBA